Glenn Sparv

Varpunen Moskovassa – Sparv vs Ritch

Suomen vaarallisin varpunen, Glenn Sparv, lentää talven kynnyksellä Moskovaan.

Glenn Sparv
Glenn Sparv on tottunut tiukkaan syleilyyn. Pystypainissa toisiaan kurmoottavat Sparv ja Tai Tuivasa ovat aivan eri tasolla, kuin Shannon Ritch. Kuva: Glenn Sparv

Glenn Sparv (21-7-0) kohtaa Rebel FC 10 -illassa kulttiottelijan maineessa olevan Shannon Ritchin (57-88-0) lauantaina 11. tammikuuta. Ritch on otellut ensimmäistä kertaa ammattilaisena kesäkuussa 1998, jolloin Sparv oli vasta 9-vuotias. Amerikkalaisen kerrotaan otelleen ammattilaisena jo silloin kun Suomessa seurattiin Neuvostoliiton hajoamista vuonna 1991, mutta noita otteluita ei ole virallisesti dokumentoitu.

Ritchin pitkään uraan mahtuu otteluita monissa eri organisaatiossa, kuten olettaa saattaa. Osa niistä on jopa melko maineikkaita, kuten vaikkapa M-1 Global, Pride, K-1, BKFC, WEC ja kirsikkana kakun päällä keskisarjan mestaruus King of the Cage -promootiossa. Arizonalaisen voidaan siis hyvällä omalla tunnolla sanoa nähneen kaiken, mitä vapaaotteluhäkissä saattaa ottelun aikana tapahtua. Kuuluupa Ritch yhtenä siihenkin joukkoon, jotka ovat uskaltaneet kohdata ja hävinneet legendaariselle Kazushi Sakuraballe. Tarkalleen ottaen Ritch hävisi Sakuraballe tämän ensin voitettua Royce ja Renzo Gracien. Tappio Sakurabasta Ritchille tuli jalkalukolla, mutta palataan siihen hieman myöhemmin Sparvin kanssa.

Aktiivisena ottelijana itsekin tunnettu Sparv otteli edellisen kerran joulukuun 14. päivä. Tuolloin Senegalissa ulkoilmaottelusta tuloksena oli tappio toisessa erässä Gregory Babenelle triangelikuristuksella. Senegalissa kärsittyä tappiota Sparv ei kuitenkaan jäänyt suremaan, vaan tavoillensa uskollisena seuraava haaste siinsi jo kirkkaana horisontissa.

Ikuinen Peruskurssi tavoitti Moskovaan matkalla olleen Sparvin ja tiedusteli ”Teddy Bearin” tunnelmat otteluviikon kurimuksessa: ”Tunnelmat ovat tavanomaiset otteluviikolle. Tunnen olevani valmis ja vaikkei siltä tuntuisikaan, niin silti lähtisin ottelemaan. Venäjä on kymmenes maa, jossa ottelen ja se on eräänlainen virstanpylväs urallani.”

Mitä sitten tulee ottelun kulkuun tai odotuksiin sen tuloksesta, niin Sparvilla on hyvin selkeä ja samalla viekas näkemys: ”Näen että voitan ottelun. Voitto tulee ensimmäisessä erässä jalkalukolla. Olemme Venäjällä, joten onhan minun kunnioitettava combat sambo -perinteitä”, Sparv vastaa hymyillen.”

Niin, tosiaan – lupasin palata aiemmin Sakuraban voittoon Shannon Ritchistä. Kuin kohtalon johdattelemana Sparv markkinoi lopettavansa arizonalaisen pyristelyt jalkalukolla samaan tapaan kuin Sakuraba teki jo vuonna 2000. Helppoa se ei varmasti tule olemaan, sillä Ritch on jo vuodesta 2007 ollut brasilialaisen jujutsun mustavyö. Haastattelun jälkeen palasin vielä Sparvin kanssa asiaan ja tiedustelin oliko hän tietoinen Sakuraban lopetusvoitosta Ritchista. Sparv kertoi ettei ollut, mutta samalla vastasi: ”En tiennyt asiasta, mutta nyt kaksikymmentä vuotta myöhemmin historia tulee toistamaan itseään.”

Ottelua voi seurata Rebel FC:n Facebook-sivujen kautta suorana.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Glenn Sparv

Yksi kommentti artikkeliin ”Varpunen Moskovassa – Sparv vs Ritch

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s