Vapaaottelun SM 2022 – seuraa näitä ottelijoita

Tässä listassa on nostettu esiin vuoden 2022 vapaaottelun SM-kilpailuiden kuumimpia nimiä, joita kannattaa seurata.

Vapaaottelun SM-kilpailut otellaan 18.-19.6.2022 GB Gymin tiloissa, Helsingissä kello 12.00 alkaen. Lippuja on saatavilla kaksipäiväisiin kilpailuihin paikan päälle 20/25 euron hintaan riippuen siitä ostaako lipun yhdelle vai kahdelle päivälle. Ikuinen Peruskurssi tarjoaa tapahtumasta kaksipäiväisen livestriimin selostuksella Ikuinen Peruskurssi -kanavalla YouTubessa. Suora linkki kanavan maksuttomaan tilaamiseen löytyy tästä.

Tästä ennakosta löydät ne nimet, joiden otteluita vähintäänkin kannattaa seurata ensimmäisestä kongin kumahduksesta saakka. Luonnollisesti suosittelemme seuraamaan kuitenkin ihan jokaista ottelua. Listaan olemme kelpuuttaneet potentiaalisimmat menestyjät, joskaan kaikkia painoluokkia eikä ottelijoita käydä läpi, sillä osaan painoluokista on hyvin vähän osallistujia. Listaus ei myöskään ole kaikenkattava tai absoluuttinen totuus. Pidemmittä pohjustuksitta nyt itse asiaan:

Naiset -52,2kg

Tämän painoluokan potentiaalisin voittaja on Sisu Gymin Mea Kuukka, 21, joka on tehnyt vahvaa nousua painoluokan kärkeen aktiivisesti kilpailemalla ja menestymällä. Kuukka on nuori ottelija, joka ottelee ennakkoluulottomasti ja teknisesti. Kuukalla on vahva tausta thai- ja potkunyrkkeilystä, mutta kehitys kokonaisvaltaiseksi vapaaottelijaksi on hyvällä mallilla, josta osoituksena Liettuan avointen mestaruus 2021 loppuvuodesta takakuristuksella.

Mea Kuukka on vaarallisimmillaan pystyottelijana. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Miehet -65,8kg

Tässä painoluokassa on kaksi todella kovaa, kansainvälisestikin menestynyttä nimeä. Ne ovat Sisu Gymin Max Hynninen sekä MMA Imatran Miro Honkanen.

Max Hynninen, 21, on paitsi kaksinkertainen Suomen mestari, myös vapaaottelun MM-pronssimitalisti vuosimallia 2021. Hynninen on todella tekninen ottelija, joka pärjää kenen tahansa kyydissä vapaaottelun jokaisella osa-alueella. Hynninen otteli tasaisen ottelun vuoden 2019 MM-kilpailuissa silloista maailman ehdottomasti parasta amatööriottelijaa, Muhammad Mokaevia vastaan. Hynniseltä on lupa odottaa jatkossakin merkittävää menestystä vapaaottelu-urallansa.

Max Hynninen jahtaa kolmatta SM-kultaansa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Miro Honkanen, 22, on erityisen vaarallinen ottelija, kun taistelu käydään matossa. Honkasen osaaminen ei kuitenkaan todellakaan rajoitu vain mattotilanteisiin, vaan mies on jo viime vuonna tietoisesti panostanut nyrkkeilytaitojensa kehittämiseen ollakseen entistäkin hankalampi vastustaja. Honkasen pitkään meriittilistaan kuuluu muun muassa 2021 vapaaottelun Suomen mestaruus, 2022 lukkopainin Suomen mestaruus ja MM-pronssi vuodelta 2019 vapaaottelussa junioreista.

Miro Honkanen elementissään. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Henkilökohtaisesti en olisi lainkaan yllättynyt, mikäli Honkanen ja Hynninen kohtaavat SM-finaalissa. Molemmilla ottelijoilla on pitkälti yli 20 ottelun kokemus amatöörinä nuoresta iästään huolimatta.

Miehet -70,3kg

Tämän yllättävän harvalukuiseksi jääneen painoluokan ehdoton ennakkosuosikki on Sisu Gymin Ilias Laguir. Vasta 19-vuotias Laguir on todella taitava ottelija, joka voitti ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruutensa vapaaottelijana vuonna 2020 ollessaan 17-vuotias. Olen todella yllättänyt, mikäli Laguiria ei nähdä tämän painoluokan kärkikahinoissa ja sittemmin mestarina.

Nuori ja nälkäinen, Ilias Laguir. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Miehet -77,1kg

SM-kisojen ennakkoilmoitusten perusteella ruuhkaisin painoluokka oli myös luultavasti sen tasaisin kärjen osalta. Omissa papereissani vahvimmat mestaruusehdokkaat olivat Porin Kamppailu-urheilukeskuksen Lemar Khan, GB Gymin Timi Leskinen sekä Loop Martial Artsin Jesse Liljeberg. Saimme kuitenkin tiedon uutista kirjoittaessa, että Liljeberg ja aiemmin kärkikahinoihin povaamani Timi Leskinen ovat joutuneet perumaan osallistumisensa vammojen vuoksi.

Lemar Khanin vahvin osaamisalue on tukahduttavan tehokas paini, joka paitsi uuvuttaa vastustajan fyysisesti, on myös omiaan tuhoamaan toisen henkisesti ottelun aikana. Khan ei tarjoa helppoja eriä kenellekään ja tulee hyvin todennäköisesti raivaamaan tiensä finaaliin vahvan osaamisensa turvin.

Lemar Khan on todennäköinen finalisti kilpaillussa painoluokassa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Yllättäjät painoluokan kärkikahinoihin etenkin kahden poistuman jälkeen voivat hyvinkin olla Yvan Kasongo tai vasta 18-vuotias Justus Vesala.

Miehet +93kg

Näiden titaanien rymistellessä häkin reunoja varmaa on vain se, että jokainen isku voi lopettaa ottelun hetkessä. Mielestäni painoluokan selvä ennakkosuosikki on Loop Martial Artsin / MMA Vantaan Akseli Kaasalainen. Kaasalainen on hallitseva Suomen mestari sekä vapaaottelussa että lukkopainissa. Kaasalaisen paras osaaminen on painissa, jonka saralla hän on hionut taitojaan hyvin tiiviisti ADCC:n MM-kilpailuihin valmistautuvan Heikki Jussilan kanssa. Kaasalainen on tuore BJJ:n purppuravyö.

Siinä on liiton varapuheenjohtajakin ihmeissään, kun Akseli Kaasalainen antaa soppakauhan heilua kuin Hurstin jonossa konsanaan. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s