Jesse Liljeberg

Jesse Liljeberg – unelmien jahtaaja

Ikä: 23

Pituus: 183

Painoluokka: -77,1kg

Seura: Loop Martial Arts

Jesse Liljeberg teki läpimurtonsa suomalaisen amatöörivapaaotteluskenen kärkeen voittamalla suomenmestaruuden Ahjo Training Centerillä käydyissä SM-kilpailuissa huhtikuussa. Finaalissa Liljeberg kohtasi aina vaarallisen Rene Katajalaakson (Jyväskylän Fight Club).

Finaalissa nähtiin puolin ja toisin hyviä tilanteita sekä vaaranpaikkoja. Ottelun ensimmäisessä erässä Katajalaakso oli kuskin penkillä mattopainissa, mutta toisessa erässä Liljeberg määräsi suunnan sekä tahdin painavilla osumillaan. Liljeberg otti kultamitalin itselleen ottelun kolmannessa erässä teknisellä tyrmäyksellä, jonka sinetöi täysosuma yläpotkulla.

Ottelu on katsottavissa muiden finaaliotteluiden tapaan FB-sivuiltamme tästä linkistä.Haastattelimme myös turnauksen parhaaksi miesottelijaksi valittua Liljebergiä pölyn hieman laskeuduttua.

Onko sinulla kokemusta muista kamppailulajeista?

”Aloitin thainyrkkeilyn 16 vuotiaana porvoossa. Silloin hakkasin aika paljon säkkiä ja ihmettelin miten Vänttisen veljekset on niin hyviä. Kävin myös kokeilemassa nyrkkeilyä ja ymmärsin silloin, että hyväksi tulee vain tekemällä paljon töitä.”

Miten olet ajautunut vapaaottelun pariin?

”Kun olin thainyrkkeillyt muutaman vuoden, niin ajattelin että voishan tolle vapaaottelun alkeiskurssille mennä. Ehkä se tekee musta paremman thainyrkkeilijän.

Sitten noin kakskymppisenä, sanoin hyvästit potkuille ja kaikelle muulle kivalle ja lähdin nyrkkeilemään. Ei se kauaa kestänyt, kun tuli vähä semmonen koti-ikävä. Sain koko ajan turpaan ja mietin, et hitto jos sais potkasta tota tyyppii päähän, niin se ois sit siinä. Nyrkkeily ei ollut kuitenkaan mun juttu.

Lähdin Ville Aallon salille thainyrkkeilemään ja se opetti mulle paljon. Samaan aikaan kävin lukkopainissa ja treenamassa bjj:tä Sport Academylla. Sitten Kevin Nieminen soitti mulle ja sano että: ”Jäbä! Lähde messiin Hardknocksille treenaamaan ja nyt tulee treenailtua Kevinin kanssa aika paljon Pitäjänmäellä. Terkut teille Loop Martial Artsin porukka, ootte parhaita!”

Mitä muuta teet kuin treenaat vapaaottelua?

”Työskentelen Itäkeskuksen Gigantissa, jossa tulee aika paljon puhuttua ihmisten kanssa. Sieltä voi tulla sit hakee nimmareita!

Mut joo… vapaa-ajalla ylensä hengailen verkkarit jalassa ja kavereiden kanssa tulee tehtyä paljon Bruce Lee -tekniikoita. Vaikka oltaisiin kaupungilla, niin joku meistä haastaa aina toisen olkapää-lantio -skabaan (hippaan). Joskus tulee pelattua tietokoneella sotapelejä. Juoksen aika paljon ja Liikuntamyllyssä tulee katseltua aika paljon yleisurheilijoita. Heiltä olen katsellut monia treenivinkkejä. Kämppiksenä minulla on tuore mailmanmestari, nyrkkeilijä Tomi Silvennoinen. Sen vuoksi kotona tulee käytyä monia tekniikoita läpi ja sillon tällön sparrataan yhessä, kun Tomi uskaltaa.”

Jesse Liljebergin pystyosaaminen on ollut monelle liikaa. Kuva: Jarno Nurminen

Mitä suomenmestaruuden voittaminen merkitsee sinulle?

”Suomenmestaruus merkkaa mulle… No, otin kolme kovaa matsia, voitin olin iloinen ja onnellinen. Haluan kokea sitä tunnetta jatkossakin. Se tuntui palkinnolta, kun olin tehnyt töitä paljon ja minulla oli ollut luokaantumisiakin. Siitä huolimatta pystyin säilyttämään malttini ja treenaamaan fiksusti. Mitalli on kyllä sängyn alla. En pidä mitään palkintojani esillä.”

Mikä on seuraava tavoitteesi?

”Toivottavasti EM-kisat kesäkuussa, mutta sitä varten tarvitsen tukijoita. Toivon mukaan jonkun teistä lukijoista voisin saada yhteistyökumppanikseni.”

Missä näet itsesi kahden vuoden kuluttua?

”Näen itseni ammattilaisena ja aloittamassa mailman valloitusta.”

Entä viiden vuoden päästä?

”Kertomassa ihmisille, että unelmia kannattaa jahdata ja olla esikuvana muille.”

Miten kuvailisit itseäsi vapaaottelijana?

”Jännä tyyli, ota kinni jos saat! Olen monipuolinen, erilainen, fiksu ja komee.”

Onko sinulla esikuvia?

”Conor Mcgregor.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen

Yksi kommentti artikkeliin ”Jesse Liljeberg – unelmien jahtaaja

Kommentointi on suljettu.