Jujutsun supertähti siirtyy vapaaottelijaksi

Yksi kaikkien aikojen vaarallisimmista jujiteiroista siirtyy vapaaottelun ammattilaiseksi.

Harvassa lienevät ne, jotka haluavat Buchechan kanssa häkin lattialle päätyä. Kuva: Kitt Canaria

Marcus ”Buchecha” Almeida on päättänyt tehdä ison loikan tatamilta häkkiin. 13-kertainen mustien vöiden maailmanmestari ja absoluuttinen huippujujutsuka nähdään jatkossa myös häkin seinien sisällä.

Muun muassa vuosien 2013 ja 2017 ADCC-lukkopainin maailmanmestari ponnistaa vapaaottelumaailmaan väkevällä otteella, kun hän liittyy tehokkaan, joskin hyvin kyseenalaisen managerin, Ali Abdelazizin asiakkaaksi ja Dominance MMA:n riveihin.

Isot raamit omaava ”Buchecha” tullee mitä luultavimmin ottelemaan raskaassa sarjassa, sillä hänellä on ollut tapana otella yli satakiloisten sarjassa tatamilla kamppaillessaan. Pituutta Sao Paulolaiselle on kertynyt 192 senttiä, joten mitat myös sen suhteen ovat kunnossa vapaaottelun isojen poikien sarjaan. On periaatteessa mahdollista, että Buchecha painonsa puolesta ottelisi kevyessä raskaassa sarjassa, mutta aiemman kilpailupainonsa valossa se ei ole todennäköistä.

Almeida on aloittanut jujutsu-uransa verrattain myöhään, sillä hän astui ensi kertaa tatamille vasta 14-vuotiaana. Melko myöhäinen aloitusajankohta ei kuitenkaan ole millään muotoa hidastanut Almeidan uraa, vaan hyvin nopeasti ”Buchechasta” tuli vastustaja, jota kukaan ei mielellään kohdannut. Almeida muutti vuonna 2010 Yhdysvaltoihin harjoittamaan uraansa ja on siitä lähtien harjannut vastustajiaan niin omassa painoluokassaan kuin ”absolute”-sarjassa.

Almeidan lempitekniikoihin kuuluu kahden jalan alasvienti, toe hold sekä kuristukset selästä käsin. Luultavasti luvassa on siis ainakin lopetuksia takakuristuksella, kun mies häkkiin nousee.

Almeidan uuden kodin MMA Dominancen riveihin kuuluu paljon lajin huippuja. Jatkossa Almeida tulee harjoittamaan vapaaottelutaitojaan seurassa, johon kuuluvat muun muassa hallitsevat mestarit Kamaru Usman ja Khabib Nurmagomedov sekä Kelvin Gastelum, Justin Gaethje ja Gilbert Burns. Harjoitteluvastustajien tasosta tai manageroinnin puutteesta Almeidan ura siis ei varmuudella tule ainakin jäämään kiinni.

Oma arvaukseni on, että 30-vuotias Almeida tullaan näkemään UFC:n riveissä vuoden sisällä.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Kitt Canaria / Jiu Jitsu Times

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s