Suomi MMA Cup 1/9 2018 – Hardknocks Training Center

Tänään käydään vuoden ensimmäinen Suomi MMA Cup. Se käydään Helsingissä Pitäjänmäellä Hardknocks Training Centerillä ja luet parhaillaan tapahtuman livetuloksia. Tervetuloa mukaan matkalle, jossa tulevat vapaaottelutähdet tekevät nousuaan!

1.
Male B Junior -61.2 kg
Ilias Laguir, Espoon Kehähait vs. Onni Nikku, MMA Lappeenranta

1. erä

Laguir aloittaa hyvin ja painostaa Nikun vasten häkkiä painavin iskuin. Pian painitaan keskellä pystyssä ja Laguir osuu koukuilla ja jatkaa viemällä Nikun maahan, tosin vain hetkeksi.

Laguir jatkaa alapotkuin ja Nikku kuittaa vartaloiskuilla. Nikku yrittää lyöntisarjan päätteeksi kampilla alasvientiä, mutta Laguir kääntää itsensä päälle. Laguir hyökkää suoralla käsilukolla, Nikku puolustaa hyvin, mutta on pian pakotettu taputtamaan tappion merkiksi.

Voittaja: Laguir suoralla käsilukolla

2.
Male IMMAF – 83.9 kg
Kirill Andreev, Sankukai Turku vs. Rene Katajalaakso, Jyväskylän Fight Club

1. erä

Katajalaakso avaa jabilla, Andreev kontraa suoralla. Andreev osuu alapotkulla ja pian Katajalaakso shoottaa alasvientiin. Alasvienti onnistuu ja Katajalaakso nyt guardissa.

Andreev lyö alta hyvin ja samalla estää Katajalaakson etenemisen. Katajalaakso nousee seisomaan ja pudottelee iskuja maassa olevaan Andreeviin. Pian molemmat ottelijat ovat maassa ja Katajalaakso saa otteen Andreevin niskasta, muttei saa lopetettua vastustajaansa matossa.

Erän loppuun molemmat osuvat vielä pariin kertaan pystyssä.

2. erä

Andreev osuu aivan erä alussa alapotkulla Katajalaaksoa vahingossa kelteisille.

Katajalaakso lyö takakättä, Andreev torjuu. Andreev iskee, mutta Katajalaakso kontraa vastaan jabilla. Andreevin hyökätessä uudestaan etukädellä Katajalaakso syöksyy jalkoihin ja saa alasvienin, mutta antaa samalla kaulastaan otteen Andreeville. Half guard. Katajalaakso etenee guardin ohi ja saa hetken aikaa lyötyä vapaasti Andreevia. Pian ottelijat nousevat ylös ja Andreev saa heti yhden jalan alasviennin ja päätyy guardiin. Katajalaakso swiippaa heti ja pääsee vielä lyömään päältä erän aivan lopussa.

3. erä

Andreev aloittaa vahvasti kombolla päähän. Katajalaakso painaa vastustajansa vasten häkkiä ja osuu kovalla polvella mahaan. Andreev saa kuitenkin tästä alasviennin ja pian Katajalaakso on taas päällä. Andreev hakee giljotiinia alta ja lisäksi lyö aktiivisesti. Katajalaakso päättää hyökätä kimuralla, mutta Andreev puolustaa hyvin. Nyt half guard ja Katajalaakso hyökkää raivoisasti päältä pehmittäen Andreevin kylkeä. Aivan lopussa Katajalaakso hakee vielä kuristusta, mutta erä loppuu ja samoin myös ottelu. Laadukasta vapaaottelua molemmilta herroilta.

Voittaja: Katajalaakso tuomariäänin

3.
Male IMMAF – 61.2 kg
Roope Tuomi, Finnfighters Gym vs. Tomi Kasper, Ahjo Training Center

1. erä

Tuomi avaa kurkipotkun tapaisella, mutta Kasper väistää. Tuomi jatkaa tulisilla potkuillaan ja alkaa jo osumaankin todella painavasti.

