Makwan Amirkhani lunasti lupauksensa uransa tärkeimmässä ottelussa

Makwan Amirkhani teki juuri sen mitä lupasi, kun paine kasvoi korkeimmilleen.

Makwan Amirkhani valmistautumassa Lontoon iltaan. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Suomen vapaaottelukentän ehdoton ykkösnimi, Makwan Amirkhani (17-7-0), lunasti lupauksensa UFC:n Lontoon illassa eilen. Lähestyimme Amirkhania oltuamme ensin seuraamassa hänen valmistautumistaan uransa tärkeimpään otteluun. Pyysimme lyhyttä kommenttia tulevasta ottelusta Mike Grundya vastaan ja ”Maku” vastasi tuolloin tyhjentävästi: ”Joku nukkuu, se on satavarma.”.

Niin totisesti nukkui. Ottelu Amirkhanin ja Grundyn välillä ehti kestää vain kymmenen sekuntia ennen kuin englantilainen teki lopullisen virheen. Grundy syöksyi kiinni Amirkhanin etujalkaan saadakseen yhden jalan alasviennin, mutta vaikka mattoon päädyttiinkin, niin siellä näytös eteni täysin suomalaisen komennossa. Britin syöksyessä Amirkhanin jalkaan suomalaistähti nimittäin alkoi välittömästi hakemaan kuristusotetta engelsmannin kaulalta.

Pian Amirkhani sai lukittua anakondakuristuksen paikalleen ja alkoi ruuvaamaan sitä kireämmälle kiiveteen sormillaan pitkin omaa kättään samalla kiristäen otettaan tasaisesti. Lopulta kaikki ylimääräinen tila Amirkhanin käsien ja Grundyn kaulan väliltä oli kiristetty pois rajoittaen näin Grundyn verenkiertoa hetkellisesti. Viimeinen naula arkkuun oli, kun Amirkhani sai ankkuroitua Grundyn jalan omalla jalallaan lisäten vääntömomenttia entisestään. Lopputulos oli pian kaikkien nähtävissä, Mike Grundy makasi tajuttomana häkin pohjalla ja tuomarin oli keskeytettävä ottelu. Aikaa koko suoritukseen kului vain sensaatiomaiset 57 sekuntia. Lontoon 02-areenan yleisö palkisti suomalaisen raivoisalla kannustusmyrskyllä ja Amirkhanin sekä hänen kulmatiiminsä ilo oli makea mannaa kenelle tahansa kotimaisen kamppailun ystävälle.

Amirkhanin voitto oli todella tärkeä hänen uransa jatkon kannalta, mutta samalla myös koko suomalaisen vapaaottelun kannalta.

Parhaimmillaan urheilu tarjoaa ikimuistoisia hetkiä. Itselleni tämä oli yksi niistä. Usein suuriin tarinoihin kuuluu riemukkaiden hetkien lisäksi myös vaikeita hetkiä, joista nouseminen osoittaa paitsi rohkeutta myös päämäärätietoisuutta. Lontoon illassa Makwan Amirkhani kirjoitti tarinaansa taas uuden hienon luvun.

Onnea tulevalle isälle ja poikkeuksellisen taitavalle vapaaottelijalle. Toivottavasti Amirkhani nähdään taas pian tositoimissa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s