Grusander valloittamaan Uutta mannerta

Kylmä viima puhaltaa pohjolassa, mutta lämpöä vapaaottelumielisten sydämiin tuo uunituoreet uutiset rapakon takaa, Kansas Citystä.

Ikuinen Peruskurssi sai taannoin yksinoikeudella tiedon Minna Grusanderia koskevista uutisista, kun turkulainen allekirjoitti sopimuksen amerikkalaisen vapaaottelujätin, Invicta FC:n kanssa. (Toim.huom. organisaatio sittemmin tänään 6.2.2018 julkaisi uutisen tulevasta tapahtumasta, jossa Grusander ottelee, mutta siitä lisää kohta.)

Sopimus on Grusanderille ennen kaikkea jatkumoa kovalle ja päämäärätietoiselle työlle. Vuoden 2015 IMMAF-mestari on ammattilaisurallaan kärsinyt vain yhden tappion, joka tuli kivikovaa Syuri Kondoa vastaan vuosi sitten Japanissa, Pancrase 284 -illassa. Tappion lisäksi Grusanderin ottelurekordiin on kirjattu viisi voittoa, joista viimeisin Puolasta Ladies Fight Night-illasta Hanna ”Tyson” Gujwania vastaan toisen erän takakuristuksella varsin yksipuolisen näytöksen päätteeksi.

Se mitä ei vielä ole uutisoitu ennen tämän jutun julkaisua on, että Grusanderin tuore sopimus sisältää kuusi ottelua Invictan leivissä.

(Kuva: Minna Grusander)

Tuoreeltaan Grusander kertoo, että tuntuu nyt ensimmäistä kertaa ammattilaisvapaaottelu-uran aikana siltä, että on tilanteessa, jossa hänellä on ikään kuin vakituinen työpaikka.

Tämä mahdollistaa omien aikataulujen ja harjoituskalenterin paremman rytmityksen, jossa merkittävää roolia tulee näyttelemään tulevat ottelut. Toistaiseksi Brutsku on ollut tilanteessa, jossa hän on elänyt jatkuvassa epätietoisuudessa seuraavan ottelun ajankohdasta. Hänen painoluokassaan kilpakumppaneita on haastavampaa löytää kuin monessa muussa tapauksessa, sillä riittävän kilpailukykyisiä naisia alle 105 paunaisissa ei ole Pohjolan perukoilla jonoksi asti.

Erityisen mielenkiintoisen ”Brutskun” tilanteesta tekee se, että Grusanderin painoluokassa 105lb (atom weight) ei tällä hetkellä ole hallitsevaa mestaria Invictassa. Aiempia mestareita kyseisessä painoluokassa ovat muun muassa olleet tätä nykyä UFC:ssa ottelevat Jessica Penne ja Michelle ”Karate Hottie” Waterson. Kovilla näytöillä siis vain taivas on rajana.

Ensimmäistä kertaa uuden työnantajansa häkkiin Grusander astelee jo alle kahden kuukauden päästä, kun seuraava Invictan iltama otellaan 24.3 Utahissa, Salt Lake Cityssä. Ottelu on normaaliin tapaan katsottavissa UFC Fight Passin kautta.

Maaliskuisessa Invicta 28- illassa vastaan asettuu lempinimeä ”Pitbull” kantava, 29-vuotias Fernanda Priscila Barros Pinheiro (3-1-0), joka on brasilialaisen jujutsun purppuravyö. Matto-osaamista vastustajalta ainakin siis löytyy.

Brasilialainen asuu tätä nykyä Uudella Mantereella, eli Amerikan Yhdysvalloissa ja harjoittelee Luttrell/Yee MMA- salilla. Salin omistaa Chris Luttrell, joka työskentelee myös Albuquerquen poliisilaitoksella jengiyksikössä ja on aiemmin valmentanut muun muassa Georges St-Pierreä, Claudia Gadelhaa ja Carlos Conditia.

Kysyttäessä tuntemuksia tulevasta vastustajastaan Grusander kertoo, että valitettavasti saatavilla olevasta ottelumateriaalista ei suuria johtopäätöksiä ole tehtävissä. Yhdestä asiasta Grusandern on kuitenkin varma, nyrkkiä se tottelee tämäkin vastustaja.