Rytöhonka

Arolainen vs Rytöhonka – somesodankäynnin aika

Uusi vuosikymmen pyörähti käyntiin värikkäästi, kun Joel Arolainen haastoi Markus Rytöhongan Instagramissa. Mitä kaikkea tapahtui?

Markus Rytöhonka vastasi myös Arolaisen tulitukseen sosiaalisessa mediassa. Kuva: Jarno Nurminen

Joel Arolainen (1-1-0) laittoi 3. tammikuuta Instagram päivitykseensä seuraavanlaisen tekstin: ”Jengi on kyselly et miten etenee tän asian kanssa, ku pyysin mun paluu matsiin vihulaiseks Master Colomboo. Kaikki muut antanu vihreetä valoo matsille paitsi Cagesta ja Markuksesta ei oo kuulunu mitään. Ainut mitä oon kuullu Markuksen läheisiltä että kuulema tsekkaa aina talon sängyn aluset ennenku menee nukkumaan” Kuvassa oli Rytöhongan (6-3-1) naamalla varustettu mies seisomassa sängyn vieressä ja sängyn alta kurkisti Arolaisen kasvot.

Kyseistä päivitystä ovat kommentoineet Rytöhongan lisäksi myös muut ammattilaisvapaaottelijat, muun muassa Patrik Kapanen, Abdul Hussein ja Tuukka Repo seuraavasti: ”Joel ota pari voittoo eka ja huutele sit. Täs matsis ainut kel on voitettavaa oot sä. Make jos voittaa sut nii näyttää siltä et on vaan hakannu lapsen” (Kapanen). ”Outoo ku tol lapsel on paremmat meriitit kuitenkin. Kummallaki on voitettavaa täs matsis” (Hussein). ”Asiahan on juuri näin. Nimettömän 1-1 rekkarisen jos voittaa (vaikka olis taitava) nii se on bisnesmielessä huono idea. Paskempaa paikkaa ei oo ku olla vitun taitava 3-0 rekordinen. Kukaan ei haluu ottaa sua vastaan koska voitettavaa on vähän ja hävittävää on paljon. Siks luulen et Lintula ei saanu yhs vaihees matseja” (Repo).

Luonnollisesti somesodankäynti jatkui niin, että Rytöhonka vastasi omassa profiilissaan Arolaiselle: ”Sitten kun sulla alkaa parta kunnolla kasvaa ja saat muutaman voiton lisää nii tuu sitte huutelee uudellee!” Lisäksi Rytöhonka teki selväksi, että hänellä on enemmän otteluita, voittoja ja meriittejä kuin Arolaisella.

Otin yhteyttä molempiin ottelijoihin ja pyysin kommentteja haastoon liittyen. Ajattelin, että näin molemmilla olisi neutraali maaperä vastata haasteeseen ja ehkä saisimme raapaistua hieman pintaa syvemmälle asiallisessa hengessä. Suomalaiset vapaaottelufanit olisivat varmasti mielissään kaksikon kohtaamisesta, sillä kuten asiaa seuranneet ovat huomanneet, on kaksikon välille kehkeytynyt mielenkiintoinen jännite.

Arolainen ei kommentoinut haastettaan, joskin hän oli yön aikana laittanut uuden päivityksen profiiliinsa hieman toisenlaisella sävyllä: ”Ennenkuin joku nyt loukkaantuu tosta mun pienestä läpän heitosta. Se matsi vaa sytytti meikää ja vissii jonku verra muitakin. Ja mitä kommenttei tuli noista rekordeista. Aattelin et Rytöhonka ois just ollu sellane joka voiski ottaa tällässeen ’riski’ matsin ihan vaan shown takii. Mut ei mitään, uutta matoo vaan koukkuun.”

