Esittelyssä vapaaottelija ja tulen taltuttaja Verneri Hakkinen

Verneri Hakkinen on paitsi itse liekeissä, myös pelastaa ihmisiä niiden seasta tarvittaessa.

Verneri Hakkinen iskemässä CAGE 52 -illassa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Verneri Hakkinen on amatöörivapaaottelua seuraaville tuttu nimi, mutta mistä mies on tehty ja mihin hän tähtää? Se selviää tässä ottelijaesittelyssä.

Päivätyö pelastajana tuo leivän pöytään vapaaotteluhäkissä aktiivisesti viihtyvälle 26-vuotiaalle Hakkiselle. Pirkanmaalla ambulanssia ajava ja tulipaloja sammuttava Hakkinen hioo taitojaan vapaaottelijana MMA Team 300 salilla, jossa hänelle arvokasta oppia tarjoavat muun muassa Joni Salovaara sekä Lauri ja Elvira Karppinen.

Hakkinen ottelee seuraavan kerran huhtikuun 9. päivä Oulun Kamppailuklubilla jo yhdettätoista kertaa järjestettävässä Art Of Fight -illassa. Ottelupari on mielenkiintoinen, sillä Hakkinen kohtaa Oulussa Lahtelaisen Leevi Heinon, joka otti raastavan voiton Lahden Total Fight Night V -illassa.

Leevi Heino Total Fight Night V -illassa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Otimme yhteyden Tampereelle, jossa ambulanssin ratista tavoitettu Hakkinen lupautui kertomaan itsestään tarkemmin:

Ottelet Art of Fight 11 -tapahtumassa 9. huhtikuuta. Miltä tuntuu palata parrasvaloihin CAGE 52 -illan kokemusten jälkeen?

”On se helkkarin hienoa päästä taas ottelemaan. CAGE 52 -tapahtumasta on kulunut neljä kuukautta, että kyllä tässä on nyt kovasti odoteltu tätä seuraavaa mahdollisuutta. Se tulee nyt hienossa iltatapahtumassa, kyllä tällaiset isot iltatapahtumat sytyttää paljon enemmän kun perus salikisat.”

Mitä tuumaat tulevasta vastustajastasi Leevi Heinosta? 

”Leevi ei ole itselle yhtään tuttu kaveri. Muutama sen matsi on tullut katsottua YouTubesta. Kahdeksan matsia sillä on alla (4-4-0), joten kokenut kaveri on kyseessä ja uskon että saadaan viihdyttävä sekä laadukas ottelu aikaseksi. Tottakai kun kaveri on Lahesta kotoisin, niin varmasti kova ukko niin, kuin kaikki lahtelaiset lajista riippumatta!”

Olet SM-pronssi ja -hopeamitalisti. Mikä on seuraava tavoitteesi? 

”Kyllä nuo tulevat kesäkuun SM-kisat on merkattuna isolla kalenteriin. Höyhensarjan SM-kulta on tällä hetkellä selkeä ja isoin tavoite, että eiköhän laiteta värisuora kuntoon.”

Mitä haluaisit saavuttaa vielä vapaaottelussa? 

”Päivä kerralla mennään, mutta SM-kulta, kansainväliset arvokisat ja sen jälkeen sitten ammattilaisuraa rakentamaan näin lyhykäisyydessään.”

Verneri Hakkisen vs Miro Honkanen – CAGE 52. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Miksi olet alunperin aloittanut vapaaottelun ja sittemmin kilpailemisen häkissä?

”Varmasti siihen vaikutti se, että isoveljen kanssa nujuttiin aikalailla koko lapsuus. Olen Etelä-Pohjanmaan Seinäjoelta kotoisin ja siellä on ollut vaihtoehtoina paini tai pesäpallo. Onneksi isä vei aikoinaan painikouluun.

Siitä on jäänyt hyvät pohjat matto- ja pystypainiin. Välissä tuli kokeiltua kaikenmaailman joukkuelajeja, mutta jotenkin tuo yksilölajien hienous ja rehellisyys kiehtoi. Se että ihan kaikki on sinusta itsestä kiinni. Tappion tullessa voit vain katsoa peiliin ja sama homma voitossa. Tekeminen ratkaisee kaiken. 

Viimeinen sysäys oli silloin joskus JIM-kanavalla pyörinyt Sali-ohjelma. Se oli jotenkin niin hienon näköistä meininkiä, että jokunen vuosi sen jälkeen päätin mennä MMA Seinäjoella vapaottelun ja lukkopainin alkeiskurssille ja sillä tiellä ollaan.

Kilpaileminen tuli sitten aika luonnostaan. Lähden aina sillä mentaliteetilla, että jos jotakin tehdään, niin tehdään sitä sitten ihan sata lasissa. Seinäjoella kyllä heti kannustettiin ja tuettiin ottelemaan, kun tekeminen rupesi olemaan sillä tasolla.

Olet jo jonkin aikaa asustellut Tampereella ja siellä ammennat oppia kamppailu-urheilusta osaavissa käsissä. Kertoisitko hieman tästä?

”Ihan pian tulee Tampereella kaksi vuotta täyteen. Päivääkään ei ole kaduttanut, että tuli tänne muutettua ja sitä kautta vaihdettua salia MMA Team 300 riveihin. Valmentajat, treenikaverit ja puitteet treenamiselle ovat loistavat. Parempia valmentajia ei oikein tästä maasta löydykään, kun Joni Salovaara vetää vaparit ja Karppiset lukkopainit, unohtamatta tietenkään mun hengitysmestari Timo Lampenia, jonka kanssa ollaan laitettu mun pystyä ja pääkoppaa kuntoon viimeaikoina. Meillä on ihan huipputyyppejä vaparin kisaryhmä täynnä. Täällä ollessani olen mennnyt huimia askelia eteenpäin kehityksessä.”

Verneri Hakkinen vs Leevi Heino nähdään Oulun Art of Fight 11 -illassa. Tapahtumasta on tarjolla striimi, jonka voit ostaa huokeaan hintaan Oulun Kamppailuklubin verkkosivuilta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s