Kasper kuittaa potkut kovalla alapotkulla ja Tuomi vastaa jabilla. Tuomi jatkaa tällä kertaa yläpotkuilla ja ne löytävät kohteensa mainiosti. Tuomi dominoi pystyssä vakuuttavasti, joskin Kasper osuu myös aika ajoin hyvin alapotkuilla.

Erän lopussa Kasper hakee raivoisasti alasvientiä, mutta Tuomi puolustaa hyvin ja päätyy päälle. Erä loppuu.

2. erä

Kasper hakee lähietäisyydelle, mutta Tuomi vastaa takakäden suoralla. Kasper shoottaa ja painaa Tuomen vasten häkkiä, mutta scramblessa Tuomi jää jälleen Kasperin päälle. Suljettu guard.

Tuomi aloittaa ground and poundin, Kasper vaihtaa high guardiin ja saa swiipattua turkulaisen alleen tosin vain ohikiitäväksi hetkeksi. Tuomi jatkaa lyömistä päältä ja Kasper vastaa lyömällä myös alapuolelta.

Päällä ollessaan Tuomi paiskaa Kasperia mattoa vasten, mutta tuomari nostaa ottelijat ylös aktiivisuuden puutteen vuoksi.

3. erä

Tuomi avaa hienolla jabilla heti alkuun ja jatkaa korkeilla potkuilla pakottaen Kasperin vasten häkkiä. Tuomi osuu jälleen yläpotkulla, mutta Kasper tulee edelleen höyryveturin lailla eteenpäin. Tuomi osuu todella painavasti jälleen potkulla yläkertaan Kasperin pyrkiessä sopivalle etäisyydelle. Nyt Kasper osuu painavista iskuillaan, kun erää jäljellä enää minuutti.

Kasper osuu jälleen ylikäden takasuoralla Tuomen perääntyessä, lopussa Tuomi osuu vielä kahdesti. Mahtava ottelu!

Voittaja: Tuomi kaikin tuomariäänin

4.
Male A Junior -65.8 kg
Samuel Mitrovskis, GB Gym vs. Tomi Puurunen, RNC Sport Club

1. erä

Puurunen avaa todella kovilla alapotkuilla, Mitrovskis hakee yläkiertopotkuilla, muttei osu.

Puurunen pakottaa Mitrovskisin häkkipainiin ja saa alasviennin. Suljettu guard.

Tuomari nostaa ottelijat pystyyn. Mitrovskis osuu pystyssä todella painavasti kahdesti, Puurunen liikkuu tämän jälkeen hyvin alta pois ja vastaa alapotkuilla. Mitrovskis tulee todella kovaa eteenpäin jyrän lailla ja osuu hyvällä pysäytyspotkulla.

2. erä

Mitrovskis avaa alapotkulla, niin myös Puurunen. Puurunen hakee yläpotkua päähän, ei osu. Mitrovskis osuu painavasti ja Puurunen liikkuu jälleen alta pois. Mitrovskis jatkaa alapotkuin sisäreiteen ja saa pian Mitrovskisin jalasta kiinni ja rokottaa parilla iskulla.

Pian Mitrovskis osuu jälleen etukäden koukulla painavasti. Lyönti alkaa olla enemmän tunteella kuin tekniikalla tässä vaiheessa, mutta on varmasti painava.

3. erä

Mitrovskis missaa yläpotkulla, yrittää uudestaan ja Puurunen ottaa jalasta kiinni. Sama toistuu.

Mitrovskis osuu viisi kertaa heijarisarjalla kauhoen ilmaa ja Puurusen poskipäitä. Puurunen selviää.

Puurusen potkaistessa Mitrovskis saa jalasta kiinni, mutta tästä clinchistä Puurunen ottaa Mitrovskisin niskan takaa kiinni ja saa alasviennin päätyen pian mountiin. Puurunen hyökkää aktiivisesti eri lopetuksin, muun muassa vanhalla kunnon tölkinavaajalla ja triangelillakin, muttei onnistu. Aivan erän lopussa alla ollut Mitrovskis pääsee guardissa päälle ja paiskaa Puurusen mattoon tämän pitäessä Mitrovskisia edelleen guardissaan. Uskomattoman hieno ottelu täynnä Hitchcockin-omaisia juonenkäänteitä.

