Bukarestin EM-kilpailut 2018 – ottelijaesittely Jenna Horto

Ikä: 25v

Pituus: 156cm

Painoluokka: -47,6kg/105lb

Seura: Suomessa GB Gym, harjoitelen tällä hetkellä myös Englannin Liverpoolissa, siellä edustan seuraa Team Kaobon.

Amatöörirekordi: Vapaaottelussa 1-2-0, thainyrkkeilyssä 4-1-0.

Kamppailutausta?

Aloitin nyrkkeilyllä melkein kuusi vuotta sitten, mutta melko pian peruskurssin jälkeen siirryin vapaaottelun pariin. Vapaaottelu on kokoajan ollut minun päälajini, mutta pystyottelijana halusin lähteä hiomaan taitojani ja asuinkin vuoden Thaimaassa, jolloin keskityin pelkästään thainyrkkeilyyn. Ottelin myös muutaman thainyrkkeilyottelun siellä ollessani. Thaimaasta lensin Englantiin takaisin vapaaottelusalille ja siellä olen ollut nyt vuoden verran.

Mitkä ovat tavoitteesi Bucharestissa järjestettävissä EM-kisoissa?

Euroopan mestaruus.

Kuinka aiot ne saavuttaa?

Kovilla nyrkeillä.

Miksi olet vapaaottelija ja mitä se sinulle merkitsee?

Vapaaottelu ja kaikki muu mikä siihen liittyy on minulle elämäntapa. Olen urheillut nyt kaksi vuotta täysipäiväisesti. Harjoittelen kaksi kertaa päivässä ja järjestän kaikki aikatauluni vapaaottelun ympärille. Tällähetkellä en voisi kuvitellakaan tekeväni muuta. Vapaaottelu ja lajin harjoittaminen on minulle kaikki kaikessa, se on henkireikä ja kokoajan mielessä. Miksi olen vapaaottelija? Vaikea kysymys, se on hankalaa sanoilla selittää miltä se sydämessä ja mielessä tuntuu ja kuinka tärkeää tämä on. Siinä kai syy, miksi olen vapaaottelija.

Missä näet itsesi kahden vuoden kuluttua?

En tiedä mikä tilanne on kahden vuoden päästä. Menen kausi kerrallaan ja asetan välitavotteita matkalle kohti ammattilasuutta ja sitä korkeinta paikkaa. Tällä hetkellä keskityn tuleviin arvokisoihin. Nyt EM-kilpailut ja syksyllä MM-kilpailut. Sen jälkeen katsotaan millä menestyksellä on kotiin tultu ja mitä seuraavaksi lähdetään rakentamaan.

Joten kahden vuoden päästä olen edelleen tiukasti kiinni vapaaottelussa, mutta en tiedä olenko amatööri- vai ammattiottelija. Jos en ole ammattilainen kahden vuoden päästä, niin sitten myöhemmin. Ammattilaiseksi joka tapauksessa aion mennä.

Haaveiletko jonakin päivänä ammattilaisuudesta?

Kyllä.

Onko sinulla esikuvia urheilun saralla?

Arvostan kaikkia motivoituneita, ja lajiin katsomatta kovaa harjoittelevia määrätietoisia urheilijoita. Oli laji mikä tahansa, niin huipulla oleminen ja ammattimaisesti urheileminen on kovaa työtä. Siihen liittyy paljon muutakin kuin treenit pari kertaa päivässä. Kaikki urheilijat, jotka tekevät paljon töitä saavutustensa eteen ja myös uhraavat paljon ”normaalista” elämästään, koska haluavat saavuttaa tavoitteensa, ovat esikuvia minulle. Tiedän, että ammattiurheilu ei missään tapauksessa ole helppo ja ruusuinen tie kulkea.

Mitkä ovat vahvuuteesi vapaaottelijana?

Olen vahva pystyottelija ja se toimii minulla hyvin myös vapaaottelussa. Tietenkin pyrin siihen ettei millään osa alueella olisi ongelmia ja ehkä myöhemmin se on minun vahvuuteni, mutta tällä hetkellä kovat nyrkit toimivat.

Miksi kamppailufanien tulisi pistää juuri sinun nimesi mieleen?

Ei missään tapauksessa tarvitse, mutta kyllä se sieltä vielä naamalle tulee. Halusi tai ei.

Terveisesi suomalaisen vapaaottelun ystäville?

Positiivinen ääneen kannustaminen auttaa jokaista ottelijaa. Tällä tarkoitan sitä, että jokainen joka häkkiin nousee tekee kovan työn paitsi fyysisesti, mutta myös henkisesti, joten ”trashtalk” kertoo vain puhujan pienistä kiveksistä tai muusta henkilökohtaisesta vajavuuden tunteesta.

Sponsorit?

Skipnutrion, Voimapuoti, Rageon ja suurin yhteistyökumppani sekä kisarahoittajani on Heli Grönberg OY.

Yksi kommentti artikkeliin ”Bukarestin EM-kilpailut 2018 – ottelijaesittely Jenna Horto

Kommentointi on suljettu.