Verta ja vilunkipeliä – Olli Santalahti tylyn tuomarifarssin kärsijänä

Olli Santalahti joutui erikoisen tuomarifarssin kohteeksi, kun Bahrainin illassa todistettiin veristä voittoa vilunkipelillä.

Kuva verisestä Santalahdesta ottelun toisessa erässä. Kuva: Brave CF -kanava.

Ammattilaisvapaaottelija Olli Santalahti otteli Brave CF 63 -illassa keskiviikkona 19. lokakuuta 2022. Valitettavasti tasokas ottelu ei saanut arvoistaan päätöstä. Otimme yhteyden Bahrainiin selvittääksemme kaltoinkohdellun suomalaisen ajatuksia:

”Ottelu alkoi mainiosti, mutta ensimmäisen erän lopulla Kamal osui hyvin etukädellä minua nenään, joka vaurioitui siitä. Game plan vaihtui painiin, jonka ensimmäisessä tilanteessa tuli kyseenalaisia kyynärpäälyöntejä niskan ja takaraivon alueelle”, Santalahti kertaa tapahtumia.

Erätauolla valittiin tutumpi taktiikka, jota turkulainen lähti toteuttamaan: ”Toisessa erässä tarkoitus oli saada aikaa ja viedä Kamal mattoon, mutta alasviennit lannistuivat, koska taas tuli kyynärpäälyöntejä ylhäältä alas niskaan ja odotin tuomarin puuttumista niihin. Tuomari irroitti meidät scramble-tilanteessa, jossa minulla oli tiukka kimuraote kiinni Kamalista. Tämän jälkeen menin jalkoihin ja taas sain kyynärpäitä takaraivoon.” Päätös erottaa ottelijat toisistaan tuntui käsittämättömältä ulkopuolisen silmin, mutta vielä uskomattomampia olivat sitä seuranneet tilanteet. ”Ajattelin että nyt viimeistään saan asiaan oikaisua, mutta lääkärin ja cut womanin lausunnosta huolimatta häkkituomari Dec ei antanut varoitusta Kamalille tai keskeyttänyt ottelua laittomien osumien seurauksena.”

Tällaista jälkeä venäläisottelija Kamal Magomedovin sääntöjenvastaiset iskut aiheuttivat. Kuva: Olli Santalahti


”Kolmannessa erässä päätin, että vien Kamalin mattoon, enkä piittaa vaikka tulisi kyynärpäitä laittomasti. Ajoin jalkaan ja sieltä alkoi tulla kyynärpäitä (yhteensä seitsemän kyynärpäälyöntiä). Näistä vasta viimeisestä tuli varoitus tuomarilta. Sitten sain kaadon ja pääsin päälle. Ajattelin että nyt laitan hanan pohjaan ja teen kaikkeni, että saan keskeytettyä ottelun. Sitten tuomari keskeyttää ottelun, sanoo että menetän liikaa verta ja että takaraivossa on vekki”, Santalahti kertaa uskomattomia farssin aineksia.

Mitä suomalaisleirissä sitten ajateltiin ottelun päätyttyä ja pahimman pettymyksen väistyttyä? ”Teemme virallisen valituksen ja haemme joko DQ TAI NC-tuomiota ottelulle. Olen valmis ottelemaan Kamalia vastaan uudestaan, mutta haluan oikeutta ja mitätöityä ottelun tuomion.”

Oikeus ei tällä kertaa voittanut, se on kiistaton tosiseikka, jonka jokainen asiaa edes likimain objektiivisesti arvioiva voi todeta. Eihän ottelu kerta kaikkiaan voi päättyä toisen voittoon toistuvan kielletyn tekniikan aiheuttamista vammoista, eihän? Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla, mitä tämän ottelun lopputuloksen kanssa käy.

Vapaaottelun ammattilaisotteluiden säännöt sanovat seuraavaa:

Kielletyt tekniikat, kohta kuusi: Kaikki iskut selkärankaan sekä takaraivon ja niskan alueelle.

Ei tuossa mitään epäselvää ainakaan sääntöjen puitteissa pitäisi jäädä. Toivottavasti turkulaisottelija saa oikeutta protestin kautta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Olli Santalahti, Brave CF YouTube

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s