Voittaja: Mitrovskis hajaäänituomiolla

5.
Male A Junior – 70.3 kg
Ismail Umar, GB Gym vs. Omar Tugarev, MMA Lappeenranta

1. erä

Erän alkuun Umar saa heitettyä Tugarevin maahan, muttei seuraa. Tugarev saa pian oman alasvientinsä ja etenee side controlliin ja siitä pian mountiin.

Umar swiippaa itsensä ylös, mutta Tugarev ottaa vastustajansa clinchiin. Tugarev kääntää Umarin alasvientiyrityksen itselleen voitokkaaksi ja pääsee päälle. Pian kuitenkin molemmat ovat taas pystyssä. Umar osuu vartaloon potkulla. Erä loppuu.

2. erä

Tugarev painostaa, mutta Umar osuu hyvin lyönnillä. Pian Tugarev paiskaa Umarin maahan korkealta ilmasta ja ottaa samalla side controllin. Tugarev yrittää käsilukkoa, mutta Umar puolustaa ja pääsee ylös.

Tugarev voittaa scramblen ja pääsee jälleen sivukontrolliin. Tugarevin nenä vuotaa verta tämän ollessa päällä ja edetessä mountiin. Erä päättyy Tugarevin ollessa päällä.

3. erä

Tugarev osuu heti alkuun potkullaan, pian Umar osuu takakäden suoralla. Umarin syöksyessä eteenpäin Tugarev ottaa kiinni tämän niskasta ja ottelijat kaatuvat vasten häkkiä. Kumpikaan ei saa dominoivaa positiota.

Ottelijat nousevat ja samassa yhteydessä Tugarev saa jälleen alasviennin. Tugarev hakee vimmatusti kimuraa, mutta Umar saa puolustettua hyvin viime hetkellä. Tugarev mountissa.

Voittaja: Tugarev kaikin tuomariäänin

6.
Male C class – 70.3 kg
Henri Tourunen, Hardknocks Training Center vs.
Antto Pakkanen, MMA Lappeenranta

1. erä

Tourunen aloittaa alapotkulla, Pakkanen vastaa samalla mitalla. Pakkanen hakee 1-2 komboa, ei osu. Pakkanen osuu etupotkuin, Tourunen puskee eteenpäin.

Tourusen tullessa eteen Pakkanen rokottaa pysäytyspotkulla.

Pakkanen saa alasviennin ja etenee mountiin. Alkaa hakemaan triangelia päältä, mutta Tourunen swiippaa itsensä päälle ja selviää erän loppuun tiukassa triangelissa.

2. erä

Pakkanen potki etäisyydeltä, Tourunen hakee iholle. Tourunen pyrkii kaatamaan pystystä, mutta on pakotettu vasten häkkiä. Pian ottelijat ovat häkin keskellä. Pystypaini jatkuu ja Tourunen yrittää saada alasvientiä. Pakkanen maahan, mutta samalla kiipeää Tourusen selkään. Selästä vaihtaa suoraan käsilukkoon ja Tourusen on taputettava tappion merkiksi.

Voittaja: Pakkanen suoralla käsilukolla

7.
Male C class catchweight – 84.4 kg
Joonas Saukko, GB Gym vs. Kaius Kettunen, RNC Sport Club

1. erä

Saukko avaa vartalopotkulla ja jatkaa pian lyöntisarjalla. Kettunen vastaa tuleen pitkällä sarjalla osuen myös.

Kettunen osuu pian potkulla päähän, ei tosin kokonaan.

Lyöntejä vaihdetaan edelleen puolin ja toisin, kunnes yht’äkkiä Kettunen osuu painavasti ja Saukko putoaa häkin pintaan. Ottelu keskeytetään tuomarin toimesta.

