Edward Walls Cage Warriors 135 -illasta: ”Olen aika perkeleen vaikea kaveri kasan päällimmäisenä ollessani”

Edward Walls ottelee Cage Warriorsin Manchesterin illassa uusin asein varustettuna.

Edward Walls on paljon muutakin kuin taitava pystyottelija. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Cage Warriors 135 tarjoilee suomalaisille vapaaottelun ystäville makoisaa herkkua perjantaina 1.4., kun Suomen Edwars Walls (10-7-0 Espoon Kehähait / 03 Fight Team ) kohtaa Manchesterin illassa Liam ”Nightmare” Gittinsin (7-4-0).

Molemmat kamppailijat tulevat kohtaamiseen kahden ottelun tappioputkessa oteltuaan edellisen kerran peräkkäisinä iltoina joulukuussa Cage Warriorsin Lontoon illoissa. Walls ottelee tässä kohtaamisessa aiempaa painoluokkaansa (-65,8kg) alempana kääpiösarjassa (-61,2kg), jossa Gittins on otellut jo vuosia.

Haastattelimme Wallsia tärkeän kohtaamisen alla. Iloksemme Walls avasi uusia kuvioitaan ja ajatuksiaan melko kattavasti.

Kuinka tärkeää on voittaa seuraava ottelu?

”Jokainen matsi on tärkeä matsi. Ei ole itsellä tapana laittaa matseja tärkeysjärjestykseen. Kaikki mennään voittamaan.”

Siirryt ottelemaan painoluokkaa alemmas kääpiösarjaan. Avaisitko taustaa tälle päätökselle?

”Ei siitä sen enempää, kuin se että on tarkoitus katsoa sopisinko paremmin sinne, kun omat alkupainot on muutenkin aika alhaiset yleensä.”

Tiedustelimme espoolaistuneelta Wallsilta myös ajatuksia tulevasta tanssiparista ja hänen osaamisestaan: ”Liam Gittins on oikeastaan aika hämmentävä kaveri. Hän on omalla ottelutavallaan tosi hankala, etenkin ensimmäisessä erässä. Syy tähän hämminkiin on se, että tuntuu siltä kuin Gittins itse ei edes tiedä mitä yrittää tavoittaa tai rakentaa matsissa.

Hänellä ei ole oikein minkäänlaista selkeää kuvaa siitä mitä haluaa tehdä. Gittins tulee ärhäkkäästi päälle kaikilla mahdollisilla aseillaan ja puhtaasti vain tappelee. Hän on vaarallinen aina ekassa erässä, sillä silloin ei tiedä mitä hän oikein aikoo tai haluaa tehdä.”

Ensimmäisen erän rynnistys on pelattava tarkasti, kertoo Walls. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Walls on jo tovin aikaa harjoitellut Espoon Kehähaiden kovassa kisaringissä. Walls uskkoo uuden ympäristön laajentaneen hänen osaamistaan: ”Kehähailla treenaaminen on ollut antoisaa. Se on avannut mun näkemyksen sille, mitä vapaaottelu oikeasti on ja se ettei mun tarvitse pakottaa itseäni ottelemaan muiden olettamien muottien mukaan ja pitää ikään kuin sitä lupausta, minkä muut ovat minusta ottelijana luoneet.”

”Se perus ”hyvä pystyottelija” alkaa jossain kohtaan särähtämään korviin, sillä se ohjelmoi mua yhdensuuntaisuuteen ja siihen mitä olen tehnyt aina, eli vältellyt painitilanteita, jotta voisin olla vaan pystyssä.”

”Ongelma siinä on se, että kun taso kovenee, niin siellä alkaa tulemaan vastaan sellasia kavereita, jotka osaavat tehdä molempia. Silloin sinä yhdensuuntaisena ottelijana tulet turvautumaan vain siihen, että sulla liikkuu jalat tarpeeksi nopeasti ja että jaksat juosta karkuun niin pitkään, että toinen ei yksinkertaisesti enää jaksa jahdata. En siirtynyt vapaaotteluun sen takia, että minut tunnistettaisiin vain hyvänä pystyottelijana, koska muuten olisin jatkanut nyrkkeilyä tai potkunyrkkeilyä pelkästään. Olen oikeastaan alkanut olemaan aika perkeleen vaikea kaveri kasan päällimmäisenä ollessani ja olen pystynyt viemään ketä tahansa alas jota olen halunnut viedä alas.”

”Tiedän olevani hyvä pystyottelija, mutta kuvittelepa pystyottelija, joka kuristaa sinua ihan mistä asennosta tahansa, kun yrität viedä sitä alas tai kun satut itse alasviejänä päätymään selällesi ja saatkin pelätä ylhäältä alas tulevia pommeja.”

Edward Walls pommittaa kyynärpääiskuillaan. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

”Nämä ovat ne asiat, joissa olen oppinut ymmärtämään olevani aika hyvä, jos mua osataan opastaa hyvin niissä päätöksissä mitä ikinä teenkään. Koutsien tarkoituksena ei ole mun mielestä kertoa sinulle miten sinun kuuluu ottelijana otella lähtökohtaisesti, vaan auttaa ja opastaa niissä päätöksissä mitä ottelija ikinä tekekään. 90% ottelemisesta on tunteita täynnä ja mentaalipeliä ja jos ympäristön ajatukset ovat sulkeutuneita, niin se helposti tappaa ottelijan luovuuden. Jos erä hävitään tai voitetaan, niin se on tärkeää että viesti tulee selkeästi kulmamiehiltä ottelijalle toki. Tiedän itse henkilökohtaisesti omasta puolestani sen, että mitä vapaampi mun mieli on sitä vaarallisempi olen ottelijana. Mulla on nyt takataskussani aseita, mitä en ikinä kuvitellut että olisi.”

Miten ottelu päättyy Manchesterissa?

”Mulla on vahva aavistus, että Liam Gittins jää toisessa erässä polveen tai uppariin, kun sen ekan erän sekoileva tahti rauhoittuu. Täytyy vaan pitää pää kylmänä ja liikkua hyvin siihen asti, mutta niin että hän joutuu käyttämään paljon energiaa ekassa erässä.”

Walls vs Gittins otellaan perjantaina Cage Warriors 135 -tapahtumassa ja sen on katsottavissa Viaplayn kautta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s