Thainyrkkeilijä Anna Rantanen – liikenneonnettomuudesta leikkauspöydälle ja pian kehään kovaan testiin

Anna Rantanen on meritoitunut thainyrkkeilijä. Menestys on nyt avannut hänelle tilaisuuden otella maaliskuussa isossa illassa haastavaa vastustajaa vastaan.

Anna Rantanen selvisi onnettomuudesta ja on pian valmis nousemaan taas kehään. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Toisinaan itsestä riippumaton tapahtuma saattaa muuttaa elämän kulkua melko dramaattisesti. Anna Rantasen viime vuodesta ei dramatiikkaa puuttunut, mutta onneksi onnettomuudestakin voi löytää paljon hyvää.

Anna Rantasen, 29, meriittilista on todella vakuuttava. Rantanen on paitsi kaksinkertainen maailmanmestari (ISKA ja IFMA), myös kolminkertainen suomenmestari thainyrkkeilyssä. Tämän lisäksi hänellä on myös SM-kulta potkunyrkkeilyssä. Maaliskuun alussa suomalainen pääsee testaamaan thainyrkkeilyosaamistaan vaarallista ruotsalaista vastaan.

Vastaansa Lahti Thaiboxing Clubia edustava Rantanen saa Göteborgin illassa Emma Stonegård Abrahamssonin Ruotsista. Ruotsalainen on voittanut thainyrkkeilyn ruotsinmestaruuden kolmasti, pokannut hopeaa MM-kilpailuista ja pronssia EM-kilpailuista.

Ottelu käydään osana Lingnoi Promotionsin Muay Thai For Life 2.0 -iltaa, joka järjestetään Göteborgissa lauantaina 5. maaliskuuta. Se on sovittu oteltavaksi painoluokassa alle 69 kiloa.

Viime heinäkuussa Rantanen joutui liikenneonnettomuuteen, jonka johdosta hän joutui olemaan monta kuukautta pois kamppailulajien parista. Rantasen ollessa ylittämässä suojatietä pyörällään vihreän valon palaessa törmäsi häneen auto, jonka johdosta Rantasen solisluu kääntyi virheasentoon ja sitä tukevat nivelsiteet menivät poikki. Matka harjoituksiin vaihtuikin sairaalareissuun. Vamma vaati leikkaushoitoa ja kuukausien taukoa kamppailulajeista. Leikkauksen jälkeen alkoi pitkä kuntoutus, johon Rantanen sitoutui säntillisesti.

”Leikkauksen jälkeen tiesin, että edessä on pitkä kuntoutus ennenkuin pääsisin täysillä takaisin lajin pariin. Otin kuntoutuksen alusta asti tosissaan ja keskityin tekemään töitä pitkäjänteisesti. Onnettomuus antoi tilaisuuden pysähtyä ja katsoa omaa tilannetta toiselta kantilta. Se mahdollisti esimerkiksi omien fyysisten ja mentaalisten heikkouksien hiomisen. Ymmärsin, että hyvä kuntoutus on nopein tie otteluiden pariin takaisin. Se motivoi itsessään. Kuntoutus sujui alusta asti hyvin ja edellä aikataulua. Tällä hetkellä käsi ei vaivaa ollenkaan.”

Muutama viikko ennen onnettomuutta Rantanen osallistui Suomen Vapaaotteluliiton maajoukkueleirille. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Kuntoutukseen panostaminen ja aiemmat näytöt kehässä avasivat helsinkiläiselle sauman nousta takaisin kehään hänelle sopivalla aikataululla.

”Ottelutarjous ei olisi voinut tulla parempaan saumaan. Pitkän ottelutauon jälkeen olen valmiimpi ja nälkäisempi kuin koskaan aiemmin. On ollut ilo huomata, että oma treenaaminen ja kova omistautuminen lajille on tuonut näkyvyyttä myös ulkomailla. Kyseinen ottelu on mahdollisuus näyttää paikkani suurten organisaatioiden otteluilloissa.”

Göteborgin illassa Rantanen kohtaa tutun kasvon, josta on ottanut mittaa jo aiemminkin. Suomalaistaiturin oma näkemys on, että vastaan astelee niin ikään taidokas kilpakumppani ja se lupaa thainyrkkeilyn ystäville maukasta seurattavaa.


”Ottelusta tulee ehdottomasti kova sekä fyysisesti että teknisesti. Emma on älykäs ottelija, itselläni on taas vahva fyysikka sekä pituusetu. Odotan haastavaa ja ehdottomasti hyvää ottelua.

Olemme otelleet aiemmin vastakkain salikisoissa Tukholmassa. Tuolloin olimme vielä molemmat aika tuoreita ottelijoita. Vaikka voitin ottelun pisteillä, en koe että tämän aiemman ottelun tuloksella on merkitystä tänä päivänä, sillä tässä viiden vuoden aikana on kerinnyt tapahtua paljon puolin ja toisin. Olemme otelleet paljon samoissa tapahtumissa sekä arvokilpailuissa, joten kyseessä ei ole mikään ennalta tuntematon vastus.”

Ottelua voi seurata FITE.TV:n kautta 5. maaliskuuta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s