Voittaja: Kettunen tyrmäyksellä

8.
Male A/B Junior -61.2 kg
Bulat Uguzaev, Barreto Helsinki vs. Ilias Laguir Espoon Kehähait

1. erä

Uguzaev show-bouttaa alussa, mutta Laguir vastaa polvipotkuin. Tilanne etenee nopeasti tyrmäyshakuiseksi ja tuomari keskeyttää ottelun hetkeksi.

Ottelijoita varoitetaan ja ottelu saa jatkua.

Pian Uguzaev saa alasviennin ja päätyy suljettuun guardiin. Uguzaev paiskaa Laguiria vasten mattoa kahdesti ja pääsee ulos guardista.

Pian ottelijat jatkavat lyöntien vaihtoa ja Uguzaev osuu kolmasti todella painavasti. Tuomari keskeyttää ottelun hetkeksi ja vähentää kaksi pistettä Uguzaevilta.

Erä loppuu pian tämän jälkeen.

2. erä

Toisen erä alussa nähdään hieman draamaa, kun Laguir ei halua lyödä ylävitosia Uguzaevin kanssa enää.

Uguzaev saa läpi kovan alapotkun ja pian Laguir saa alasviennin. Laguirin alasvienti ei anna suurta etua kuitenkaan, koska Uguzaev swiippaa itsensä päälle ja pian hakee suoraa käsilukkoa.

Tuomari keskeyttää ottelun käsilukon ollessa lukittuna, mutta ilmeisesti ottelija on sitä mieltä että siihen ei ollut syytä.

Voittaja: Uguzaev käsilukolla (tuomari)

9.
Male IMMAF – 70.3 kg
Jami Lehto, Hardknocks Training Center vs. Vesa Kainulainen, GB Gym

1. erä

Alussa paljon iskujen vaihtoja puolin ja toisin, kunnes Lehto syöksyy Kainulaisen lyöntien ali jalkoihin ja saa väkevän alasviennin. Lehto nyt half guardissa. Etenee siitä selkään ja lyö jatkuvasti.

Lehto pudottelee todella painavia pommeja ja aivan erän lopussa Kainulainen pääsee nousemaan ylös.

2. erä

Kainulainen aloittaa alapotkulla ja liikkuu hyvin alta pois. Kainulainen jatkaa iskulla vartaloon, päähänkin. Lehto avaa yläpotkulla ja painostaa vastustajansa häkin reunalle.

Kainulaisen nenä aukeaa, mutta mies kauhoo painavia koukkuja ilmoille välillä osuenkin. Kainulainen jatkaa myös alapotkuja ja osuu painavasti.

Sitten Kainulainen osuu kahdella todella painavalla koukulla, ja Lehdon jalat ovat spagettia. Lehto saa kuitenkin kammettua itsensä pian Kainulaisen päälle ja kääntää itsensä hakemaan suoraa käsilukkoa. Lopussa Kainulainen pääsee päälle suljettuun guardiin.

3. erä

Kainulainen, alapotku – Lehto, pyrkii iholle.

Kainulaisen koukut osuvat jälleen ja Lehdon jalat sakkaavat! Lehto kääntää itsensä jälleen kuin ihmeen kaupalla kuitenkin mountiin. Pian Lehto kiipeää selkään ja Kainulainen ravistaa hänet irti selästään! MIKÄ OTTELU!!

Lehdon yrittäessä alasvientiä hän liukastuu ja Kainulainen rokottaa koukulla! Lehto shoottaa ja saa alasviennin. Lehto selässä ja pommittaa kuin pommikonelaivue selästä. Lehto kiipeää vielä mountiin ja ground and pound päättää ottelun.

Vuoden ottelu saattaa hyvinkin olla juuri nähty. Uskomaton näytös.

Voittaja: – Tässä ottelussa voittaja oli ehdottomasti yleisö. Ottelun virallinen tulos oli hajaäänituomio, tasapeli.

