Grusander 4×4

Ikuisen Peruskurssin tietoon saatettiin tuntemattomana pysyttelevän lähteen toimesta, että Turussa on juuri kynästä muste kuivunut ja sopimus allekirjoitettu.

Matka ulkomaille on väistämätöntä, kun vuoden 2015 amatöörien maailmanmestari Minna ”Brutsku” Grusander (4-1-0 Finnfighters’ Gym) lähtee tavoittelemaan kolmatta perättäistä voittoaan Keski-Eurooppaan.

Grusanderin ottelutahti on vapaaottelumaailmassa poikkeuksellisen tiivis, kun joulun alla turkulainen kamppailee jo neljännen kerran tämän vuoden aikana. Viime ottelussa Grusander teki selvää jälkeä ukrainalaisesta vastustajastaan reilussa kahdessa minuutissa takakuristuksella.

Saimme juuri kuulla hienoja uutisia, kun varmistui että ottelet vielä neljännen kerran tämän vuoden puolella. Kertoisitko missä ottelu käydään ja millä päivämäärällä Brutsku astelee häkkiin?

-Puolan Lodzissa noustaan lauantaina 16.12. Ladies Fight Night -promootion ”rageen”, eli nyrkkeilykehään, jonka alareuna on tehty samasta materiaalista kuin tyypillinen vapaaotteluhäkki.

Vastustajaksi sinulle on saatu Ukrainassa syntynyt, mutta Puolassa majapaikkaansa pitävä Hanna ”Tyson” Gujwan (1-1-0). Minkälainen vastustaja hän mielestäsi on?

-Kuten Karkkilassakin, vastaani astelee minun mielestäni pienoista rekordiaan parempi ja vaarallisempi ottelija. Jos Gujwanin rekordista kurkkaa vastustajat, niin tappio on Japanista Rizinin kehästä heidän tähdelleen, Rena Kubotalle.

Gujwan on pieni atomweight-kokoinen tyttö, joka ilmeisesti tykkää ainakin lyödä kovaa. Katseltuani hänen aiempia otteitaan oletan hänen olevan enemmän pystyssä viihtyvää tyyppiä, sillä hän on otellut myös K-1 -otteluita.

(Kuva: Sherdog)

Edellinen ottelusi Karkkilassa oli 18. marraskuuta. Onko ajoitus tulevalle kamppailulle mielestäsi sopiva?

-Neljän viikon väli otteluille tuntuu juuri nyt aika optimaaliselta. Sain kesään ja syksyyn hyvän, pitkän ja ehjän treenikauden ja nyt ottelen oikein mielelläni. Lisäksi viime ottelu jäi melkein 13 minuuttia vajaaksi eikä mitään kolahduksia sattunut, joten nyt on oikein hyvä fiilis suunnata seuraavaan matsiin.

Kunto on kohdillaan ja Karkkilan matsin jälkeen sain seuraavan viikon rauhoitella kroppaa ja (pää)koppaa. Sitten aloin keskittymään tulevaan ja (saan) hyvät kolme viikkoa valmistautumista uuteen matsiin.

Saamiemme tietojen mukaan ottelu käydään niin sanotussa catchweight-painoluokassa (50kg). Mistä tämä johtuu?

-Olemme molemmat selkeästi turhan pieniä korsisarjaan, joten niin isoa painorajaa olisi tyhmä sopia. Painonveto on tietty aina rasite kropalle ja kun on kyse yksittäisestä ottelusta eikä mistään organisaation divisioonasta, niin nämä painoluokkien väliset catchweightit tuntuu ainakin minun mielestäni hyvinkin järkeviltä.

Millainen ottelusuunnitelma Gujwanin kohtaloksi on kaavailtu?

-Näin meidän kesken paljastettakoon, että aika samanlaisella game planilla lähdetään kuin edelliseenkin matsiin. Tämänkin vuoksi nämä kaksi matsia sopivat todella hyvin näin peräkkäin.

(Kuva: Rabbit Visuals/Niko Sieppi)

Onko tavoitteenasi otella yhtä aktiivisesti myös ensi vuoden puolella?

-Puolan reissun jälkeen taitaa olla aika rauhoittua joulun viettoon ja sen jälkeen istua alas Samin ja Aleksin (valmentajat Sakko ja Kainulainen) kanssa ja käydä läpi koko loppuvuosi sekä suunnitella tulevaa. Se lienee varmaa, ettei ottelutahti ihan tässä kuukausittaisessa pysy, mutta otteleminenhan se pääpointti tässä touhussa pitkälti on.

Sinulla on paljon seuraajia ja yhteistyötahoja, jotka osiltaan mahdollistavat kovan treenaamisen sekä aktiivisen ottelemisen. Millaisia terveisiä haluat lähettää sinun uraasi tukeville tahoille sekä faneillesi?

-Paljon? Kaikki on tietty suhteellista, mut melko pieni tekijä tässä touhussa taidan kyllä vielä olla. Toisaalta juuri siksi jokainen yhteistyökumppani ja yksittäinenkin urani seuraaja on erityisen tärkeä. Minulla tuntuu olevan perisyntinä vahva halu vaan treenata ja otella, eikä itseni markkinointi tai edes aktiivinen osallistuminen sosiaaliseen mediaan ota aina luonnistuakseen.

Onneksi turkulainen Suunnittelutoimisto Tuhti on ottanut mut siipiensä suojaan ja voin luvata kaikille seuraajilleni, sekä nykyisille ja tuleville yhteistyötahoilleni, että upeita juttuja on siltäkin saralta tiedossa!

Muutama mahtava sponsori on pysynyt mukanani jo verrattain pitkään; Trans Nysse & Logistics aina amatöörien MM-kisoista lähtien ja Crest Professional Fighting Gear ammattilaisuran alkuajoista, eli mielettömän iso kiitos sinne pääkaupunkiseudun suuntaan molemmille!