Otteluennakko: Makwan Amirkhani vs Mike Grundy – taistelu UFC-unelmasta

Tämä on ennakkomme ottelusta, jossa Makwan Amirkhani ja Mike Grundy taistelevat UFC-unelmansa jatkosta.

Makwan Amirkhani on äärimmäisen vaarallinen ottelija matossa, mutta tällä kertaa myrkkykeitossa on uusi maku. Kuva: Pixabay

Kun Makwan Amirkhani ja Mike Grundy kiipeävät seuraavan kerran häkkiin, on panos valtavan suuri. Painitaidoistaan tutuksi tullut kaksikko kamppailee UFC-uransa jatkosta maaliskuun 19. päivä Lontoossa. 

Molempien ottelijoiden viime otteluiden sävel on ollut tulosten valossa alavireinen. Totuus on kuitenkin huomattavasti monisävyisempi ja tätä kohtaamista ennakoidessa on syytä katsoa tarkemmin myös tulosten taakse. Seuraavaksi sukellamme analysoimaan molempia ottelijoita.

Mike Grundy (12-3-0)

Team Kaobonia edustavan Mike Grundyn ura amerikkalaispromootiossa on tällä hetkellä kolmen ottelun mittainen. UFC-tähti Darren Tillin painivalmentaja on voittanut UFC-urallaan kerran ja hävinnyt kahdesti. Tappiot ovat tulleet pistetuomioilla Movsar Evloevia ja Lando Vannataa vastaan. Grundyn ainoa UFC-voitto on ottelusta Nad Narimania vastaan, kun Grundy otti keskeytysvoiton toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä.

Grundy on tällä hetkellä kahden tappion putkessa ja ottelee mitä luultavimmin UFC-uransa jatkosta suomalaistähden kohdatessaan. Grundy on MMAJunkie-sivustolle antamassaan lausunnossa kertonut tiedostavansa olevansa pakkovoiton edessä, mikäli mielii jatkaa ottelemistaan amerikkalaispromootion ottelijana. Antamassaan haastattelussa Grundy kuvailee Amirkhania itsensä kaltaiseksi hyväksi painijaksi. Englantilaisen mielestä Amirkhanilla on kuitenkin painiessaan taipumus väsyä, kun taas Grundy itse sanoo olevansa kykeneväinen painimaan tarvittaessa vaikka koko päivän. 34-vuotias manchesterilaisottelija povaa voittavansa Amirkhanin toisessa erässä väsytettyään tämän ensin.

Makwan Amirkhani (16-7-0)

33-vuotias Amirkhani on mielestäni nyt uransa yhdessä vaikeimmista paikoista. On selvää, että tästä ottelusta on otettava voitto ja mielellään vieläpä näyttävä sellainen. Amirkhanin taidot kyllä riittävät peittoamaan Grundyn, mutta Kamuela Kirkia vastaan käydyn ottelun kaltainen suoritus ei siihen riitä. Amirkhani on edelleen todella vaarallinen matossa ja sitä osaamista nähtiin myös työtapaturmaan päättyneessä ottelussa Lerone Murphya vastaan lokakuussa. Mittelö Edson Barbozan kanssa puolestaan toimi todisteena Amirkhanin taistelutahdosta ja kehityksestä.

Ottelu Grundya vastaan on ennakkoon arvioituna melko tasainen. Molemmat ottelijat ovat parhaimmillaan painin saralla, joten on mielenkiintoista nähdä kumpi tekee aloitteen mattokamppailuun vai tekeekö sitä kumpikaan. Puhtaasti rankingien valossa suomalainen on Grundya edellä. Amirkhanin sijoitus koko maailman höyhensarjalaisista on 37. kun taas Grundy majailee Tapologyn listalla sijalla 51.

Amirkhanin pystyotteleminen on nähdäkseni riittävän terävää voiton ottamiseksi, mikäli hän mielii pelata sen kortin englantilaista vastaan. Ottelun yksi tärkeimpiä aspekteja on mielestäni se, kumpi ottelijoista pystyy suoriutumaan organisaatiolta tulevan epäsuoran paineen alla parhaiten. On todella vaikea nähdä tämän ottelun häviäjän saavan jatkoa UFC-uralleen.

Voittamalla Grundyn Amirkhanin olisi mahdollista aloittaa vielä kerran rynnistys kohti UFC:n TOP 15 -listaa ja uskoakseni tämä ottelu on siihen viimeinen sauma. Mikäli ”Mr. Finland” tuohon pystyy, kirjoituttaa hän samalla eeppisen kappaleen suomalaiseen vapaaotteluhistoriaan. Ottelun panos on koko kotimaisen vapaaottelun lajikentälle mielestäni merkittävä.

ARVIO: Lontoossa nähdään maaliskuussa klassisen Makwan Amirkhanin paluu. Amirkhani ottelee täydellä potentiaalillaan ja ottaa kauniin lopetusvoiton Grundysta ensimmäisessä erässä. Ai milläkö? Tällä kertaa myrkkypullon etikettiin on kirjailtu uusi teksti: ”TAKAKURISTUS – ERITTÄIN MYRKYLLINEN”.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Pixabay

Yksi kommentti artikkeliin ”Otteluennakko: Makwan Amirkhani vs Mike Grundy – taistelu UFC-unelmasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s