Bahrainin MM-kilpailut: Eemil Kurhela kuninkaallisessa opissa

Ikä: 22

Pituus: 176cm

Painoluokka: 65,8, Featherweight

Seura: RNC Sportclub

Amatöörirekordi: 20-10-1

Kamppailutausta?

”Aloitin vapaaottelun 14-vuotiaana. Päädyin peruskurssille kun faija lähti kokeilemaan lajia ja tällä tiellä ollaan vieläkin. Sitä ennen minulla ei ollut erityisesti mitään kamppailutaustaa.”

Mitkä ovat tavoitteesi MM-kisoissa?

”Päätyyn asti olis tavoitteet ja mahdollisuudet. Kova halu on päästä näyttämään kaikille parasta osaamistani!”

Kuinka aiot ne saavuttaa?

Jokainen matsi pitää voittaa, että pääsee seuraavalle kierrokselle. Joka päivä tulee olemaan matsi ja menen päivä kerrallaan keskittyen vain siihen otteluun. Tavoitteena olisi voittaa kaikki erät tai paikan tullen napata keskeytysvoitto.”

Olet tällä hetkellä pitkällä leirillä Kings MMA:lla Kaliforniassa. Miksi päädyit lähtemään sinne?

”Olen kerran aikasemmin ollut täällä jo treenaamassa ja sain paljon irti siitä reissusta. Suunnittelin tänne lähtöä vain sen takia, että voin keskittyä ainoastaan tähän. Laitoin duunit paussille ja halusin treenata täysipäiväisesti MM-kisoihin. Täällä se onnistuu hyvin.”

Miten valmistautuminen MM-kisoihin on sujunut?

”Valmistautuminen on sujunut todella hyvin. Olen päässyt treenaamaan täysipäiväisesti ja ammattimaisesti. Parhaimpina viikkoina tulee jopa 11 ohjattua treeniä sekä omat oheisharjoitteet siihen lisäksi.”

Millaista harjoittelu Kings MMA:lla on verrattuna Suomeen?

”Suurin ero mulle ainakin on combojen pituudessa. Tunnin mittaisessa treenissä monesti käydään läpi vain yksi combo, missä voi olla jopa 30 eri tekniikkaa mukana. Siinä on aika paljon muistettavaa. Tekniikat tehdään pätkissä ja loppua kohden niitä yhdistellään toisiinsa ja saadaan aikaan pitkä combo.”

Oletko päässyt ottamaan kovia eriä tunnettujen vapaaottelutähtien kanssa?

”Toistaseksi olen päässyt ottamaan eriä mm. Beneil Dariuksen ja Glorystä tutun Giga Chickazden kanssa.”

Miten oma tasosi vertautuu salin muuhun porukkaan?

”Oma taso on hyvä vaikka salilla onkin kovia tähtiä. Paasen ottamaan hyviä eriä ja saan itsestäni kaiken irti.”

Missä näet itsesi kahden vuoden kuluttua?

”Ammattilaiskehissä todennäköisesti, se on tavoitteeni.”

Onko sinulla esikuvia urheilun saralla?

”Urheilun saralla Teukka Salama (Teemu Selänne) on ollut ensimmäisiä esikuviani. Vapaaottelussa ensimmäinen esikuvani taisi olla TJ Dillashaw, nykyinen UFC-mestari. Tykkään hänen ottelutyylistään.”

Mitkä ovat vahvuuteesi vapaaottelijana?

”Olen monipuolinen vapaaottelija, tykkään otella vastustajan heikkouden mukaan ja käyttää sitä häntä vastaan.”

Miksi kamppailufanien tulisi pistää juuri sinun nimesi mieleen?

”Jos tykkää viihdyttävästä vapaaottelusta ja haluaa seurata mun tarinaa ja kehitystä niin kannattaa laittaa korvan taakse.”

Ikuinen Peruskurssi tavoitti Kurhelan valmentajan Janne Tulirinnan haastattelun tiimoilta kommentoimaan suojattiaan. Tulirinta toimii myös MM-kisajoukueen päävalmentajan roolissa Bahrainiin lähdettäessä. Hän luonnehtii nuorta urheilijaa seuraavin sanankääntein:

” Eemil on ennakkoluuloton elämäntapavapaaottelija, joka todella pitää kilpailemisesta ja ottelemisesta. Joskus Eemilille toivoisi ripauksen lisää päämäärätietoisuutta, mutta ehkä se muotoutuu pikkuhiljaa. Hän on kuitenkin melko nuori vielä.”

Kysyttäessä Kurhelan kehityksestä ensimmäisistä harjoituksista tähän hetkeen Tulirinta summaa: ” Eemil tuli vuosia sitten isänsä Mikon kanssa peruskurssille. Silloin isä oli vielä ”top dog” tästä parista, mutta nyt osat ovat vaihtuneet.”

Kurhelan omien odotusten lisäksi myös valmentaja uskoo vakaasti kokeneen kisakävijän menestymismahdollisuuksiin asioiden sujuessa ilman yllättäviä vastoinkäymisiä. ”Eemil on ottanut kahdesta viime EM-kisoista pronssia ja ilman loukkaantumisia uskon että mitalipeleissä ollaan Bahrainissakin.”

(Kuva: Jarno Nurminen)

Lopuksi Kurhela kiittää vielä fanejaan sekä yhteistyötahojaan, jotka mahdollistavat ammattimaisen harjoittelemisen arvokilpailuihin lähdettäessä.

Terveisesi suomalaisen vapaaottelun ystäville?

”Terveiset kaikille vapaaottelun ystäville! Kiitokset kaikille niille, jotka ovat seurailleet mun matseja. Marraskuussa tosiaan Bahrainissa pääsee taas paukuttelemaan. Katselkaa matseja ja kannustetaan suomalaiset voittoon. Mukana on paljon tulevaisuuden isoja nimiä.”

Eemil Kurhela haluaa osoittaa kiitoksensa kaikille yhteistyötahoilleen:

”Kiitokset sponsoreille, tämä on tiimityötä mitä ei pysty yksin tekemään! On todella hienoa toimintaa yritykseltä lähteä tukemaan nuorta urheilijaa! Iso kiitos Hieronta Elegia, OSW/Osuma Street Wear, Crossfit Hyvinkää.”

Eemilin matkaa pääset seuraamaan näiden sosiaalisen median tilien kautta:

Instagram

Facebook

Twitter