Jenna Horto 3

Kaksi suomalaisottelijaa Australiaan arvokisoihin

Suomen Vapaaotteluliitto lähettää ensimmäistä kertaa pienen delegaation Australiaan kilpailemaan jalometallista.

Jenna Horto 3
Jenna Horto lähtee Australiaan itsevarmana korkeammasta painoluokasta huolimatta. Kuva: Jenna Horto

Maaliskuun 6.-8. oteltavassa kansainvälisen vapaaotteluliiton (IMMAF) Oceania Openissa nähdään kaksi tuttua suomalaisottelijaa, Jenni Kivioja ja Jenna Horto. Heidän lisäkseen kisakoneeseen nousee valmentaja Sami Mehamedi Sisu Gymiltä.

Kisakomennus tuli nopealla aikataululla ja sen vuoksi molemmat ottelijat ottelevat poikkeuksellisesti yhtä painoluokkaa ylempänä. Suomen Vapaaotteluliiton puheenjohtaja Heikki Kaijalainen kommentoi Australian kisakomennusta seuraavasti: ”Olemme erittäin iloisia että järjestyi mahdollisuus osallistua kansainvälisiin kilpailuihin jo näin kevätkaudella.”

Ottelijoista ensimmäinen, Jenni Kivioja, edustaa Sisu Gymiä ja hän on kokenut arvokisakävijä. Kivioja muistetaan kansainvälisillä markkinoilla varmasti parhaiten hänen saavutustensa lisäksi (MM- ja EM-hopeamitalisti) todella näyttävästä tyrmäyksestä. Kivioja tyrmäsi vuoden 2018 EM-kilpailuissa ruotsalaisen Jessica Forslund Reisin kauniilla yläpotkulla. Kyseinen video löytyy monesta eri sosiaalisen median kanavasta, esimerkiksi täältä, josta sitä on katsottu liki 200 000 kertaa. Kivioja ottelee tällä kertaa poikkeuksellisesti normaalia sarjaansa ylempänä, kevytsarjalaisena.

Älä anna iloisen hymyn hämätä, sillä häkissä jalka nousee Kiviojalta tyrmäävän tarkasti. Kuva: Tommi Kinnunen

Kivioja kertoo odotuksistaan seuraavaa: ”Lähden kilpailuihin kerryttämään kansainvälistä kisakokemusta ja tällä kertaa ottelen tosiaan kevytsarjalaisena. Tavoitteenani on tietenkin mennä päätyyn saakka, mutta helppoa se ei tule olemaan.”

”Menestyminen vaatii fiksua pystyottelemista. Nopeilla käsillä ja hyvällä liikkeellä on mahdollista voittaa ottelut”, Kivioja kertaa menestysreseptin sisältöä. ”Kutsu kisoihin tuli aikaisempien näyttöjen perusteella liiton kautta. Onnekseni kaikki palaset sattuivat kohdalleen ajankohdan ja matkan osalta, joten otin haasteen vastaan innoissani.”

Jos haluat tutustua tarkemmin Jenni Kiviojaan, niin löydät ottelijaesittelymme vuodelta 2018 tästä .

Jenna Horto puolestaan edustaa GB Gymiä ja on viimeksi kilpaillut thainyrkkeilyn saralla, josta kirjoitimme tammikuun alussa tähän tapaan.

Horto on Kiviojan lailla kokenut arvokilpailija ja hänen kirkkain saavutuksensa on vuoden 2018 Euroopan mestaruus. Horto on vuosien varrella monipuolistanut ottelemistaan häkissä mallikkaasti. Vahvimmat aseensa hän silti edelleen päästää irti pystyottelun tiimellyksessä, jolloin moni löytää itsensä melkoisen myrskyn keskeltä. Horto on aiemmin otellut hiukkassarjassa, mutta hänestä riippumattomista syistä hän ottelee nyt painoluokkaa ylempänä korsisarjassa.

Australiaan Horto lähtee avoimin mielin ja uteliaana. Reissu tuli hänelle yllätyksenä, mutta helsinkiläisottelija kertoo, että on kiva lähteä liikkeelle pienellä porukalla. ”On kiva päästä taas kisatunnelmiin ja Australian lämpöön. Varsinaisia odotuksia minulla ei kisoista ole, vaan lähden avoinna kohti uusia kokemuksia.” Reissu tuli tosiaankin yllätyksenä, sillä puhelimen soidessa viikko sitten Horto oli pastakattilan ääressä.

Horto tiedostaa, että tulevissa kisoissa korsisarjassa vastaan asettuu MM-kilpailuiden kärkinimiä, mutta siitä huolimatta hän lähtee itsevarmana haastamaan kilpakumppaneitaan tavoitteenaan onnistumiset ottelutilanteissa.

Jenna Horton ottelijaesittelyn vuodelta 2018 löydät täältä.

Kilpailut voi tuttuun tapaan katsoa muutaman euron hintaan IMMAF.tv:n kautta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jenna Horto ja Tommi Kinnunen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s