Makwan Amirkhani UFC-ottelustaan Lontoossa: ”Joku nukkuu, se on satavarma”

UFC saapuu maaliskuussa Lontooseen ja Makwan Amirkhani on valmis hiljentämään brittifanit.

Makwan Amirkhanin katse on tiukasti seuraavasssa ottelussa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Makwan Amirkhani (16-7-0) kohtaa englantilaisen Mike Grundyn (12-3-0) Lontoon UFC-illassa 19. maaliskuuta. Ikuinen Peruskurssi sai tilaisuuden seurata suomalaistähden valmistautumista kaksissa otteluun valmistavissa sparreissa Loop Martial Artsin tiloissa Helsingissä.

Amirkhanin olemus harjoituksissa huokuu keskittyneisyyttä seuraavaan haasteeseen, joka tulee vastaan maaliskuussa vahvan painitaustan omaavan Mike Grundyn muodossa. Mukana otteluun valmistavissa sparreissa talven aikana on ollut yksi Suomen vapaaottelun kärkinimistä, Aleksi Mäntykivi, sekä hänen tiimitoverinsa Rasul Khataev. Mäntykiven tuominen mukaan sparreihin tarjoaa hyvää harjoitusta pystykamppailussa, kun taas Khataevin arvaamaton ja vaikeasti luettava ottelutyyli tuo sopivia haasteita ottelun jokaisella osa-alueella.

Makwan Amirkhani ja Rasul Khataev valmistautumassa tuleviin otteluihinsa. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Näkemämme kahdet sparrit ovat luonnollisesti vain pieni osa valmistaumisprosessia, mutta niiden perusteella on lupa odottaa Amirkhanilta väkevää esitystä Lontoon illassa. Kiviä on toden teolla käännetty ja epämukavuusalueella viihdytty pitkiä aikoja. Kevyitä eriä ei näkemissämme sparreissa ollut tarjolla eikä niitä kyllä haluttukaan.

Kysyimme Amirkhanilta hänen näkemystään tulevasta ottelusta ja saimme tyhjentävän vastauksen: ”Joku nukkuu, se on satavarma.”

Kahden painitaustaisen ottelijan kohdatessa on perusteltua odottaa, että ottelun ratkaisua haetaan matossa. Ammattilaisuransa aikana Amirkhanin kuristukset, etenkin anakondakuristus, on ollut erittäin vaarallinen ase häkissä. Myös Grundyn vahvin osaamisalue on paini ja lopetusotteet matossa. Amirkhanilla on kuitenkin urallaan vain yksi tappio lopetusotteella ja sekin on yli kymmenen vuoden takaa. Suomalaisittain ottelun ennakkoasetelma on kutkuttavan jännittävä ja usko Amirkhanin osaamiseen on vahva.

Tarkemman otteluennakon Lontoon UFC-illan mielenkiintoisimmasta kohtaamisesta löydät tämän linkin takaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s