Joel Arolainen
Joel Arolainen olisi valmis taistelemaan voitosta Rytöhongan kanssa. Kuva: Jarno Nurminen

Rytöhonka vastasi kyselyyni ja selvensi asiaa omalta taholtaan. Hän kertoo ettei ottelu Arolaista vastaan kiinnosta, koska se ei herätä minkäänlaisia tunteita eikä hän näe mitään järkeä ottelussa Arolaista vastaan, koska tällä on ammattilaisrekordissa vasta yksi voitto ja yksi tappio. ”Tavoitteena on mennä eteen päin ja omasta mielestäni tässä matsissa ei ole mitään voitettavaa. Lisäksi Joelin ainoa voitto on Hutrovista, kaverista jonka viimeksi voitin.”

Rytöhonka jatkaa asian perkaamista ja kertoo, että kokee Arolaisen haasteen lähinnä osoituksena siitä, että tämä on varmaankin ottelun puutteessa. ”Ongelma Suomessa on, että on enemmän ottelijoita kuin tapahtumia missä otella”, Rytöhonka jatkaa. ”Vastasin Joelille, että sitten kun hänellä on voitettuja otteluita tai edes käytyjä otteluita lisää, niin asiaa voidaan miettiä uudelleen!”

Lopuksi Rytöhonka vielä toteaa ettei oikein ymmärrä Arolaisen huuteluita sosiaalisessa mediassa. ”Hänellä on kuulemma paremmat meriitit kuin minulla? Silloin kun olen itse ollut amatööri, niin ei ollut olemassa muita arvokisoja kuin SM-kisat. Miten hän voi lähteä siis vertailemaan meidän amatööriuria, jos sitä tarkoitti meriiteillään, että on MM-hopeamitalisti? Sitä en tiedä, että onko Joelilla jotain muita meriittejä esimerkiksi curlingista tai muusta vastaavasta. Itse vertailen vain ammattilaisrekordejamme, eikä minua hänen amatöörinä saatu hopeamitalinsa kiinnosta. Se ei vie minua millään tasolla eteen päin.”

Ottelijoilla on selvästi erilainen näkokanta otteluun ja mielestäni se on ymmärrettävää. Arolainen on ehdottomasti meritoitunut ottelija amatöörinä ja itse arvostan korkealle varsinkin tuossa painoluokassa hankittua hopeamitalia MM-kilpailuista. Pelkkä pääsy MM-finaaliin edellytti neljää voittoa ja tappio tuli lopulta hajaäänituomiolla.

Lisäksi Arolainen on Rytöhonkaa hieman nuorempi ja selvästi haistaa Rytöhongassa mielekkään vastustajan. Voitto Rytöhongasta takaisi Arolaisen ammattilaisuralle hyvää nostetta etenkin viimeksi koetun uran ensimmäisen tappion jälkeen. Siinä Arolainen on oikeassa, että tämä ottelu varmasti ihmisiä kiinnostaisi.

Rytöhonka puolestaan ottelun hyväksyessään riskeeraisi oman hyvän vireensä, onhan hänellä viimeisestä viidestä ottelustaan neljä voittoa. Suomalaisottelijoita Rytöhonka ei ole kummemmin väistellyt, sillä noista neljästä voitosta kolme on nimenomaan tullut kotimaista kamppailijaa vastaan. Ainoa tappiokin on tullut Cage 50 -tapahtuman pääottelussa ottelevalle Sten Saaremäelle pisteillä. Rytöhongalle tappio Arolaisesta olisi varmasti karvas, sillä kuten hän kommentoi, on Arolaisen ammattilaisrekordi vielä objektiivisesti katsoen melko niukka.

Ehkä ottelijoiden tiet kohtaavat vielä tulevaisuudessa. Se toki riippuu paljon siitä, miten heidän ammattilaisuransa kehittyvät tulevan vuoden aikana. Rytöhongan viimeinen kommentti aiheesta ainakin jättää oven auki mahdollista kohtaamista varten: ”Henkilökohtaisesti ei oo mitään poikaa vastaan. Lähinnä naurattaa koko huuteluepisodi.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s