Vapaaottelun varjopuolia – Aleksi Mäntykivi loukkaantunut

Uutiset eivät aina ole mukavia. Tällä kertaa niiden sävy on harmillisen synkkä.

Ammattilaisvapaaottelija Aleksi Mäntykivi loukkaantui Floridan harjoitusleirinsä aivan viime metreillä, jonka johdosta hänen suunniteltu Cage Warriors debyyttiottelunsa 28.4.2018 Göteborgissa Jack Grantia vastaan joudutaan perumaan. Näin ollen debyytti brittiorganisaation riveissä siirtyy toistamiseen loukkaantumisen johdosta.

Hardknocks Helsinkiä edustava Mäntykivi kertoo loukkaantumisen sattuneen sparritilanteessa American Top Teamilla. Hän sparrasi tulevan vastustajansa entisen tiimikaverin, UFC-ottelija Marc Diakiesen kanssa, kun potkun palautuksen yhteydessä Mäntykivi astui jalan huonosti maahan ja siitä edelleen koko painollaan varpaidensa ylitse. Syy epäonniseen potkun palautukseen on Mäntykiven mukaan todennäkoisesti se, että potkua seurasi välittömästi nopea lähitilanne.

Loukkaantumisen vakavuus varmistui vasta kotimaassa, kun 23-vuotias Mäntykivi pääsi tapaamaan luottolääkäriään, Christer Lybäckiä, Helsingissä. Tuomio oli tyly: jalkapöydässä on murtuma ja paraneminen kestää kuukaudesta kahteen, mikäli kaikki sujuu oletetusti.

Mäntykivi kertoo leirin olleen kokonaisuutena kuitenkin erittäin antoisa ikävästä takaiskusta huolimatta. Se että ottelu siirtyy ja vastustaja mahdollisesti vaihtuu on vain osa ammattilaisvapaaottelun arkea, joskin sen varjopuolta. Arvokkaita sekä eritoten laadukkaita harjoitustunteja jäi roppakaupalla talteen ja kotiinviemisiksi. Niistä on varmasti hyötyä jatkon kannalta.

Mäntykivi kuvailee loukkaantumisen luonnollisesti harmittaneen häntä, mutta on tyytyväinen siihen ettei mitään isompaa vammaa tullut, joka jäisi vaivaamaan. Jalkapöydän murtuman pitäisi ennusteen mukaan parantua täysin oireettomaksi ja fysiikkaharjoittelu on jo aloitettu. Lajiharjoittelu aloitettaneen kivun sallimissa rajoissa lähiviikkoina.

Mäntykivi suuntaa katseensa tulevaisuuteen ja toivoo astuvansa seuraavan kerran häkkiin tulevana kesänä.