Bukarestin EM-kilpailut 2018 – ottelijaesittely Jenni Kivioja

Ikä: 30

Pituus: 176cm

Painoluokka: 65,8kg

Seura: Sisu Gym

Amatöörirekordi: 3-2-0 (Kaksi voittoa kaikin tuomariäänin, yksi takakuristuksella. Häviöt suoralla käsilukolla ja hajaäänituomiolla.)

Kamppailutausta: Aloitin vapaaottelun 4,5 vuotta sitten ilman kamppailu-urheilutaustaa. Ensimmäiset pari vuotta treenasin säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta Sisulle siirtyessä harjoittelusta tuli tavoitteellista. Ensimmäiset otteluni otin thainyrkkeilyssä, josta oli helpompi siirtyä vapaaotteluhäkkiin. Viime vuonna olen pääasiassa treenannut painia ja myös päässyt kisaamaan siinä useasti.

Mitkä ovat tavoitteesi Bucharestissa järjestettävissä EM-kisoissa?

Sarjastani löytyy kokeneempia ottelijoita. Tavoitteeni on lähteä kuitenkin haastamaan ilman kumarteluja ja laittaa vastustajani koville.

Kuinka aiot ne saavuttaa?

Kovalla työllä. Ryskämään ei lähdetä, vaan katsotaan tarkasti hyvät paikat, joista päästä niskan päälle. Ja tietenkin täysillä grindaten!

Miksi olet vapaaottelija?

Olen aina ollut sellainen persoona, joka menee kaikkea vaikeaa ja pelottavaa kohti. Se juuri vapaaottelussa viehätti. Häkissä katsotaan kumpi on taitavampi ja kumman pää kestää. Laji on tuonut paljon itsevarmuutta, mutta saman verran myös nöyryyttä.

Mitä vapaaottelu sinulle merkitsee?

Se merkitsee itsensä ylittämistä ja kehittämistä. Vapaaottelu pitää minut hyvässä fyysisessä kunnossa ja sitä kautta mielen balanssissa. On tärkeää, että elämässä on jokin asia mistä nauttii ja missä kokee kehittyvänsä. Enää en osaisi kuvitella viikkoja ilman treenejä ja ihmisiä siellä.

Missä näet itsesi kahden vuoden kuluttua?

Tällä hetkellä elän muutosvaiheessa, jossa menee melkein kaikki uusiksi. Tarkoitus olisi päästä syksyllä opiskelemaan, mikä taas toisi enemmän aikaa urheilulle. Vapaaottelun parista minut kuitenkin löytää.

Haaveiletko jonakin päivänä ammattilaisuudesta?

Tavoitteenani on ollut SM-kulta ja sen saavutin alkuvuodesta. Muusta en ole kerennyt vielä haaveilemaan. Tulevat kisat ja kesä näyttää, mihin seuraavat tavoitteeni asetan.

Onko sinulla esikuvia urheilun saralla?

Pakko tunnustaa, että olen todella huono seuraamaan urheilua. Näitä naisia olen kuitenkin seurannut aktiivisesti ja jokainen säväyttää omalla alueellaan. Kaikista heistä löytyy taitoa, asennetta, kauneutta ja vahvuutta.

-Joanna Jedrzejczyk

-Valentina Shevchenko

-Petra Olli

-Maiju Suotama

-Eva Wahlström

Mitkä ovat vahvuuteesi vapaaottelijana?

Olen ensisijassa tunnollinen treenaaja. Melkein saa olla pää kainalossa, jos en treeneihin saavu. Hyvin sekä huonosti menneet treenit kehittää, kunhan on paikalla. Olen kehittynyt mattopainissa ja saanut siihen varmuutta, mutta grindaus on vahvuuteni. Myös ulottuvuudestani on ollut hyötyä pystyottelussa.

Miksi kamppailufanien tulisi pistää juuri sinun nimesi mieleen?

Koen, että en ole vielä päässyt näyttämään koko osaamistani häkissä, joten innolla odotan kisoja ja mahdollisuutta siihen.

Terveisesi suomalaisen vapaaottelun ystäville?

Ottakaa seurantaan Instagram-tilini @jenni_kivioja. Päivittelen sitä EM-reissun päältä. Tietenkin myös isot tsempit koko joukkueelle ja muistakaa seurata kisoja!

Kisamatkasta ja tuesta iso kiitos:

Sisu Gym

Uudenmaan laatoitusmestarit

Avr Group Oy

Sisun Vesku

Ystävät, sukulaiset ja Jouni

Yksi kommentti artikkeliin ”Bukarestin EM-kilpailut 2018 – ottelijaesittely Jenni Kivioja

Kommentointi on suljettu.