Aleksi Toivosen vastustaja kärähti

Aleksi Toivosen ammattilaisrekordi sai aiheellisen korjauksen, kun venäläinen vastustaja kärähti kielletyistä aineista.

Akopyan selvisi tästä kuristuksesta, mutta dopingkontrolli oli liikaa venäläiselle. Kuva: Jarno Nurminen

Lahden jättiläisenä tunnetun Aleksi Toivosen vapaaottelurekordi (7-0-0, 2 NC) korjattiin hiljattain takaisin tappiottomaksi, kun hänen vuonna 2018 kohtaamansa Aren Akopyanin näyte osoittautui positiiviseksi kiellettyjen aineiden osalta. Toivosen ammattilaisuran saldo pitää nykyän sisällään seitsemän voittoa, ei tappioita eikä tasapelejä sekä kaksi ”no contest” tulosta.

Toivosta pidetään erittäin perustellusti yhtenä lupaavimmista ammattilaisottelijoista suomalaisen vapaaottelun kentässä tällä hetkellä. Puhdas rekordi on paitsi ansaittu, myös hyvä lisä Toivosen markkina-arvon kannalta, sillä varsinkin satunnaisen kuluttajan silmissä voittamaton ottelija on jollain tapaa taianomainen.

Kielleityistä aineista kärähtäneelle Aren Akopyanille SUEK on langettanut neljän vuoden toimintakiellon takautuvasti. Toimintakielto päättyy 8.11.2022, sillä ottelu Toivosta vastaan käytiin Cage 44 tapahtumassa marraskuussa 2018. SUEK:n raportti ei mainitse ainetta, josta Akopyan antoi positiivisen näytteen, mutta sen kerrottaan kuuluvan luokkaan ”Hormoneihin ja aineenvaihduntaan vaikuttavat modulaattorit”.

Toivonen edustaa harjoittelee ja ottelee nykyään Aasiassa. Hän voitti ensimmäisen ottelunsa Evolve MMA:n ottelijana One Championshipissa viime vuoden heinäkuussa takakuristuksella, jonka jälkeen loukkaantuminen on pitänyt 28-vuotiaan poissa häkistä toistaiseksi.

Tavoitimme Suomen Vapaaotteluliiton puheenohtaja Heikki Kaijalaisen kommentoimaan tapahtumia: ”Toivomme, että tulevaisuudessa positiivisten dopingtapausten käsittelyn prosessia päästään kehittämään siihen suuntaan, että myös ulkomaalaisten ottelijoiden käryt voidaan viedä päätökseen kohtuullisessa ajassa.” Toive on varsin kohtuullinen, sillä tapauksen käsittely on kestänyt luvattoman kauan ja se on paitsi kiusallista kaikkien osapuolten kannalta, myös todella epäreilua Toivosen kannalta. Hyvä että tämä asia saatiin nyt vietyä loppuun.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s