Sparrimaraton

Viime lauantaina järjestettiin jo kuudennen kerran hyväntekeväisyystapahtuma sparrimaraton. Kaupunkina oli tällä kertaa Turku, järjestävänä seurana Turun Ju-Jutsuseura ja paikkana erinomaiset puitteet omaava Kamppailuareena. Ikuinen peruskurssi kysyi Turun Ju-Jutsuseuran puheenjohtajalta ja BJJ- päävalmentajalta Janne Laineelta tunnelmat ja mietteet tuoreeltaan tapahtuman jälkeen.

Miten ja miksi päädyitte järjestämään kuudennen sparrimaratonin?
J-P Pietiläinen oli vetämässä meillä seminaaria viime vuoden tammikuussa. Hän äimisteli salimme tatamin suurta pinta-alaa. Siinä keskustelun yhteydessä hän heitti idean, että voisi olla hyvä idea järjestää sparrimaraton täällä, kun tilaa kerran on. Siitä se ajatus sitten lähti. Otin tapahtuman kehittäjään Hanna Hirvoseen yhteyttä ja lopputuloksena on tämä tapahtuma.

Hyväntekeväisyyden kohteena oli Lastenklinikoiden Kummit ry, miten kohde valikoitui?
Sparrimaratonin luonteeseen on kuulunut se, että hyväntekeväisyyskohde liittyy jotenkin lapsiin. Mietin hetken asiaa ja Lastenklinikoiden Kummit tuntui luontevalta kohteelta. Sillä tavalla potti saadaan ohjattua vielä paikallisesti TYKSin lasten osastolle.

Oliko yhteistyökumppaneiden saanti helppoa?
Täytyy sanoa, että hyvällä prosentilla porukka lähti mukaan. Etenkin tuotteiden muodossa saatiin tosi hyvin kumppaneita avuksi. Olen tosi otettu paikallisten yrittäjien hyväsydämisyydestä!

Miten tapahtuma teidän mielestä onnistui?
Fiilis oli mielestäni hyvä ja hymyileviä naamoja piisasi lähtölaukauksesta aina iltakymppiin asti. Ainakin minulle tulleen palautteen perusteella sanoisin, että onnistuimme hyvin.

(Kuva: Aaron Hotanen)

Minulla oli vielä mielessä kaikenlaista, millä itse tapahtumaa ja tunnelmaa olisi saatu nostettua vieläkin korkeammalle. Ongelma on vain siinä, että kun tälläistä tapahtumaa kasaa pystyyn päivätöiden, seuran pyörittämisen, sekä treenin vetämisen ohessa, niin jossain kohtaa loppuu tunnit päivistä kesken.

Mikä oli osanottajamäärä?
Lopullinen määrä taisi olla 175 sparraajaa.

Millaisen kuvan tapahtuma antoi suomalaisesta kamppailuharrastamisesta?
Mielestäni on mahtavaa, että porukka vaeltaa kauempaakin hyvän asian perässä lajista riippumatta. Paikalla oli ainakin painijoita, brassijutsukoita, potkunyrkkeilijöitä, judon harrastajia, sekä hokutoryu jujutsukoita ympäri Suomea. Yksi porukka oli tullut paikalle Ruotsista asti. Kamppailu yhdistää!

Nähdäänkö kamppailu-areenalla toistekin sparrimaraton?
Mahdollisesti. Muutama ajatus jäi vielä muhimaan, jotka olisi kiva toteuttaa.