Vapaaottelija mukaan thainyrkkeilyn SM-kilpailuihin

Mitä tehdä, kun otteluita on saatavilla liian harvoin? Jenna Horto ei jää surkuttelemaan, vaan hyppää thainyrkkeilykehään.

Jenna Horton kasvoille hymyn nostaa muun muassa vapaaottelu ja thainyrkkeily. Kuva: Jenna Horto

Tulevana viikonloppuna 10. -12.1. otellaan thainyrkkeilyn Suomen mestaruudesta Tikkurilan Urheilutalolla, Vantaalla. Tapahtuman järjestää Crest Professional Fighting Center yhdessä Suomen Muaythailiitto Ry: kanssa.

Toisin kuin vaikkapa otsikoihin noussut Suomen Ammattinyrkkeilyliitto, Suomen Vapaaotteluliitto ei estä urheilijoitaan osallistumaan toisen lajin arvokilpailuihin, vaan näkee tämän hyvänä mahdollisuutena urheilijoille kehittää itseään: ”Mukavaa että Horto hakee aktiivisesti ottelumahdollisuuksia yli lajirajojen”, Suomen Vapaaotteluliiton puheenjohtaja Heikki Kaijalainen tiivistää.

GB Gymiä edustava Jenna Horto, 27, aikoo osallistua thainyrkkeilyn SM-kilpailuihin, sillä taitavasta pystypelistään tunnetun Horton sydän sykkii vapaaottelun lisäksi vahvasti myös thainyrkkeilylle. Tavoitin Horton kisaviikon alussa ja kyselin kuulumiset.

Missä painoluokassa ottelet?

”Olen ilmoittautunut 48-kiloisten -sarjaan, joka jäi tyhjäksi. Thainyrkkeilyssä usein käy kuitenkin niin, että ensimmäisenä punnituspäivänä sarjat muuttuvat jonkin verran. Aion vetää painoni 48-kiloisiin ja katsoa nouseeko 45-kiloisista tyttöjä sinne. Jos näin ei käy, niin sitten nousen ottelemaan 51-kiloisten sarjaan.”

Mikä tavoittelet SM-kilpailuista?

”No varmaan jos onnistuisin edes muutamassa tempussa, mitä ollaan treenattu mun thainyrkkeilyvalmentaja Peter Sazonovin kanssa, niin se olisi kiva. Tottakai lähden voiton kiilto silmissä kisaamaan ja annan varmasti kehässä kaikkeni, mutta totuus on, että siellä on kovia ja erittäin kokeneita thainyrkkeilijöitä vastassa.”

Miellätkö thainyrkkeilyn treenaamisen osaksi harjoitteluasi vapaaottelijana vai onko tavoitteenasi menestyä molemmissa lajeissa?

”Hyvä kysymys ja en oikein tiedä onko vastaus ihan selkeä minulle itsellenikään. Ehkä nyt kuitenkin ajattelen niin että thainyrkkeily on minulle oheislaji, ja treenaan sitä vapaaottelun tueksi, sillä olen selkeästi pystyottelija myös vapaaottelijana. Sydämeni kuitenkin sykkii vahvasti myös thainyrkkeilylle. ”

Milloin sinut nähdään seuraavan kerran häkissä?

”Heti kun se vain on mahdollista. Pienen kokoni takia on vaikeata saada vastustajia Suomessa. Viimeksi ottelin suomessa syksyllä ja vastustaja tuli silloin Virosta.”

”Se on kyllä harmi, että pieniä tyttöjä on niin vähän ja vapaaottelussa kisaaminen onnistuu melkeinpä vain arvokisoissa. Olen kova jännittäjä ja minulla on ottelukokemusta kuitenkin aika vähän, joten olisi hyvä päästä ottelemaan useammin ja rakentamaan kisarutiinia.”

Mitkä ovat tämän vuoden tavoitteesi?

”Tavoitteenani on ehdottomasti aktiivinen kisaaminen. Siitäkin syystä olen nyt menossa näihin thainyrkkeilyn SM-kisoihin. Aion myös mennä moniin thainyrkkeilyn salikisoihin tänä vuonna, sekä  No-Gi- ja ADCC-kisoihin.

Luonnollisesti aion kilpailla myäs vapaaottelussa, jos se vaan onnistuu, mutta vastustajien puutteessa kierrän kaikki mahdolliset muut kilpailut. Kauden päätavoitteet ovat tietysti vapaaottelun EM- ja MM-kisoissa, mutta koitan haalia nyt paljon kisakokemusta ennen niitä.
Myös harjoitteluleirit ulkomailla on mielessä melkein päivittäin. Minulla on kova ikävä on Englantiin Team Kaobonille.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jenna Horto

Yksi kommentti artikkeliin ”Vapaaottelija mukaan thainyrkkeilyn SM-kilpailuihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s