Bukarestin EM-kilpailut 2018 – ottelijaesittely Teemu Leinonen

Ikä: 28

Pituus: 178cm

Painoluokka: 70,3kg/155lb

Seura: RNC Sport Club ry

Amatöörirekordi: 12-11-1-1. Joukkoon mahtuu pari voittoa kuristuksella, sekä voitot tyrmäyksellä ja teknisellä tyrmäyksellä. Tappioistani kolme on tullut kuristuksella ja rekordissa oleva ”no contest” tuli siitä, kun vastustaja osui minua polvella päähän ja sen johdosta nukahdin.

Kamppailutausta: Olen harrastanut vapaaottelua noin viisi ja puoli vuotta, jonka ohessa thainyrkkeilyä, lukkopainia sekä joskus vähän brasilialaista jiujitsua.

Mitkä ovat tavoitteesi Bucharestissa järjestettävissä EM-kisoissa?

Tavoitteeni on voittaa ja saada kaikki mehut itsestäni irti otteluissa. En halua että jää fiilis, että kovempaakin olisi voinut vetää

Kuinka aiot ne saavuttaa?

Kovalla lyömisellä. Haluan myös puolustaa alasvientejä paremmin. Paini on jäänyt pitkän aikaa liian vähälle.

Viime kisojen jälkeen kuitenkin aloin painimaan kovemmin ja tuntuu että siihen pääsee taas pikkuhiljaa kiinni. Siitä kiitos Markus Frigårdille, hän jaksaa harjoitteluissa puuttua tekemiseeni ja kertoa, että mitä minun pitäisi tehdä ja mitä ei.

Miksi olet vapaaottelija?

Olen vapaaottelija koska innostuin vapaaottelusta nähtyäni Tommi veljeni ensimmäisen matsin. Sillon päätin että haluan ainakin kerran tuota kokeilla. Nyt olen kokeillut vahingossa reilut 20 kertaa. Joidenkin otteluiden voittamisesta saa semmoiset fiilikset, että en ole vielä mistään muualta onnistunut semmoisia saamaan. Sen takia sitä ehkä jaksaa vääntää. Lisäksi nykyään tulisi varmaan identiteettikriisi jos lopettaisin vapaaottelun. Oisin pelkkä vegaani lähihoitaja, se särähtäisi vähän korvaan.

Mitä vapaaottelu sinulle merkitsee?

Vapaaottelu merkitsee minulle aika paljon. Se on asia mihin tulee käytettyä melko suuri osa vapaa-ajastani. Pidän siitä että minulla on jokin asia, mihin voin panostaa kovaa ja koittaa kehittää itseäni siinä mahdollisimman hyväksi.

Joskus se voi olla jokin muukin asia kun vapaaottelu. Nyt vapaaottelu tuntuu kuitenkin siltä, että haluan panostaa siihen.

Missä näet itsesi kahden vuoden kuluttua?

En oikein tiedä, että missä näen itseni. Sitä olen tässä pidemmän aikaa koittanut miettiä, vapaaottelun ja muidenkin asioiden suhteen.

Haaveiletko jonakin päivänä ammattilaisuudesta?

Kyllä. Nimenomaan jonakin päivänä haaveilen ja sitten taas toisena en

Onko sinulla esikuvia urheilun saralla?

Tykkään siitä kun ihmiset omistautuvat asialleen ja saavat kovalla itseluottamuksella asioita aikaan. Aleksi Nurminen on tästä hyvä esimerkki, myös vapaaottelun ulkopuolelta.

Toinen kova meidän salilta on Jani kokko. Joskus kun ei vielä tunnettu niin hyvin, niin Jani tuli meidän kotikisoissa sanomaan minulle hävityn ottelun jälkeen kun olin maani myyneenä, että kyllä se siitä ja voitaisiin katsoa joku päivä tuota sinun lyömistäsi. Sitten me sitä katsoimme ja se lyöminen otti ison harppauksen eteenpäin. Molemmat heistä auttaa toisia ja jakaa omaa osaamistaan eteenpäin. He auttavat myös sillon, kun matsit on mennyt huonosti ja auttavat kehittymään. On meillä muitakin jotka tekee tätä, mutta nämä tulivat nyt ensimmäisen mieleen. Se luo semmoista ilmapiiriä, missä on kiva yrittää ja oppia.

(Kuva: Teemulle pistehanskoja pitämässä Jani Kokko)

Mitkä ovat vahvuuteesi vapaaottelijana?

Vahvuuksiini kuuluu varmasti kovaa lyöminen, se on juuri Janilta saatua. Minun mielestäni pystyn myös menemään otteluihin suhteellisen rentona, en jännitä liikaa. Kun omalla salilla on EM-mitalistia, MM-ykköstä ja -kakkosta, niin tietää että ei muualta voi oikein kovempia tullakaan.

Miksi kamppailufanien tulisi pistää juuri sinun nimesi mieleen?

Tiedän etten lähde turnaukseen ennakkosuosikkina, mutta itseluottamukseni on aika kova. Koen että pystyn asioiden mennessä nappiin haastamaan kenet tahansa.

Terveisesi suomalaisen vapaaottelun ystäville?

Kurkatkaa vanhoja ja tulevia kisakuvia Instagramista nimimerkillä leinonenteemu. Katsokaa kisoja ja tsempatkaa omianne!