Marko Sarasjärvi aloittaa maailmanvalloituksen Roomasta

Marko Sarasjärvi on solminut sopimuksen yhden maailman kärkiorganisaatioista kanssa. Ensimmäinen etappi vie suomalaistaiturin Roomaan.

Marko Sarasjärvi on voittanut Suomessa käydyistä ammattilaisotteluistaan molemmat. Nyt on aika siirtyä isompiin ympyröihin. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

SISU Gymin suojatti Marko Sarasjärvi (2-0-0) ottaa toukokuussa ensiaskeleensa kohti kansainvälistä menestystä. Yksi viime vuosien menestyneimpiä amatöörejä ja erinomaisesti ammatilaisuransa aloittanut Sarasjärvi pääsee esittelemään taitojaan suurelle yleisölle, kun hän debytoi Cage Warriors -häkissä Roomassa toukokuun 6. päivä.

Sarasjärven oli alunperin tarkoitus ottaa ammattilaisuransa kolmas ottelu 11.3. käydyssä IPK Invitational -illassamme, mutta ikävä kyllä kohtalo puuttui peliin Thaimaan leirillä stafylokokki-tartunnan muodossa ja ottelu jouduttiin perumaan. Sairastumisesta huolimatta suomalainen ehti harjoitella kolmessa kuukaudessa lukemattomia kertoja Bangtao Muay Thai & MMA -salilla maailmanhuippujen kanssa, joka tulee varmuudella näkymään toukokuisessa ottelussa.

Sarasjärvi kohtaa Cage Warriors 154 -illassa paikallisen nousukkaan, joka tottelee nimeä Edoardo Caiazza (3-0-0). Ottelu on sovittu höyhensarjaan (-65,8kg). Kohtaaminen saa lisämaustetta suomalaisnäkökulmasta, sillä Caiazza on amatööriurallaan ottanut voiton Eemil Kurhelasta vuoden 2021 EM-kilpailuissa pisteillä. Tuon ottelun Sarasjärvi näki paikan päällä ja näkemänsä perusteella helsinkiläisottelija arvioi tulevaa vastustajaansa Ikuiselle Peruskurssille tyhjentävästi: ”Ihan solid, mut ei riitä.”

Sarasjärven ja Caiazzan tiet ovat kohdanneet tuonkin jälkeen ja itse asiassa aivan hiljattain. Sarasjärvi kävi UFC:n Ultimate Fighter -formaatin try outeina markkinoidussa tapahtumassa, mutta todellisuudessa paikan päällä rekrytoitiinkin tulokkaita Cage Warriorsin uuteen MMA Fight Academyyn, jonne suomalaisottelijalla ei ollut intressiä hakeutua toisin kuin tulevalla vastustajallaan. Asetelma tulevaan mittelöön on siis erityisen herkullinen.

Valmistautuminen toukokuun näytönpaikkaan on sujunut takaiskuista huolimatta hyvin ja se näkyy itsevarmuutena: ”Kolme kuukautta Bangtao MMA:lla sparria maailmanluokan vapaaottelijoiden kanssa on vahvistanut uskoa siihen, että amatöörinä olin yksi maailman parhaista ja ammattilaisena se on pelkästään ajan kysymys.”

Tämä on se positio, johon Sarasjärven kanssa ei kannata lähteä kokeilemaan onneaan. Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

”Roomaan Sarasjärvi matkaa olemukselleen tyypillisesti asiallisena, vaan ei suinkaan anteeksi pyydelleen: ”Matsi on siis kotiyleisön omaa poikaa vastaan, joka edustaa tuoretta Cage Warriorsin omaa tiimiä MMA Fight Academya. Taustalla on rahaa ja vaikutusvaltaa, mutta menen sinne näyttämään mitä rahalla ei voi ostaa eikä vaikutusvallalla taivuttaa. Ne ovat voitontahto ja potentiaali, jotain mitä mulla on enemmän kuin kenelläkään muulla.”

Jo ennen Sarasjärven siirtymistä ammattilaiseksi oli selvää, että miehen tähtäin on asetettu hyvin korkealle ja että tavoitteiden saavuttamiseksi ollaan valmiita tekemään paljon töitä. Eikä pelkästään paljon töitä, vaan ennen kaikkea laadukasta ja tarkoituksenmukaista harjoittelua kohti maailman kärkeä. Näin Sarasjärvi kommentoi urasuunnitelmiaan ottelun alla: ”Nopea siirtyminen ulkomaan organisaatioihin oli aina mun tavoite. Siihen mun pitkä amatööriura mua valmisti. Ottelen parhaiten altavastaajana, ympäristössä missä kukaan ei usko muhun, tai ymmärrä kiinnittää huomiota. Mun itseluottamus ei perustu muiden mielipiteisiin, vaan siihen mihin tiedän pystyvän, kun valot on kirkkaimmillaan ja panokset katossa. Pitkä tie johtanut tähän ja kuten sanotaan, kaikki tiet vie Roomaan.”

Mikäli Sarasjärven nimi ei vielä ole painunut mieleesi, niin nyt on hyvä hetki alkaa seurata miehen ensiaskelia kohti maailmanvalloitusta. Taitoa ja päättäväisyyttä on mennä todella pitkälle, mutta aika näyttää kuinka nopeasti yksi Suomen lupaavimmista ammattilaisista raivaa tieltään esteet kohti kaikista kirkkaimpia valoja.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s