Juho Valamaa kovaan testiin Abu Dhabiin

Juho Valamaa (15-6-0) kohtaa pitkän tauon jälkeen kivikovan Ahmed Labbanin UAE Warriors 10 -illassa.

Juho Valamaa lähtee taistelemaan Abu Dhabiin.

Turkulainen Juho Valamaa on otellut viimeksi marraskuussa 2018. Loukkaantumisten johdosta pitkäksi venynyt tauko tulee päätökseensä, kun Valamaan on määrä otella Abu Dhabissa tammikuun 31. päivä. Vastustajajksi paluuotteluunsa Valamaa ei kuitenkaan saa millään tapaa helppoa miestä, sillä Ahmed Labban (9-3-0) on kolminkertainen potkunyrkkeilyn maailmanmestari.

Ottelun asetelma on kutkuttava, sillä Valamaa on tunnetusti väkivahva painija, joka on häkissä parhaimmillaan raastaessaan vastustajistaan elämänhalut. Kun vastustaja on uuvutettu painissa, niin usein Valamaan kädet löytävät tiensä kilpakumppanin kaulalle, eikä aikaakaan kun kuristus on lukittu lopullisesti.

Edellisen ottelun tappio M-1 Globalin illassa tuli rujolla tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä, eli Valamaan on syytä olla heti hereillä ottelun alkaessa. Labbanin pystytaidot onkin varmasti otettu huomioon, kun otteluun on valmistauduttu ja se on hyväksytty. Labbanin yhdeksästä voitosta kaksi on tullut lopetusotteilla ja seitsemän tyrmäyksellä. Kuriositeettina mainittakoon, että Labbanin otteluhistoriasta löytyy tappio Amin Ayoubille suoralla käsilukolla. Ayoubin nimi saattaa olla osalle suomalaisista vapaaottelufaneista tuttu, sillä hän puolestaan voitti Niko Myllysen Cage 44 -illassa syyskuussa 2018. Aukkoja Labbanin puolustuksessa siis varmasti löytyy, kunhan Valamaa vain saa tilaisuuden hyödyntää niitä omilla vahvuuksillaan.

Tapahtuman voinee katsoa FITE.tv: kautta, kuten edellisenkin UAE Warriorsin illan. Samalla kortilla ottelee myös muun muassa UFC:ssa ja EuroFC:ssa aikanaan otellut saksalainen Alan Omer.

Pian uutisen julkaisun jälkeen tavoitimme Valamaan kommentoimaan tulevaa ottelua. ”Lähden otteluun hyvillä fiiliksillä. Ottelutauko on ollut aika pitkä erinäisistä syistä johtuen, joten on mukava päästä taas ottelemaan. Vastustaja on taitava pystyottelija edellisten otteluiden perusteella, eli tuskin on helppoa matsia tarjolla. Lähden omilla vahvuuksillani liikenteeseen ja hoidan ottelun niin kuin useimmiten.”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UAE Warriors

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s