Oulun Kamppailuklubi

Arvostelu: KLUBILLA-somesarja

Toimitustamme lähestyttiin taannoin vinkkaamalla uudesta kamppailulajisarjasta. Tutustuin ensimmäiseen jaksoon ja päätin kirjoittaa lyhyesti ajatuksia sarjasta.

Oulun Kamppailuklubin uusi somesarja pyrkii tuomaan kamppailulajeja esiin hyvässä valossa. Kuva: Oulun Kamppailuklubi

Sarja on nimeltään KLUBILLA ja sitä luonnehditaan somesarjaksi. Tapahtumien keskiössä nähdään Oulun Kamppailuklubi, sarjaan valitut henkilöt sekä heidän polkunsa peruskurssilta kohti tuntematonta.

Sarjaa varten järjestettiin yleinen haku ja hakijaehdokkaista riitti valinnanvaraa, sillä yhteensä sarjaan haki lähes sata henkilöä. Varsinaisiin valintakokeisiin hyväksyttiin hakemusten perusteella 16 ehdokasta, joista neljä sopivinta valikoitui mukaan.

Sarjassa seurataan siis tarkemmin neljää henkilöä, joista jokaiselle on valikoitu oma lajinsa kiinnostuksen mukaan. Erityisen tärkeäksi valintakriteeriksi kerrotaan se, että valittujen tulee ilmentää Oulun Kamppailuklubin omia arvoja.

Sarjan ensimmäinen jakso keskittyy valintakokeisiin ja samalla tutustutaan hieman hakijoihin ja valmentajiin. Sarjassa nähtävät lajit ovat defendo, brasilialainen jujutsu, vapaaottelu ja thainyrkkeily.

Ajatuksia ensi näkemän perusteella

Ensimmäisestä jaksosta jäi positiivinen tunnelma sarjasta ja menosta Oulun Kamppailuklubilla. On toki liian aikaista tehdä sen syvempää analyysia yhden jakson tai somesarjan perusteella kenestäkään ylipäänsä, mutta sarjaan valituista henkilöistä jäi myös positiivinen vaikutelma. Kuvaus ja tuotanto vaikuttaa niin ikään ammattimaiselta, eikä niistä ole moitittavaa.

Uskon että KLUBILLA-somesarja on omiaan luomaan positiivista kuvaa katsojille Oulun Kamppailuklubista sekä kamppailulajeista yleisemminkin. Sarjasta on tulossa kevään aikana yhteensä 12 jaksoa ja sen tuotannosta vastaa Oulun Kamppailuklubi yhdessä Suomen Sisällöntuotannon kanssa. Päävastuussa Kamppailuklubin puolelta tässä projektissa on toiminut yrittäjä Tomi Kaarela. Kaarela mainitsee, että yksi sarjan tavoitteista on mainostaa kamppailulajeja ja madaltaa kamppailulajiin tutustumisen kynnystä. Tämä on mielestäni oikein hyvä tavoite.

Koska Ikuinen Peruskurssi on vapaaottelumedia, tiedustelin toki tilaisuuden tullen seuraavan Art Of Fight -tapahtuman ajankohtaa. Valitettavasti päivämäärää ei vielä sen osalta ole lyöty lukkoon, mutta KLUBILLA-somesarjassa tullaan näyttämään otteluillan tapahtumia myös kulissien takaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Suomen Kamppailuklubi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s