Judon MM-kilpailut 2022 – Suomesta kolmen kova nippu maailmalle

Judon MM-kilpailut 2022 kolkuttelevat jo oven takana. Tässä on Suomen joukkue.

Suomen judoliiton maajoukkueen urheilijat ovat valmiina haastamaan maailman huiput Uzbekistanissa.

Tänä vuonna judon maailmanmestaruuskilpailut kamppaillaan Uzbekistanin Tashkentissa 6.-12. lokakuuta. Suomesta matkaan lähtee kolmen taitavan ja nuoren judokan iskuryhmä, jolta voidaan odottaa vaativissakin olosuhteissa isoja onnistumisia.

Painoluokassa alle 66 kiloa kilpailee Riihimäen Judoseuran Luukas Saha. 24-vuotias Saha on harrastanut judoa seitsemänvuotiaasta saakka ja kilpailu-uraakin on takana jo 13 vuoden ajalta. Riihimäkeläisen paras saavutus on tältä vuodelta otettu timantinkova 5. sija Pariisin Grand Slam-turnauksesta.

Miesten alle 73-kiloisissa Suomea edustaa Valtteri Olin (Keravan Bodonos). Vuonna 1999 syntynyt Olin on kilpaillut judossa jo yhdentoista vuoden ajan ja hänen tavoitteenaan on kansainvälinen menestys sekä urheilemalla itsensä elättäminen.

Suomen joukkueen vanhin sekä raskaimmassa painoluokassa otteleva judoka on Martti Puumalainen (Meidokan). Puumalainen osallistuu MM-kilpailuissa sarjaan yli 100 kiloa. Puolustuvoimien Urheilukoulun jättiläisen pitkän tähtäimen suunnitelmissa häämöttää vuoden 2024 Pariisin olympialaiset ja toistaiseksi kovin sijoitus on viime vuoden MM-kilpailuiden seitsemäs sija.

Haastattelimme lyhyesti Puumalaista ennen kisakoneeseen nousua. Helsingissä majapaikkaansa pitävä kolossi matkaa Uzbekistaniin päättäväisenä mitalia hamuiten:

”Mitalitavoittein lähden ottelemaan, valmistautuminen on mennyt niin hyvin kuin mahdollista, jonka ansiosta on luottoa omiin kykyihin. Kaikki vastustajat olen kohdannut joko sparreissa tai kisoissa ja tunne on, että kaikki ovat voitettavissa”, Puumalainen tiivistää ajatuksiaan tulevasta.

Suomalaisen judon tulevaisuuden näkymät ovat positiiviset asiantuntijan silmin: ”Judossa on tällä hetkellä hyvä meininki. Uusi URHEA-halli ja vuodesta 2020 ollut päävalmentaja Rok Draksic näkyvät jo parantuneina tuloksina.Tänä vuonna meillä on ollut jo kolme ottelijaa Final Blockissa (mitaliotteluissa) IJF World tourin kisoissa. Oskari Mäkinen oli heti vuoden alussa hopealla Lissabonissa, Luukas Saha oli viides Pariisissa ja itse olen ollut kolmessa eri kisassa viides.

Nuoremmatkin ovat tehneet hyvää nousua. Pihla Salonen U21 euroopanmestaruus, Artur Kanevets mitaleilla U21 European Cupeissa ja aikuisten European Cupeissa Eetu Ihanamäki voitti Sveitsissä. Tänä viikonloppuna Turpal Dzhukaev oli kolmas. Kokeneimmatkin urheilijat ovat meillä nuoria ja sopiikin olettaa kehityksen jatkuvan positiivisena”, Puumalainen valottaa Suomen judoskenen kuumimpia nimiä.

Judon MM-kilpailut otellaan 6. lokakuuta alkaen Uzbekistanissa. Luukas Saha avaa suomalaisten kisaurakan 7.10 ja Valtteri Olinin vuoro koittaa päivää myöhemmin 8. lokakuuta. Aikuisten maajoukkueen kapteeni Puumalainen nähdään tositoimissa tatamilla 12. lokakuuta.

Kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 584 urheilijaa peräti 87 eri maasta ja kuten arvata saattaa, yhtään helppoa voittoa ei näissä kinkereissä ole tarjolla.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s