Glenn Sparv matkalla kohti UFC-unelmaa

Glenn Sparv (18-4-0) on suomalainen ammattilaisvapaaottelija, joka on jo usean vuoden ajan otellut eri puolilla Aasiaa. Glenn on voittanut viimeisestä kahdestatoista ottelustaan yksitoista. Nykyinen kuuden ottelun voittoputki koostuu viidestä KO/TKO voitosta ja vain kerran ottelu on käyty täyteen aikaan. Oravaisten omaa poikaa voidaan siis hyvin luonnehtia erittäin viihdyttäväksi ottelijaksi.

Otimme yhteyttä Glenniin otteluviikon alla.

Saimme hiljattain kuulla sosiaalisen median kautta, että sinulla on ottelu 7.7.2018 Taiwanissa RFC:n ”Way of the Dragon 2”-illassa. Kertoisitko vähän tarkemmin tästä ottelusta?

-Organisaatio otti minuun yhteyttä, koska heidän pääottelustaan oli ottelija loukkaantunut. He kysyivät, että tunnenko jonkun keskisarjalaisen, joka voisi otella nopealla varoitusajalla. Ottelin RFC:n illassa aiemmin tänä vuonna, joten tunsin järjestäjät ja tiesin että show on hyvä. Sen vuoksi tarjouduin tietysti ottelemaan itse ja heille se sopi hyvin.

Millaisella varoitusajalla ottelu sinulle tuli tietoon?

-Sain tietää ottelusta kaksitoista päivää etuajassa.

Mitä tiedä tulevasta vastustajastasi Jun Yong Parkista (8-3-0)?

-Meidän piti otella jo alkuvuodesta toisiamme vastaan, mutta tuolloin hän joutui vetäytymään ottelusta loukkaantumisen vuoksi. Hän on kova ottelija. Ei ehkä kaikkein teknisin ottelija, mutta kova.

Osaatko nimetä häneltä mahdollisia heikkouksia tai vahvuuksia?

-Hän on hyvä pystyottelija ja osaa myös mattopelin kohtuullisen hyvin. Suunnitelmani on toteuttaa omaa peliäni, viedä ottelu sinne minne minä sen haluan ja siten uuvuttaa vastustajani.

Olet jo pidemmän aikaa harjoitellut todella kovassa seurassa. UFC- tason ottelijoita kuuluu harjoittelukavereihisi. Milloin on sinun aikasi päästä näyttämään taitosi Octagonissa?

-Haluaisin, että minulla olisi vastaus tuohon kysymyksen, mutta valitettavasti en tiedä vastausta. Aion jatkaa ottelemista, kunnes on minun aikani.

Olet sparrannut muun muassa Tai Tuivasan ja Ovince St. Preuxin kanssa. Miten oma tekemisesi vertautuu heidän taitoihinsa?

-Pysyn hyvin heidän kyydissään. Pärjään mielestäni aika hyvin heidän kanssaan pystypainissa sekä mattotilanteissa. Luonnollisesti heillä on painoetu minuun nähden, mutta olen aika vahva.

Olit mukana UFC- ottelija Tai Tuivasan kulmassa Singaporen otteluillassa. Millainen tämä kokemus oli ja kasvattiko se nälkää nousta itse samaan häkkiin?

-Kokemus oli mahtava. Kaikki mediatilaisuuksista takahuoneeseen ja aina häkkiin kävelyyn asti on organisoitu todella ammattimaisesti. Oli todella motivoivaa saada nähdä kaikki tuo läheltä ja samalla ymmärtää, että jonain päivänä saatan itse olla kävelemässä samaan häkkiin hanskat kädessä.

Kerroit hiljattain haastattelussa, että olet ollut jo puheissa UFC:n kanssa. Onko mitään konkreettista ollut tarjolla?

-Mitään konkreettista tarjousta ei ole vielä saatu pöydälle, mutta managerini on puhunut heidän kanssaan. He ovat tietoisia minusta, mutta ovat sanoneet, että nyt pitää odottaa ja aika näyttää miten käy. En siis tiedä tarkalleen, mikä tilanne on sen suhteen.

Onko UFC sinun päätavoitteesi tässä kohtaa?

-Kyllä.

Kuka sinua manageroi?

-Minulla on australialainen manageri, jonka kanssa olen työskennellyt viimeisen neljän vuoden ajan.

Tapologyn mukaan olet keskisarjan ja kevyen raskaansarjan ykkösrankattu ottelija Kiinassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Mikäli tavoitteesi on UFC sopimus, niin mitä vielä uskot siihen tarvittavan ennen kuin ovet aukeavat?

-Joko minun pitää voittaa lisää otteluita tai saada lisää Instagram seuraajia. Rehellisesti sanottuna en tiedä. Näen huomattavasti itseäni huonomman tasoisia ottelijoita UFC:n riveissä, mutta ehkä heillä on vain käynyt hyvä tuuri.

Kuinka usein kuuntelette Tai Tuivasan kanssa Titanic-elokuvan soundtrackia?

Joka kerta kun harjoittelemme.

Seuraa Glenn Sparvia sosiaalisessa mediassa:

Instagram: @glennsparv88

Twitter: @GlennSparv

Facebook: Glenn”Teddy Bear”Sparv