Hallitseva Suomen mestari Kirill Andreev siirtyy ammattilaiseksi – ottelee ensi viikonloppuna

Kirill Andreev tekee ammattilaisdebyyttinsä Vilnassa kokenutta ammattilaista vastaan.

Kirill Andreev on vapaaottelun hallitseva Suomen mestari. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Finnfighters’ Gymin Kirill Andreev kohtaa ammattilaisdebyytissään 19. maaliskuuta voittamattoman Erikas Golubovskisin (6-0-1) Liettuasta. Golubovskis on kotikehän ottelija, sillä kamppailu käydään King of Kingsin illassa Vilnassa. Saamiemme tietojen mukaan ottelun suunniteltu kesto on 3×5 minuuttia, mutta tavanomaisista ammattilaissäännöistä poiketen siinä ei ole sallittua käyttää kyynärpääiskuja. Tässä artikkelissa tutustumme turkulaisen taustaan ja tulevaisuuden näkymiin.

Kirill Andreev on 28-vuotias turkulainen. Hän syntyi Pietarissa ja kasvoi suuressa kaupungissa keskiluokkaisessa perheessä, kunnes teini-iän kynnyksellä päätyi omien sanojensa mukaan yllättäen köyhäksi maahanmuuttajaksi vieraaseen maahan. ”Muutos ei ollut helppo”, Andreev kuvailee tuolloista tilannettaan.

Taustaa vapaaottelun harrastamisesta hallitsevalta Suomen mestarilta (-83,9 kiloa) löytyy noin 10 vuoden ajalta. ”Lapsena harrastin hetken karatea, (keltaiseen vyöhön saakka) ja pelasin paljon Mortal Kombatia kavereiden kanssa, jos sitä lasketaan kamppailulajikokemukseksi. Näiden samojen kavereiden kanssa lähdettiin kokeilemaan vapaaottelua, aluksi ei ehkä niin tosissaan, mutta jotenkin se laji sitten vei mukanaan. Aika nopeasti kaverit kyllästyivät, mutta itse en oikein osannut luovuttaa. Ehkä olen parempi hakkamaan päätä seinään.”

Kamalat selkäsaunat ja syvät pohdinnat siitä, miten mut saatiin aina taputtamaan johonkin lukkoon alle kymmeneen sekuntiin, jatkuivat pitkään”, Andreev kertoo kamppailijan uran alkutaipaleestaan. ”Silti kaikki tämä nöyryytys oli omasta mielestäni tarkoituksenmukaisempaa, kuin ne hyvin kyseenalaiset tavat viettää vapaa-aikaa, mitä tutuillani silloin oli.”

Andreev on monipuolinen ottelija ja vaikea vastus. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Ajan saatossa oppitunnit Finnfighters’ Gymin tatamilla ja häkissä helpottuivat ja tulivat vähemmän raastaviksi. ”Nykyään selkäsaunoja ei tule enää ihan joka kerta kun laitetaan hanskat käteen eikä lukkoihin tule taputettua aivan niin usein kuin alussa. En ole mikään luonnonlahjakkuus, joten aloittamisen ja ammattilaismatsin välissä on mennyt paljon aikaa. Kokemus on tuonut paljon varmuutta omaan tekemiseen.”

Haastattelimme pian ensimmäistä kertaa ammattilaisena häkkiin kipuavaa turkulaista:

Ottelet ensimmäisen ammattilaisottelusi Vilnassa King of Kings -illassa. Mikä sai sinut lähtemään ulkomaille debytoimaan?

”Tässä tartuin vain tilaisuuteen. Vaikken haluaisi lähteä uhrilampaaksi ulkomaille rakentamaan toisen kaverin voittoputkea, olen kuitenkin henkisesti valmis ja olo on itsevarma.”

Vastustajallasi Erikas Golubovskisilla on komea 6-0-1 rekordi, mutta se koostuu pääosin melko kokemattomista vastustajista. Mitä ajattelet hänestä kilpakumppanina?

”Vaikkei kaverilla ole mitenkään kokeneita vastustaija listalla, on heidät kuitenkin voitettu jollain. Hän on nuori, motivoitunut ja selkeästi osaa hommansa.”

Millaista kohtaamista odotat?

”Ei tule olemaan kovinkaan kotoisa olo, koska ottelu käydään häkin sijaan kehässä. Tulee varmasti olemaan vaikeita tilanteita niin pystyssä, kuin matossakin.”

Missä koet olevasi vahvimmillasi liettualaista vastaan?

”Kaveri on kova painimaan ja minä puolestani olen ehkä hieman monipuolisempi ottelijana. En tosiaan tiedä äijästä hirveästi mitään, mutta todennäköisesti minulla on hiukan enemmän ottelukokemusta amatööripuolella.”

Miksi ryhdyit ammattilaisvapaaottelijaksi?

”Kun amatöörinä ei enää riitä vastustajia, on pakko siirtyä ammattilaiseksi. Eiköhän reilut 20 amatöörimatsia ole jo riittävästi ottelukokemusta. Nyt on aika siirtyä pelin seuraavalle tasolle. Haluan haastaa itseäni ja nähdä kuinka pitkälle pääsen.”

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilijana?

”Armeijan Urheilukoulussa eräs kouluttaja sanoi, että jokainen tavoite johtaa pettymykseen. Mun tavoite on jatkaa tätä hommaa niin pitkään, kuin on mahdollista ja nauttia matkasta. Tällä hetkellä tärkeintä on voittaa tyyppi Liettuassa ja seuraava matsi 28.5 Hamara MMA:ssa Turussa. Sen lisäksi Haluaisin otella CAGE:ssa syksyllä, jos olisi vihdoin tilaa kortilla.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s