Chabbinaattorin nousu ja vastustajien tuho

Tällä kertaa Ikuinen Peruskurssi matkustaa pitkin internetin valtaväylää kohti aavikkoa. Paikan päältä Bahrainista, jossa on käynnissä vapaaottelun amatöörien MM-kisat, tavoitimme tamperelaisen Chamia Chabbin. Chabbi on edennyt voitoillaan aina finaaliin asti, joka käydään huomenna lauantaina 18.11.2017.

Chamia on Tampereen WFC Warriorsia edustava 28-vuotias ottelija. ”Chabbinaattorin” aiempia saavutuksia on muun muassa pronssi vapaaottelun EM-kisoista sekä hopeaa taekwondon SM-kisoista.

Vahva taekwondo-tausta näkyy Chamian ottelutyylissä muun muassa tuhoa aiheuttavina potkuina sekä vastustajille ongelmia aiheuttavana pystyotteluna. Lue alta, mitä Chamia tuumaili kysymyksistämme, kun aikaa finaaliin oli vain yksi yö.

Tervehdys Chamia ja onnea tähänastisista saavutuksista kisoissa!

Kertoisitko yleisölle kuka on mystinen Chabbinaattori?

– Mystinen on itse asiassa aika osuva sanavalinta, sillä olen saattanut aiemminkin kuulla itseäni kutsuttavan sellaiseksi.

Tamperelainen vapaaottelu ei ehkä ole lähiaikoina ollut isosti esillä, mutta kovasti yritän siihen tehdä muutosta. Kenties kuulette jatkossa enemmänkin mystisestä Chabbinaattorista.

Itse ottelutapahtumia lukuun ottamatta kuinka kisamatka on sujunut?

– Täällä on homma kulkenut ainakin omalta osaltani hyvin. Välillä on järjestäjien puolelta melkoista säätöä, mutta täällä ilmeisesti järjestys tarkoittaa hallitsematonta kaaosta.

Miten hyvin mielestäsi järjestävä taho on onnistunut huolehtimaan tärkeimmästä, eli teistä ottelijoista paikan päällä?

– Näihin kisoihin on panostettu rahallisesti hyvin paljon. Kisapaikoille mennään ihan poliisisaattueen kanssa (johtuen paikallisista ruuhkista) ja ottelijoille tarjoillaan kahdesti päivässä suhteellisen terveellinen buffettitarjoilu. Hotelli itsessään hajoilee hieman käsiin ja respassa saa käydä vähän väliä mitä ihmeellisimmistä asioista johtuen. Muuten minulla ei valittamista.

Olet nyt taistellut tiesi MM-kisojen finaaliin, mikä on sinällään jo todella kova saavutus. Millainen Chamia astuu huomenna häkkiin, kun finaalin aika koittaa?

– Häkkiin astuu keskittynyt, nälkäinen ja ennen kaikkea valmis Chamia

Oletko ehtinyt tutustua tulevaan vastustajaan?

– Fiorot on tuttu kasvo muutamista arvokisoista, mutta tämä on meidän ensimmäinen kohtaaminen häkissä. Sen verran tiedän, että kovatasoiselta potkunyrkkeilijältä on turha odottaa alasvientiyrityksiä.

Millä keinoin aiot tuoda maailmanmestaruuden kotiin?

– En ajatellut oikeastaan muuttaa ottelutaktiikkaa millään tavalla. Otan rauhalliseen tyyliini tarkkoja ja puhtaita suorituksia ja annan ranskiksen huitoa ilmaa. Kaikkeni annan niin kuin tähänkin asti ja tiedän, että sillä tuodaan kultamitali kotiin.

(Kuva: Chamia Chabbi)

Kertoisitko vielä vähän tulevaisuuden suunnitelmistasi vapaaottelun suhteen?

– Tottakai tavoitteena on jossain vaiheessa siirtyä ammattilaiseksi, mutta katsotaan nyt nämä kisat ensin loppuun ja mietitään sitten tulevaisuutta. Jatkoa on joka tapauksessa tulossa ja toivon mukaan kamppailu jatkuu kansainvälisesti.

Onko sinulla terveisiä koti-Suomeen tai sinua seuraavalle kamppailukansalle?

– Sunnuntaina on Tampereella mitalikahvit, että laittakaahan pannut porisemaan!

Chamiaa voi seurata somessa seuraavista kanavista:

Facebook: Chamia Chabbi

Twitter: @CChabbi

Instagram: chamiac