Aleksi Mäntykivi – Pontuksen poika

Aleksi Mäntykivi on paljon muutakin kuin vain revityssä lihassa oleva taistelija täynnä tuhovoimaa.

Aleksi Mäntykiven tarina on pian katsottavissa myös dokumentin muodossa.

Moni tuntee sen Aleksi Mäntykiven, tai ”Allun”, joka astelee häkin ovista sisään massiivisilla reisillään, lataa kuvitteellisen haulikon käsillään ja on valmis nukuttamaan vastustajansa vain yhdellä tarkkaan laukaistulla iskulla. Harva kuitenkaan tietää, mitä kaikkea matkan varrelle mahtuu ja miksi Mäntykivestä on ylipäänsä tullut kansan suosioon noussut vapaaottelija.

Tuohon on kuitenkin pian tulossa muutos, kun ELP Productionsin tuottama Pontuksen Poika -dokumenttisarjan ensimmäinen osa näkee päivänvalon 9. huhtikuuta. Sarjassa uppoudutaan Aleksin elämään häkin ulkopuolella, lapsuuteen sekä aikaan ennen häkkiin astumista. ”Dokumentti käsittelee oikeastaan aika paljon kaikkea, mitä on tapahtunu ennen ku oon koko lajia ees aloittanut. Lapsuudesta kaivettiin joitain muistoja ja niitä käydään siinä läpi. Aukee vähän paremmin ehkä se, miks oon sellane ku oon nykyään, ”Mäntykivi kuvailee pian nähtävää dokumenttisarjaa.

Tiedustelimme Loop Martial Artsin tähdeltä syytä projektin alullepanolle: ”Tää tehtiin sen takia, et aika moni ketä meikän uraa seurailee ei tiiä miusta oikeestaan yhtään mitään. Eikä tällästä vastaavanlaista prokkista oo ainakaan kauheen montaa tehty.” Se on totta, sillä vaikka nykyään sosiaalinen media on pullollaan kaikenlaisia kuvia ja videoita urheilijoista, niin harva niistä raapaisee pintaa syvemmälle. Sellaiseen tarkoitukseen dokumentti on oivallinen keino saada parempi kuva urheilijasta ja ennen kaikkea ihmisestä urheilun ulkopuolella.

Lopuksi ”Tohtori Mäntykivi” summaa vielä, että miksi dokkarin ensimäinen jakso kannattaa katsoa hänen YouTube-kanavaltaan heti kun se julkaistaan: ”Tää kannattaa ehottomasti kattoo, ni pääsee heti vähän paremmin perille miten oon tähä hommaa päätyny ja miks.”

Dokumentin ensimmäinen jakso julkaistaan Aleksi Mäntykiven omalle YouTube-kanavalle 9.4.2023 ja sen lähtölaksenta on jo löydettävissä dokumentin nimellä ”Pontuksen Poika”.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen / Nurminen Visuals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s