11.
Male IMMAF – 83.9 kg
Otto Saari, Porin Kamppailu-urheilukeskus vs. Andreev

1. erä

Saari työntää erän alkuun Andreevin vasten häkkiä ja saa ns. high crotch- alasviennin. Saari päätyy Andreevin päälle ja osittain selkään.

Mitään ei tästä positiosta tapahdu ja tuomari nostaa ottelijat.

Andreev osuu jabilla, pian myös takakädellä. Saari shoottaa ja saa jälleen alasviennin. Andreev ottaa otteen kädestä ja uhkaa kimuralla, mutta erä päättyy.

2. erä

Saari hakee erän alkuun alasvientiä, mutta Andreev puolustaa ottamalla giljotiiniotteen päästä.

Ottelijat etenevät häkin toiselle laidalle ja Saari paiskaa korkealla kaarella Andreevin mattoon. Saari aloittaa päältä vasaraiskuin ja Andreev pyrkii alta pois. Saari kuitenkin jatkaa moukarointia ja Andreev antaa selän Saarelle. Saari jatkaa lyömistä selästä ja siirtyy pian sivulta toiselle jatkuvasti lyöden. Todella kypsää ottelemista Saarelta.

3. erä

Saari avaa takakäden suoralla, Andreev vastaa etukäden koukulla. Tilanne etenee häkkipainiin, Andreevin selkä vasten häkkiä.

Andreev lyö useasti ollessaan vasten häkkiä, mutta Saari nostaa Andreevin ilmaan ja tiputtaa vasten mattoa. Ihme on, jos eivät Andreevin keuhkot tyhjentyneet tuon ilmalennon aikana. Pian Andreev saa kammettua itsensä ylös ja osuu hyvin etukäden koukulla. Hetken aikaa näyttää siltä, että Saari vaeltaa jo manan mailla.

Saari shoottaa, mutta Andreev sprawlaa hyvin. Saari kuitenkin vielä erän lopuksi päälle ja ottelu päättyy.

Voittaja: Saari kaikin tuomariäänin

12.
Male IMMAF catchweight – 73.0 kg
Elias Castren, Hardknocks Training Center vs. Tommi Alatalo, Lahden Gentai

1. erä

Castren ottaa Alatalon alapotkun kiinni ja kuittaa lyönnillä. Castren painostaa ja rokottaa takakäden koukulla kun Alatalo tulee eteenpäin.

Alatalo saa alasviennin Castrenin alapotkusta, mutta Castren uhkaa giljotiinilla. Alatalo etenee sivulle ja saa krusifiksi-asennon. Castren räjähtää ylös, mutta Alatalo puskee hänet jälleen häkkiä vasten.

Alatalo potkii polvilla jalkoihin häkkipainin aikana. Castren hakee underhookkeja. Alatalo hakee alasvientiä ja saa sen vietyä loppuun aivan erän lopussa.

2. erä

Castren avaa takakäden suoralla, mutta osuu suojaukseen. Alatalo shoottaa ja Castren sprawlaa. Alatalon nenä on auennut erän aivan alussa. Myös toimitus saa osansa verestä näppäimistölle asti.

Alatalo saa alasviennin heti sen jälkeen, kun erää jatketaan pienen tauon jälkeen (potku Castrenin alasuojiin).

Alatalo työntää maassa olevan Castrenin häkkiä vasten ja yrittää saada krusifiksin. Castren puolustaa ja yrittää nousta ylös tässä kuitenkaan onnistumatta.

3. erä

Alatalo shootta, Castren rokottaa alakoukuin. Castren painostaa ja osuu neljästi pystyssä.

Castren osuu koko ajan, mutta Alatalo syöksyy jalkoihin ja saa lopulta raivokkaan scramblen päätteeksi Castrenin selälleen häkkiä vasten.

Alatalo rankoo päältä lyhyin iskuin Castrenin yrittäessä kaikin keinoin ylös. Erä loppuu tässä positiossa.

Voittaja: Alatalo kaikin tuomariäänin

Kiitos seurastanne ja järjestävälle taholle!