ADCC 2022 Las Vegas – Santeri Lilius

Santeri Lilius on valmiina yllätykseen ADCC 2022 MM-kilpailuissa Las Vegasissa.

Sakeissa liemissä keitetty Santeri Lilius pääsee näyttämään osaamistaan maailman huippuja vastaan. Kuva: ADCC

Taistelit tiesi ADCC:n MM-kisoihin “European Trialsien” kautta. Miten tärkeää sinulle on päästä ottelemaan mailman absoluuttista huippua vastaan?

”Sehän on se paras puoli tässä, että pääsee ottelemaan parhaita vastaan. Olen ottanut niitä vastaan ennenkin, osan voittanut ja osalle hävinnyt. Minulla on varmaan yli 100 ottelua mustalla vyöllä taustalla, eli ei se ole mitään uutta. Sehän se on se paras puoli, sillä päitähän sinne mennään hakemaan.

Miten valmistautuminen syyskuun lopulla Vegasissa käytäviin kilpailuihin on sujunut?

”Äärimmäisen hyvin. Olen ollut täysin loukkaantumatta, terveenä ja treenannut enemmän kuin koskaan. En ole ikinä ollut näin hyvässä kunnossa. Olen käytännössä tehnyt kaiken mahdollisen valmistautuessani näihin kilpailuihin, joka ikisen asian jo trialseista lähtien, joten oikein hyvä fiilis on lähteä tuonne kilpailuihin.

Näin että sarjani muut kilpailijat ovat lähteneet Jenkkeihin treenaamaan, mutta mä lähdin Puolaan! Enpä ole hirveästi kuullut, että jengi lähtis Puolaan trainig campille, mutta minä lähdin paikallisten hullujen kanssa sinne. Siellä sain todella laadukkaita eriä alle.”

Onko painoluokassasi alle 88 kiloa joku tai jotkut kenen päänahan haluaisit lunastaa?

”Ihan sama. Xande Ribeiro ois mahtava ottelu mulle, mutta ihan sama oikeastaan. Kaikki ne on hyviä, mutta kaikki ne on voitettavissa.”

Onko painoluokassasi alle 88 kiloa joku tai jotkut kenen päänahan haluaisit lunastaa?

”Varmaan ihan sitä koko kokemusta ja sitä fiilistä, että ottelee siellä. Ja varsinkin sitä mahdollisuutta, mikä mulla on pärjätä siellä. Mä uskon että nyt on hyvä aika ja uskon, että siellä tulee hyvä tulos.”

Suomi on pieni maa, mutta siitäkin huolimatta MM-kisoissa nähdään nyt neljä härmäläistä kilpailemassa. Miten se on mahdollista?

”Oon miettinyt ihan samaa. Meillä on esimerkiksi saman verran ottelijoita kuin briteillä tuolla ja siihen lasketaan Englanti, Wales ja Irlanti mukaan. Suomi on siis Euroopan paras lukkopainimaa. En tiedä, kolme meistä vielä voitti trialsit ja Elvira pääsi aiempien näyttöjen perusteella mukaan, eli joka ikinen paikka on ansaittu. Se on mun mielestä sellainen asia, joka isojen medioiden, esimerkiksi FloGrapplingin ja muiden pitäisi huomioida, mutta ei ole jostain syystä huomioitu.

Suomessa on vahvat lukkopainiperinteet ja tavoitteellista harjoittelua. Me ollaan sitkeä kansa ja me taistellaan.”

Mitkä ovat tavoitteesi tulevissa kilpailuissa ja mitä sen saavuttamiseksi vaaditaan?

”Tavoitteena on mitali, mahdollisimman hyvä suoritus ja se, että varmistan mun paikan myös seuraavissa MM-kisoissa. Niiden saavuttamiseksi vaaditan se, että ottelen omalla tasolla ja teen, sen minkä pystyn. Jos mä annan kaikkeni ja ottelen niin hyvin kuin mä pystyn, niin mä uskon, että lopputulos on hyvä.

Oon jo niin kokenut kettu näissä kuvioissa, että ei se vaadi mitään muuta kuin hyvän päivän, joka mulla varmasti tulee olemaan. Mä oon niin hyvässä kunnossa nyt henkisesti ja fyysisesti, että mistään sellaisesta se ei voi jäädä kiinni. Jos joku mut voittaa, niin ne voittaa rehellisesti sillä, että ne oli mua parempia ja semmoisessa häviössä ei ole mitään hävettävää. Uskon kuitenkin, että sieltä tullaan takaisin yllätysten kera.”

MM-kilpailut otellaan 17.-18. syyskuuta Las Vegasissa. Liliuksen painoluokassa mestaruudesta kamppailee 16 maailman tämän hetken kovinta jujutsukaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: ADCC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s