Sani Brännfors urakoi – kaksi ottelua kahdessa viikossa

Vapaaottelun kaksinkertainen maailmanmestari Sani Brännfors toivoi maaliskuussa matseja, ja niitä hän myös sai.

Sani Brännfors on nuoresta iästään huolimatta erittäin meritoitunut ottelija. Hän on voittanut MM-kultaa junioreissa ja sekä U21-sarjassa. Kuva: IMMAF

Vastikään kansainvälisen vapaaotteluliiton IMMAF:n äänestyksessä vuoden Junior Female Standout -ottelijaksi valittu Brännfors (Oulun Kamppailuklubi) on keskellä kahden ottelun urakkaa, kun hän astuu häkkiin parin viikon välein ensin viikko sitten Helsingissä ja nyt viikon kuluttua Turussa. Ikuinen Peruskurssi jututti nousukiidossa olevaa oululaisvapaaottelijaa.

Moi Sani ja onnittelut hienosta valinnasta IMMAF:n vuoden nuoreksi ottelijaksi.

”Kiitos. Seurasin äänestystä somessa ja oli tiukkaa. Kiitos kaikille suomalaisäänestäjille!”

Ottelit viime lauantaina kokenutta ruotsalaista Millie Erikssonia vastaan, ja raastoit hänestä voiton hajaäänituomiolla. Seuraava matsi siintääkin vajaan kahden viikon päässä HamaraMMA -illassa Turussa. Miten edellinen matsi meni ja oletko ehjänä?

”Viisi viikkoa aiemmin tuli tieto matsista, enkä voinut olla ottamatta haastetta vastaan, oli sen verran hyvä tarjous. Matsi oteltiin 61.2kg sarjassa, painonvedollisesti oli helppo mutta itse matsi oli tosi raskas, mutta hyvä ja opettavainen kokemus. Vastustaja oli kokenut ja voitti ensimmäisen erän, toisessa erässä pääsin hyvin painimaan ja selkään, kolmas erä oli tiukkaa seinäpainia ja sain alasviennin ja lopulta myös voitettua erän. Suunnitelmana oli ottaa enemmän pystyssä, mutta ekassa erässä tuli turpaan, oli kyllä hauska ja piristävä kokemus, en ole ennen ekaa erää hävinnytkään. Se antoi lisää voitontahtoa voittaa matsi, oli todellakin opettavainen matsi eikä tullut loukkaantumisia.”

Miten kevät muuten mennyt?

”Kevät on mennyt hyvin, on treenattu kovaa ja olen kehittynyt kokonaisvaltaisesti vapaaottelijana. Olen saanut treenata terveenä, olenkin kuunnellut enemmän kehoa ja ottanut välillä iisimmin ja varmasti sitä kautta säästynyt sairastumisilta.”


Miten valmistautuminen nyt edellisen ottelun jälkeen kohti HamaraMMA:ta on sujunut, kun matsien välillä on ainoastaan kaksi viikkoa?

”Vähän nyt lepoa, mutta aika pian jatketaan tekniikoiden hiomista mitä haluan matsissa tehdä, ja muutamat sparrierät hyvillä suojilla otetaan jotta pysyy ottelusilmä kunnossa ja tatsi ottelemiseen. 59.5:kg:hen pitää painoa vetää jonkun verran, mutta se ei ole uusi juttu. Koko kevät on harjoiteltu kovaa ja paljon, niin ei kaksi matsia kahteen viikkoon nyt niin erikoista ole.”

Ottelet Hamara MMA -illassa catch weight ottelun -59,5 kiloissa kokenutta Pia Marja-Huhtamäkeä (6-0-0) vastaan. Mitä tiedät hänestä?

”Matsien perusteella Huhtamäki on hyvä painija, vie tosi hyvin alas, ja olen todella innoissani siitä että tulee tämmöinen tyyli vastaan, koska se on yleensä sitä mitä minä teen vastustajilleni! Pitää olla hereillä heti alusta asti hereillä koska olen yleensä itse vienyt alas. Tavoitteena olisi tarjota viihdyttävä ottelu yleisölle, pitää häkissä hauskaa ja lopettaa Huhtamäki.”

Mitä HamaraMMA:n jälkeen?

”Pieni loma jonka jälkeen kohti syksyn aikuisten vapaaottelun EM-kisoja. Sitä ennen kuitenkin katse täysin Turussa, tervetuloa katsomaan suomalaisten huippunaisten kohtaamista HamaraMMA:han!”

Teksti: Paavo Niskala (edit. Jyrki Nurminen)

Kuva: IMMAF

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s