Hamara MMA: Tulikuuma revanssi raskassarjassa

Hamara MMA tarjoilee kahden nuoren järkäleen kohtaamisen, jossa voi tapahtua melkein mitä vaan. Tätä ottelua kannattaa seurata tarkasti.

Rikhard Nurro vs Kasper Virtanen. Ottelusta ei ennakkolatausta puutu. Kuva: Hamara MMA

Kotiyleisön edessä ottelevan Rikhard Nurron (Finnfighters’ Gym) astellessa Kupittaalla punaiseen kulmaan on häkkiin jo kivunnut Helsingin Kasper Virtanen (Combat Society). Ensimmäinen erä näiden kahden ottelijan välillä on jo käyty kulisseissa suhteellisen lämpöisissä tunnelmissa, kuten tästä artikkelista selviää.

Rikhard Nurro ja Kasper Virtanen on mielenkiintoinen ottelupari. Parivaljakko kohtasi edellisen kerran MMA Bash 22 -tapahtumassa lokakuussa 2020. Silloin pidemmän korren vei Nurro lennokkaiden alasvientien ja tukahduttavan mattopainin turvin tuomariäänillä. Ikuinen Peruskurssi taltioi ja selosti tuon ottelun tuttuun tapaan videolle, jonka löydät tämän linkin takaa.

Reilussa puolessatoista vuodessa kehitystä on varmuudella tullut paljon molemmille ja viimeistään edellisen ottelun jälkeen ottelijat ovat olleet tietoisia toistensa vahvuuksista. Molemmat ottelijat ovat brasilialaisen jujutsun purppuravöitä, eli matto-osaamista löytyy isojen raamien lisäksi kattavasti.

Kysyimme raskassarjalaisilta heidän ajatuksiaan uusintaottelusta. Kuten kommenteista on luettavissa, on luvassa kamppailu, josta ei tunnelatausta puutu:

Rikhard Nurro

Rikhard Nurro lähtee uusintaotteluun itsevarmana. Kuva: Rikhard Nurro

20-vuotias turkulainen lähtee tulevaan otteluun itsevarmuutta puhkuen eikä säästele sanojaan: ”Viime matsista on puolitoista vuotta aikaa ja olin vasta 18-vuotias, kun viimeksi ottelin Kasperin kanssa. Tässä ajassa on tullut kehityttyä jokaisella osa-alueella.

Lähiaikoina on treenattu todella kovaa ja tavoitteena on koko kevään ajan ollut laittaa toinen kärsimään. Oli todella huono idea Kasperilta suostua uusintaotteluun, koska nyt sattuu. Kasper saa odottaa kipua ja sitä, että koitan repiä siltä päätä irti kolme erää.”

Kasper Virtanen

Helsinkiläisottelija Virtanen, 28, suhtautuu tulevaan kohtaamiseen kylmänviileästi. Hän on valmis näyttämään parasta osaamistaan ja kokee ulkoisen paineen motivoivana. Lopuksi hän vielä heittää löylyä kiukaalle turkulaisleiriin:

”Mahtavaa että tämä ottelu saadaan nyt vihdoin kolmannella yrityksellä järjestettyä. Tulevasta matsista Nurron kanssa ei voi muuta kuin olla innoissaan. Mun innostusta lisää entisestään se, että Nurron kaverit ja muut kuvittelee, että tää tuleva matsi on ihan ”piece of cake.”

Ymmärtäisin sen jos viime kerralla olisi tullut kunnon selkäsauna, mutta jos muistellaan hetki viime matsia, niin ei siellä mitään vapaaottelun taidonnäytettä kyllä nähty kummaltakaan. Mä potkin kuin hidastetussa elokuvassa ja Nurro taitavana osasi ottaa jalasta kiinni ja työntää. Mattopeli oli sellasta guardissa nyhjäämistä. Tottakai alasvienneillä voittaa pisteillä, vaikka ne ei olisi omasta aloitteesta.

Nyt on kuitenkin aika erilainen tilanne. Mulla ei ole pitkää ottelu- eikä treenikieltoa alla, mikä oli ennen edellistä matsia tyrmäyksen johdosta. Nyt on pistetty kroppa ja kondis uudelle tasolle. Sitä on myös käyty testaamassa erilaisissa BJJ- ja NoGi- kisoissa enkä voisi olla tyytyväisempi.”

Kasper Virtanen (vasemmalla) on tottunut kohtaamaan kookkaita kilpakumppaneita. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Virtanen jatkaa: ”Vähän ihmetyttää kun Nurro kuitenkin antaa ymmärtää olevansa nuori huippulupaus, niin eikö olisi kannattanut käydä pitämässä kisakondista yllä pienemmissä kekkereissä? Ymmärrän toki, jos herralla oli pelko että joudutaan samaan sarjaan painissa ja sit ois joutunut taputtamaan.

Lauantaina nähdään sitten kuinka hurja ukko sieltä Turusta tulee. Toivottavasti on treenannut muutakin kuin paskanjauhantaa.”

Hamara MMA:n ensimmäinen ilta otellaan Turussa, Kupittaan Palloiluhallissa lauantaina 28.5.2022. Lippuja paikan päälle on vielä saatavilla, mutta VIP-pöydät on jo myyty loppuun. Tapahtumasta on saatavilla myös striimi.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Hamara MMA, Rikhard Nurro, Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s