Niko Korventaus mestaruusottelussa vihollisen maaperällä

Potkunyrkkeilijä Niko Korventaus lähtee Liettuaan taistelemaan King of Kingsin kevyen sarjan MM-vyöstä.

Niko Korventaus (Combat Academy of Finland) iskee tulevana lauantaina 18.3.2023 potkunyrkkeilyn kansainvälisen ammattilaisliigan King of Kingsin KOK K-1 kevyen sarjan alle 71 kiloisten maailmanmestaruusvyöstä. Tapahtuma tottelee nimeä King of Kings KOK 110 MEGA SERIES ja Korventauksen mestaruusmittelö otellaan osana turnausmuotoista iltaa Vilnan Jeep Arenalla.

Promootion tämän painoluokan maailmanmestaruusvyö vapautui hiljattain, sillä sarjan MM-titteliä aiemmin hallussaan pitänyt Mindaugas Narauskas siirtyi toiseen kamppailuorganisaatio UTMA:n riveihin.

Liettuan Bushidoliitto (LBF) ilmoitti alkuvuodesta, että King of Kingsin avoinna oleva kevyen sarjan mestaruus ratkotaan King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnauksessa 18. maaliskuuta Liettuassa Vilnan Jeep Arenalla. Mestaruusottelussa kohtaavat King of Kingsin KOK kevyen sarjan (lightweight) kolmanneksi (3.) rankattu suomalainen Combat Academy of Finlandin Niko Korventaus ja sarjan viidenneksi (5.) rankattu Liettuan Tora Gymin Gustas Dimša. Iranilainen Masoud Minaei on pitänyt kevyen sarjan mestaruutta väliaikaisesti hallussaan Narauskasin lähdön jälkeen.

Tässä maailmanmestaruusottelussa 24-vuotias Niko Korventaus on vastustajaansa vanhempi, kokeneempi ja ulottuvampi. King of Kingsin tilastot kertovat Korventauksen rekordiksi 16-1-4, joista KOK:n alla 3-1. Helsinkiläinen on 182 cm pitkä. Hän on kolminkertainen thainyrkkeilyn Suomen mestari, potkunyrkkeilyn Suomen- ja Pohjoismaiden mestari sekä WAKO European Cup voittaja. Korventaus on edustanut Suomea maajoukkueen mukana WAKO:n potkunyrkkeilyn EM- ja MM- kilpailuissa.

Liettuan 19-vuotias Gustas Dimšan King of Kingsin tilastot kertovat miehelle kertyneen otteluita yhteensä 13 kappaletta, joista rekordi on 10-0-3. Otteluista KOK:n alla tilastot näyttävät vakuuttavaa 6-1-0 lukemaa. Dimša on 175 cm pitkä, eli 7cm lyhyempi suomalaista. Dimša on aloittanut kamppailulajit 15-vuotta sitten karatella, josta hänellä on myös musta vyö.

Molemmat miehet ovat valmistautuneet tähän King of Kingsin kevyen sarjan MM-otteluun kovalla asenteella, vaikka työkutsu tulikin molemmille hieman yllättäen sarjan edellisen mestarin siirtyessä toiseen organisaatioon. Teräsvasarana tunnettu kovanyrkkinen Korventaus kommentoi tulevaa otteluaan rennosti: ”Olen erittäin iloinen saadessani taistella potkunyrkkeilyn maailman arvokkaimmasta tittelistä KOK-organisaatiossa.” Korventauksen valmennuksesta todetaan myös, että Korventauksen harjoittelu on sujunut odotuksien mukaan, ja mies on elämänsä kunnossa ylihuomista ottelua varten.

Kotikehässä otteleva Liettualainen Gustas Dimša puolestaan on haastatteluissaan todennut olevansa nuori, mutta kokenut KOK-kehissä ja hän on ilmoittanut olevansa valmis suomalaisen tarjoamaan haasteeseen.

Tulevana lauantaina King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnauksessa Vilnan Jeep Arenalla tullaan näkemään illan pääottelussa ammattilaisten kova taistelu kevyen sarjan avoimesta mestaruudesta. Maailmanmestaruus ratkaistaan 5×3 min otteluajalla.

King of Kings KOK 110 MEGA SERIES -turnaus läheteään suorana yli 200 maahan DAZN:n kautta. Korventauksen ja Dimšan mestaruusottelun lisäksi ottelukortilla nähdään yhdeksän kovaa ja vauhdikasta KOK -ottelua pystyottelun ystäville.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Combat Academy of Finland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s