Makwan Amirkhani ottelee Lontoossa

Moni on toivonut, että UFC-ottelija Makwan Amirkhani ottelisi jatkossa aktiivisemmin. Nyt vaikuttaa siltä, että tämä toive on toteutumassa.

Makwan Amirkhani ottelee perinteiseen tapaan UFC:n Lontoon illassa. Kuva: UFC

Betsafen tiedotteessa kautta aikain menestynein suomalainen vapaaottelijamme antaa vihjettä tulevasta. ”Lontoossa nähdään, ei mitään lisättävää”, Amirkhani (15-4-0)kertoo kevään suunnitelmistaan.

Amirkhanin vastustajaksi Lontooseen 21. maaliskuuta tulee viime maaliskuussa Lontoossa voitokkaasti otellut Mike Grundy (12-1-0). Grundy otti arvokkaan voiton Nad Narimanista toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä, kun tuomari Dan Movahedi keskeytti ottelun kesken armottoman lyöntirallin pystyssä. Voitto on arvokas, sillä Narimani ei todellakaan ole mikään heittopussi. Narimanilla on kahden UFC-voiton lisäksi voitto muun muassa Cage Warriors mestari Paddy Pimblettistä, jota on jo kauan huhuttu myös UFC:n riveihin.

Grundy on taustaltaan vapaapainija ja omaa todella fyysisen habituksen. Amirkhanilla on kokemusta vastaavasta ottelijasta jo aiemminkin UFC:ssa, kuten vaikkapa voitto Chris Fishgoldista. Tiedotteessa Amirkhani luonnehtiikin Grundya samankaltaiseksi Fishgoldin kanssa.

On hienoa, että Amirkhani palaa häkkiin näin pian marraskuisen Shane Burgosille tulleen tappion jälkeen. Grundy ei missään nimessä ole helppo vastustaja, mutta Amirkhanin taso pitäisi kyllä riittää ottamaan tämä voitto. Molempia ottelijoita yhdistää lukuisat lopetukset eri kuristuksilla sekä painitausta. Katselunvinkki tulevaan otteluun on seurata Amirkhanin selvästi kehittynyttä pystyottelua, etenkin etukäden suoraa, jota nähtiin myös ottelussa Burgosia vastaan.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UFC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s