Suomen amatöörivapaaottelijoiden iskuryhmä teki onnistuneen retken Liettuaan

Suomen nuoret vapaaottelijat matkasivat Liettuaan ja tuliaisina oli kirkkaita mitaleja.

Retkikunta sotureineen ja valmennustiimeinen teki selvää jälkeä paikallisista.

Kuuden hengen hurja Liettuan avoimiin mestaruuskilpailuihin osallistunut joukko koostui seuraavista nimistä: Marko Sarasjärvi, Roope Koskinen, Mea Kuukka, Jenna Horto, Rene Vainiomäki ja Veeti Kurhela. Koskista lukuunottamatta (Finnfighters’ Gym) koko muu ryhmä edustaa Sisu Gymiä.

Marko Sarasjärvi otteli painoluokassa -70,3 kiloa ja päivän päätteeksi kaulaan ripustettiin kultainen mitali. Sarasjärven saldo oli todella vakuuttava – kolme ottelua ja kolme takakuristusta, joista jokainen lukittui paikoilleen ensimmäisessä erässä. Kaikki kolme Sarasjärven vastustajaa olivat liettualaisia. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui tuore Prahan IMMAF World Cupin hopeamitalisti, kaksi muuta olivat potkunyrkkeilytaustaisia.

Marko Sarasjärvi on hankala vastustaja kenelle tahansa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Roope Koskinen (-83.9 kiloa) sai kotiintuomisiksi pronssia. Puolivälierässä vastaan asettui potkunyrkkeilytaustainen paikallinen, josta Koskinen takoi matossa voiton teknisellä tyrmäyksellä jo ensimmäisessä erässä. Semifinaalissa vastaan tuli Viron mestari, jonka kanssa taistelu eteni neljänteen erään saakka voittajan selvittämiseksi. Pronssiottelua ei pidetty tässä painoluokassa, koska Koskisen vastustaja lyötiin semifinaalissa tylysti ulos jatko-otteluista.

Mea Kuukka (-56,7 kiloa) otteli finaalissa koko vapaaottelun kirjon verran paikallista voittamatonta nyrkkeilytaustaista neitoa vastaan. Kolmannessa erässä takakuristus nasahti kohdilleen ja kaulaan ripustettiin kultamitali.

Jenna Horto (-52,2 kiloa) sai paikallisen jujutsutaustaisen naisen vastaansa finaalissa. Ottelu ei kauaa kerennyt edetä, kun Horto löi vastustajansa mattoon, jatkoi lyömistä matossa ja eteni pian takakuristustukseen varmistaen näin kultamitalin tuliasiksi Suomeen.

Jenna Horto (vas.) on tottunut ja meritoitunut arvokisakävijä. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Alle 16-vuotiaiden sarjassa otellut Rene Vainiomäki (-62 kiloa) aloitti semifinaalista paikallista herraa vastaan. Ottelu eteni heti painiks ja noin kolmen minuutin väännön jälkeen triangelikuristus nasahti kohdilleen. Finaali eteni samalla käsikirjoituksella paikallista vastustajaa vastaan. Tällä kertaa tosin se oli Liettualainen, joka sai ruuvattua tiukan giljotiinikuristuksen riittävän kireälle. Palkinnoksi Vainiomäelle siis hopeamitali.

Niin ikään lle 16-vuotiaiden sarjassa otellut Veeti Kurhela (-72 kiloa) aloitti edellislauantaina MMA Bash 24 -tapahtumasta tutuksi tullutta vastustajaa vastaan semifinaalissa ja virolainen joutui taipumaan toiseen kertaan viikon sisään Kurhelan takakuristukseen. Finaalissa paikallinen soturi jäi täysin Kurhelan painijyrän alle ja luovutti lopulta käsilukkoon. Kurhelan dominointi palkittiin kultaisella mitalilla.

Ryhmän näyttäväksi saldoksi tästä retkestä jäi siis yhteensä yksitoista ottelua, joista yhdeksän voittoa, Yksi voitto teknisellä tyrmäyksellä ja kahdeksan luovutusotteella.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s