Aprillia, syö nyrkkiä! – Mäntykiven murinat

Tavoitimme ammattilaisvapaaottelija Aleksi Mäntykiven Floridasta, Coconut Creekista harjoitteluleirin keskeltä.

Cage Warriors julkisti hiljattain 28. huhtikuuta

oteltavaan Göteborgin iltaansa Mäntykiven tulevan vastustajan. Vastaan astelee 12-4-0 rekordia kantava britti, Jack Grant.

Grant on neljän ottelun voittoputkessa, joista viimeisin tuli hänen debyytissään Cage Warriorsin riveissä ensimmäisessä erässä TKO:lla Perry Andre Goodwinia vastaan. Mäntykivi kertoo kuulumisiaan tulevan ottelunsa alla.

Kysyttäessä Hardknocks Helsingin ottelijalta, että mitä ajatuksia Grant hänessä herättää, vastaus on lyhyt ja ytimekäs.

-En koe että Grant herättää mitään erityisiä ajatuksia, se on perusmatsi mikä pitää hoitaa.

Lappeenrantalaissyntyinen Mäntykivi kertoo otteluun valmistautumisestaan, että on katsonut tulevalta vastustajaltaan vain yhden ottelun. Valmentaja Jaakko Dahlbacka on perehtynyt tulevan vastustajan ottelutyyliin perusteellisemmin.

Mäntykivi suuntaa Ruotsiin sillä ajatuksella, että iltapuhteesta tulee lyhyt. Ajatus ei ole tuulesta temmattu, sillä viimeisen kahden vastustajansa (Søren Bak & Bashir Gagiev) kukistamiseen Mäntykivi käytti vain seitsemän minuuttia 28 sekuntia. Yhteensä.

Kysyttäessä mahdollisista aukoista Grantin pelikirjassa Mäntykivi kertoo havainneensa niiden olemassaolon ja tähdentää, että niiden hyödyntäminen ottelutilanteessa on tärkeää.

American Top Teamilla Floridassa kahdeksan viikon harjoitusleiriä viettävä suomalainen sanoo keskittyneensä leirin aikana lähinnä omien tekniikoidensa parantamiseen, ei niinkään tiedossa olevaa vastustajaa varten.

Joitain tiettyjä asioita on toki Grant mielessä myös salilla hiottu tarkemmin.

Leiritys on edennyt aikataulussa ja sitä on jutun julkaisuhetkellä noin pari viikkoa jäljellä. Lisäksi painonpudotus on aloitettu hyvissä ajoin, jotta vaadittuun ottelukuntoon päästään ongelmitta.

Ikuisen Peruskurssin tiedustelessa, että mitä American Top Teamin harjoitusleiriltä Floridasta on kotiintuomisina, Mäntykivi vastaa:

-Reilusti painiosaamista ja varmuutta omaan tekemiseen sekä tekemisen tasoon.

Kun häkin ovi sulketutuu Göteborgin illassa, niin Mäntykivi vannoo suomalaisfaneille astuvansa parrasvaloihin itsevarmana. Ottelutaktiikka tulee olemaan sama, kuin aina ennenkin. Mäntykivi ei aio päästää brittiä mukaan vauhtiinsa lainkaan, vaan hakee Grantista voiton painavilla osumilla nopeasti.

Loppuun Mäntykivi lähettää terveiset kaikille faneilleen ja kiittää Ikuista Peruskurssia yhteistyöstä vlogin saralla.

(Kaikki videot Aleksin matkasta Amerikassa löytyy youtubesta, kanavaltamme Ikuinen Peruskurssi)