Mäntykiven maailmanvalloitus

Ylihuomenna 24.11.2017 otellaan M-1 Challenge 86 Ingusian suurimassa kaupungissa, Nazranissa. Ingusian tasavalta kuuluu Venäjän federaatioon ja se sijaitsee Pohjois-Kaukasuksella.

Nazranissa järjestettävässä illassa ottelee myös suomalainen, Hardknocks Helsinkiä edustava, Aleksi Mäntykivi. Mäntykivi palaa häkkiin reilun vuoden tauon jälkeen nälkäisenä voittamaan. Edellinen voitto tuli vakuuttavasti kovassa nosteessa olevasta Søren Bakista EuroFC:n illassa 1.10.2016 teknisellä tymäyksellä, mutta tämän jälkeen Mäntykivi on ollut tauolla, pääosin oikean käden kämmenestä murtuneen luun vuoksi.

Mäntykivi tiimeineen saapui Ingusian pääkaupunkiin Magasiin myöhään sunnuntaina ja on siitä lähtien valmistautunut perjantain otteluun.

Mäntykivi kertoo Ikuiselle Peruskurssille valmistautumisen sujuneen karussa ympäristössä hyvin, joskin paikallinen keittiö on aiheuttanut hieman harmia.

Painonvetoon on tullut lisähaasteita ulkoisista syistä johtuen, kun ottelijan pyytäessä ravintonsa täysin suolattomana on paikallinen Master Chef sirotellut suolaa ruoan sekaan reippaalla otteella. Tämä luonnollisesti tuppaa kerryttämään ylimääräistä nestettä kehoon, joka ei ole hyvä asia siinä kohtaa, kun päivittäinen nestetankkaus on kahdeksan litran verran vettä.

Tästäkin huolimatta valmistautuminen sujunut on aikataulussa, kuten kuvasta näkyy.

(Kuva: Aleksi Mäntykivi)

Mäntykivi kertoo, että M-1 Global ei ole velvoittanut häntä otteluviikolla kovin suuriin mediavelvollisuuksiin, vaan maantaina tehtyjen videokuvausten lisäksi ohjelmassa on ollut lähinnä kamppailuun valmistautumista omaehtoisesti.

Painoa oli keskiviikkoaamuna osittain paikallisten suolauksesta johtuen vielä kuutisen kiloa pudotettavaksi, mutta valmennustiimi kertoi medialle, että huomenna torstaina paino on juuri sen verran, mitä sen tuleekin olla.

Mäntykivi kertoo, että M-1 Globalin vahvasta asemasta huolimatta perjantain otteluilta ei näy Magasin kaduilla oikeastaan lainkaan. Etelässä nousevan Kaukasusvuoriston ja maan pohjoisosassa sijaitsevan tasangon välissä sijoittuvan kaupungin raitilla on tavallinen rahvas normaalien askareidensa parissa. Arvoitukseksi jää kuinka paljon tapahtuma vetää yleisöä paikan päälle, sillä ovathan idän paimentolaiset maailmalla yleensä tunnettu kamppailun ystävinä.

Sen sijaan arvailujen varaan ei jää se, että aikooko Mäntykivi kulmamiehineen lähteä kotimatkalle voiton kera. Aleksi kertoi aiemmin Ikuiselle Peruskurssille, että voitto tulee todennäköisimmin hyvän kunnon ja terävän pystyottelun avuilla.

Terveisenä kotijoukoille Suomeen Mäntykivi lähettää vain yhden toiveen: ”Ostakaa miulle kakku”.

(Kuva: Aleksi Mäntykivi)