Bukarestin EM-kilpailut 2018 – ottelijaesittely Karvan Ahmadi

Ikä: 26

Pituus: 169cm

Painoluokka: 61,2kg / 135lb

Seura: BJJ Vaasa

Amatöörirekordi: 2-1-0

Ensimmäisen käymäni amatööriottelun hävisin. Vastustajani rekordi oli silloin 8-0-0 ja suostuin otteluun kahden viikon varoitusajalla. Lisäksi olin vastustajaani 10kg kevyempi. Ottelu käytiin kuitenkin täyteen aikaan ja mielestäni voittokin oli lähellä.

Toisen otteluni voitin tuomariäänin, kolmannessa ottelussa voittoni tuli lopetusotteella ajassa 1:18 ja samalla minusta tuli vapaaottelun amatöörien suomenmestari.

Kamppailutausta:

Olen aiemmalta taustaltani painija, harrastin sitä yli 18 vuotta. Saavutin muun muassa 11 SM-kultaa, 2 PM-kultaa, 2 PM-hopeaa ja 1 Baltian maiden kullan. EM-kisoissa paras sijoitukseni oli 7. Parhaan suomalaisen painijan tittelin olen voittanut neljä vuotta peräkkäin.

Mitkä ovat tavoitteesi Bucharestissa järjestettävissä EM-kisoissa?

Bucharestissä tavoitteeni on päästä korkeimmalle pallille. Kultamitali on minun tavoitteeni

Kuinka aiot ne saavuttaa?

Käytän hyväksi painitaustaani, olen hyvin itsevarma sillä alueella. Aion hyödyntää räjähtävää nopeuttani, ketteryyttäni sekä monipuolista tekniikkaani otteluissa. Painitaustani näkyy myös minun pystyottelussa, uusien tekniidoinen oppiminen onnistuu minulta helposti. Opin todella nopeasti ja pystyn muokkaamaan molempia lajeja hyvin yhteen.

Miksi olet vapaaottelija?

Aloitin vapaaottelun, koska pelkästään paini ei enää innostanut. Minun piti saada lisää innostusta lajiin ja löysin vapaaottelun. Yksi innostumisen aiheita oli serkkuni, Makwan Amirkhani. Uskon kovasti että tulen menestymään tässäkin lajissa, niinkuin menestyin painissakin. Minussa on talenttia tähän lajiin. Saan tästä lajista enemmän irti ja jokaisen matsin voittaminen merkitsee minulle paljon.

Mitä vapaaottelu sinulle merkitsee?

Mielestäni kamppailulaji, kuten vapaaottelu, on taidetta. Siinä pääset näyttämään taitosi, sen mikä olet ollut taustaltasi ja miten hyödynnät sekä sovellat sen tähän lajiin. Olen aina ollut näyttävä vapaapainija ja tulen myös olemaan näyttävä vapaaottelija. Sen takia minua ei kannata missata.

Missä näet itsesi kahden vuoden kuluttua?

Kahden vuoden kuluttua näen itseni erittäin korkealla ammattilaisvapaaottelussa. Tavoitteeni on päästä tässä lajissa korkealle ja voittaa isossa organisaatiossa mestaruusvyö.

Onko sinulla esikuvia urheilun saralla?

Ei liity suoraan kamppailulajeihin, mutta yksi suomalainen esikuvani on Teemu Selänne. Hän on todella kova urheilija ja aidosti hyvä ihminen, joka arvostaa muita ihmisiä.

Miksi kamppailufanien tulisi pistää juuri sinun nimesi mieleen?

Mielestäni kamppailulaji, kuten vapaaottelu, on taidetta. Siinä pääset näyttämään taitosi, sen mikä olet ollut taustaltasi ja miten hyödynnät sekä sovellat sen tähän lajiin. Olen aina ollut näyttävä vapaapainija ja tulen myös olemaan näyttävä vapaaottelija. Sen takia minua ei kannata missata.

Terveisesi suomalaisen vapaaottelun ystäville?

Terveisiä Suomen vapaaottelun ystäville! Vapaaottelusta tulee entistä viihtyisämpi, pistäkää nimi mieleen. Tulossa on uusi vapaaottelun lupaus. #ImComing

”Kahden ihmisen välisessä sodassa ei koskaan hävitä, joko sinä voitat tai opit.”

Karvanin EM-kisamatkaa tukee Vaskiluodossa sijaitseva H2ORental.