Abdul Hussein aikoo syöstä Ruotsin prinssin vallastaan

Abdul Hussein (7-1-0) kuuluu ehdottomasti Suomen kirkkaimpien menestystoivojen joukkoon vapaaottelussa. Huhtikuu tuo tullessaan Brave CF 37 -tapahtuman ja ”Abban” seuravaan ottelun.

Abdul Hussein ei aio ottaa taka-askelia Tukholman illassa. Kuva: Brave CF

Abdul Hussein saa 18. huhtikuuta Brave CF:n Tukholman illassa vastaansa vaarallisen Amir ”The Prince” Albazin (12-1-0). Albazi edustaa Ruotsia ja on hävinnyt pitkällä ammattilaisurallaan vain kerran. Tuo tappio tuli UFC:ssakin otellutta Jose ”Shorty” Torresia vastaan viime vuoden huhtikuussa täyden ajan päätteeksi pistetuomiolla.

Albazin tarina on mielenkiintoinen. Hän pakeni perheensä kanssa sodan keskeltä puolentoista vuoden ikäisenä synnyinmaastaan Irakista Kurdistaniin. Sieltä edelleen Albazi muutti Ruotsiin seitsemän vuoden ikäisenä ja kertoo, että lapsuudessaan hän joutui usein vaikeuksiin. Löydettyään vapaaottelun ja kilpailtuaan siinä vuosia hän päätti jatkojalostaa osaamistaan London Shootfightersilla, jota hän nykyään edustaa. Shootfightersin tiimiin kuuluu myös muita nimekkäitä ottelijoita, muun muassa Bellatorissa mainetta niittänyt Michael ”Venom” Page. Albazi on itsekin otellut kahdesti Bellatorin riveissä ennen siirtymistään Brave CF:n ottelijaksi.

Abdul Husseinin taustassa on jotain samaa, sillä hän syntyi Libanonissa, josta hän saapui perheensä kanssa Suomeen vauvana. Toisin kuin vastustajansa Albazin, on espoolaisottelijan tausta alusta asti puhtaasti vapaaottelussa. Hussein on kokonaisvaltaisempi ottelija ja aikoo hyödyntää hänelle tyypillistä painostavaa pystyosaamista tulevassa koitoksessaan.

Albazin suurin pelote ottelijana on hänen mattotaitonsa. Ruotsalainen on voittanut lukuisia maailman- ja euroopanmestaruuksia eri vyöarvoissa jujutsussa ja lukkopainissa. Se heijastuu hyvin myös hänen ottelurekordiinsa, jossa kahdestatoista voitosta valtaosa on tullut lopetusotteella.

Espoon Kehähaiden Hussein ei kuitenkaan aio lähteä Tukholmaan tarjoamaan ruotsalaiselle ”prinssille” mahdollisuuksia voittoon. Ruotsalaisen taidot on hyvin tiedossa ja sotasuunnitelma niiden eliminoimiseksi on laadittu huolella. Husseinin meriiteistä löytyy sitä paitsi niin ikään EM- ja MM-kulta, ne tosin ovat vapaaottelusta. Katso haastattelumme, niin tiedät mitä tuleman pitää.

Abdul Hussein kertoo tarkemmin suunnitelmistaan Tukholman illan osalta.

Teksti ja haastattelu: Jyrki Nurminen

Video: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s