Thainyrkkeilyssä kuohuu – Suomen Muaythailiitto antoi lähtöpassit jäsenseuralleen

Suomen Muaythai-liitto erotti JMT Jaowsamut Muaythai ry:n liitosta tästä päivästä lukien.

Suomen Muaythai-liitto päätyi erottamaan jäsenseuransa. Kuvan ottelijat eivät liity tapaukseen. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Suomen Muaythai-liitto hallituksineen on päätynyt kovaan ratkaisuun. Liitto tiedottaa sivustollaan erottaneensa JMT Jaowsamut Muaythai ry:n liitosta välittömästi. Tämä artikkeli ei ota kantaa liiton ratkaisuun tai sen perusteluihin, vaan tuo vain esitetyt seikat esille.

Radikaali ratkaisu perustuu Suomen Muaythai-liiton mukaan valheellisen tiedon antamiseen sekä liittojen (IFMA ja SMTL) maineen tahrimiseen valheellisin tiedoin. Alla on Suomen Muaythai-liiton sivustoillaan julkaisema tiedote kokonaisuudessaan:

Suomen Muaythai -liiton hallitus on käsitellyt tapauksen, jossa Jaowsamut Poseidon on antanut valheellista tietoa Thaimaan medialle, kritisoinut sekä IFMA:n että SMTL:n toimintaa valheellisin väittämin ja aiheuttanut haittaa IFMA:n, SMTL:n ja thainyrkkeilyn maineelle väitteillä, jotka eivät pidä paikkaansa. Suomen Muaythai -liitto on päättänyt erottaa JMT Jaowsamut Muaythai ry:n Suomen Muaythai -liitosta välittömästi päivämäärällä 28.4.2022.

Suomen Muaythai -liitto oli halukas järjestämään kuulemistilaisuuden JMT Jaowsamut Muaythai -salin vastuuhenkilöille, mutta he ilmoittivat sähköpostitse, etteivät aio osallistua kuulemiseen eivätkä muutenkaan kunnioita Suomen Muaythai -liiton sääntöjä.

JMT Jaowsamut Muaythai ry oli tammikuussa 2022 ilmoittanut eroavansa Suomen Muaythai -liitosta, mutta sääntöjen mukaan jäsenyys olisi ollut voimassa 31.12.2022 asti.

Päätös erottamisesta kuitenkin astuu voimaan välittömästi ja 28.4.2022 alkaen JMT Jaowsamut Muaythai ei ole enää Suomen Muaythai -liiton jäsen eikä seura tai seuran edustajat enää voi esimerkiksi:

– Järjestää SMTL:n alaisia kilpailuita
– Osallistua SMTL:n alaisiin kilpailuihin
– Käyttää kilpailuissaan SMTL:n tuomareita
– Osallistua lasten, nuorten eikä aikuisten SM-kilpailuihin
– Osallistua SMTL:n leireille
– Osallistua SMTL:n järjestämiin koulutuksiin kuten esimerkiksi valmennus-, tuomari-, antidopingkoulutuksiin jne.
– Edustaa Suomea PM-, EM- tai MM-kilpailuissa eikä muissakaan kilpailuissa jotka ovat IFMA:n, EMF:n tai SMTL alaisuudessa tai järjestämiä

Suomen Muaythai -liitto on pahoillaan tästä tapauksesta ja toivoo, että näin pienessä maassa kuin Suomi, voimme yhdessä ja hyvällä yhteistyöllä seurojen kesken levittää thainyrkkeilyn ilosanomaa, kannustaa lapsia, nuoria ja aikuisia thainyrkkeilyharrastuksen pariin, koulutettujen ohjaajien ja valmentajien johdolla pitää huolta ihmisten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kehittää urheilijoita kansainväliselle huipulle ja toimia yhdessä kaikkien urheilun ja thainyrkkeilyn eettisten periaatteiden mukaisesti.

JMT Jaowsamut Muaythai ry on kempeleläinen thainyrkkeilyseura, jonka Suomen Muaythai-liitto on hyväksynyt jäsenseurakseen helmikuussa 2018. JMT Jaowsamut Muaythai ry:n päävalmentajana toimii Jaowsamut Poseidon, jonka pitkään thainyrkkeilyuraan kuuluu muun muassa yli 200 ammattilaisottelua, Etelä-Thaimaan mestaruus, Ratchadamnoen- ja Lumpinee-otteluja sekä hän on lisäksi voittanut Lumpinee mestarin.

Erotuspäätökseen liittyen Suomen Muathai-liitto on julkaissut päivityksen sosiaalisen median kanaviinsa. Se on aiheuttanut värikkäitäkin kannanottoja. Ikuinen Peruskurssi ei tavoittanut tapauksen osapuolia lyhyellä varoitusajalla tätä artikkelia valmistellessaan, mutta on valmis tarjoamaan mahdollisuuden jatkokeskusteluun objektiivisena osapuolena tahojen niin halutessa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s