Bahrainin MM-kilpailut: Niko Eronen – voimanostajasta vapaaottelijaksi

Ikä: 26

Pituus: 178.5cm

Painoluokka: -93kg

Seura: Hardknocks Training Center

Amatöörirekordi? ”3-3-0. Kolmesta voitosta yksi on tullut teknisellä tyrmäyksellä, yksi lopetusotteella ja yksi pisteillä. Tappiot ovat tulleet samalla tavalla, kuin voitot.”

Kamppailutausta: ”Vapaaottelua noin kolme vuotta.”

Mitkä ovat tavoitteesi MM-kisoissa?
”Tavoitteenani on aina voittaa jokainen ottelu, jonka otan ja jos MM-kisoissa onnistun tavoitteessani, niin mun laskelmien mukaan mut kruunataan maailmanmestariksi.”

Kuinka aiot ne saavuttaa?
”Keskittymällä olemaan paras versio itsestäni. Olen saanut treenata niin kovien ukkojen kanssa suomenmaalla, että eiköhän opituilla taidoilla pitäisi muutama ulkomaan ottelijakin kaatua.”

Miksi olet vapaaottelija?
”Itseasiassa osittain vahingossa. Lajia aloin seuraamaan aktiivisesti jo kymmenen vuotta sitten ja sen takia Nurmisen Aleksi sai minut houkuteltua peruskurssille Hyvinkään RNC :lle noin 8v sitten.

Kilpailin kuitenkin silloin samaan aikaan voimanostossa ja peruskurssin jälkeen jostain syystä vapaaottelua vaan jäi. Noin 3v sitten kuntoutin käsipallossa hajoittamaani eturistisidettä ja päädyin kuntouttamaan sitä thainyrkkeilytreeneihin ja sille tielle jäin. Lajin monipuolisuus, kovuus ja se herrasmiesmäinen asenne, mikä saleilla vallitsee vei mukanaan.”

Mitä vapaaottelu sinulle merkitsee?
”Kyllä siitä on muodostunut elämäntapa. Arki rytmitetään sen mukaan, että treenaamaan keretään tarpeeksi ja palo kehittyä paremmaksi ottelijaksi on kova.”

Missä näet itsesi kahden vuoden kuluttua?
”Mitään konkreettista paikkaa on mahdoton sanoa, mutta toivottavasti luomassa ammattilaisuraa jonkin nimekkään organisaation riveissä.”

Haaveiletko jonakin päivänä ammattilaisuudesta?
”Tottakai. Jo pikkupojasta asti olen haaveillut ammattiurheilijan urasta ja vaikka lajit onkin vuosien varrella vaihteet, niin sama päämäärä on pysynyt. Tällä kilpailuhenkisyydellä mikä minulla on, en osaa edes aloittaa mitään ilman kovia tavoitteita.”

Onko sinulla esikuvia urheilun saralla?
”Maailmalla on paljon huippu-urheilijoita eri lajeista, joita tulee katsottua ylöspäin, mutta ettei listasta tule älyttömän pitkä, niin nimeän yhden kotimaisen vapaaottelijan. Hänet tunnen henkilökohtaisesti jo nuoruusvuosilta ja olen saanut seurata hänen matkaansa aivan alusta lähtien. Hän on edellämainittu Aleksi Nurminen. Alpon määrätietoinen asenne ja tapa muuttaa puheet teoiksi on asioita joita arvostan, ja vaikka hän ei olekaan päässyt aikoihin itse treenaamaan, on hän opettanut minulle paljon asioita lajista ja kannustanut eteenpäin.”

Mitkä ovat vahvuuteesi vapaaottelijana?
”Monipuolisuus ja voima. Pyrin olemaan aika ”all around”-ottelija ja treenaan sen mukaisesti, eikä voimailutaustan tuomasta voimastakaan ole haittaa ollut.

Miksi kamppailufanien tulisi pistää juuri sinun nimesi mieleen?
”Olen aktiivinen ottelija ja somettaja joka pyrkii pitkälle urallaan, joten kyllä musta kuullaan vielä! Parempi painaa nimi mieleen jo nyt ja somekanavat seurantaan, koska se on kuitenkin edessä jossain vaiheessa.”

Terveisesi suomalaisen vapaaottelun ystäville?
”Seuratkaa lajia, fanittakaa ottelijoita ja käykää tapahtumissa. Urheilu ja varsinkin vapaaottelu on parasta paikan päällä!”

Mut löytää Instagramista tunnuksella nikoerone ja Facebookissa on urheilijasivu Niko Eronen. Painakaa seurausnappulaa ja lähtekää mukaan mun matkaan.”

Erosen MM-kisamatkan mahdollistavat seuraavat tahot, joita hän haluaa kiittää:

K-Supermarket Kumela
Room 304
LKV Tuija Hurme Oy
Mestaritoiminta Oy
Elixir Hyvinkää

”Sekä te lukuisat yksityishenkilöt, jotka osallistuitte matkakassan täyttämiseen.

Lisäksi haluan kiittää myös pidempiaikaista yhteistyökumppaniani Osuma Streetwearia kaikesta tuesta, mitä olen saanut.”