Hae tukea nyt – viikon päästä on liian myöhäistä

Opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama tuki on haettavissa enää vajaan viikon ajan. On siis aika toimia.

Koronapandemiaa vastaan taistellessa ei ole suotavaa, että yksikään kamppailuskenen toimija tulee taloudellisesti tyrmätyksi. OKM tarjoaa tukeaan sitä hakeville, kunhan perusteet ovat kunnossa. Kuva: Jarno Nurminen

Koronapandemia on aiheuttanut paljon harmia kaiken muun ohella myös urheiluseurojen ja yrittäjien arkeen. Pandemian vaikutus kamppailuskenen toimijoihin näkyy ja tulee näkymään myös harrastajien arjessa oletettavasti melko pitkään. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee koronatilanteessa urheilun eri toimijoita erityisavustuksilla. Aikaa hakea avustuksia on 15. toukokuuta saakka.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tarjoaa tukea liikunta- ja urheiluseuroille koronapandemian haittojen lieventämiseksi.

”Avustuksen tavoitteena on lievittää koronaviruspandemian seurauksena aiheutuneita taloudellisia menetyksiä ja turvata järjestöjen toimintakykyä poikkeustilanteessa.

Avustusta voidaan hakea liikunta- ja urheiluseurojen yleishyödyllisen toiminnan alijäämään, joka aiheutuu koronaviruksen vaikutuksista hakijan toimintaan 1.3−31.5.2020 välisenä aikana.

Avustukset on tarkoitettu oikeuskelpoisille rekisteröidyille yhdistyksille. Avustusta haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hakuaika päättyy 14.5.2020 klo 16.15″, kerrotaan OKM:n tiedotteessa.

Keskustelut kotimaisten kamppailutoimijoiden kanssa ovat antaneet kuvan, että vaikutusta toimintaan ja mahdollisesti seurojen tulevaisuuden näkymiin pandemialla on ollut. Suomen Vapaaotteluliitto toivoo lajikenttänsä toimijoilta aktiivisuutta tuen hakemisen suhteen. ”Toivottavasti mahdollisimman moni seura ehtii tutustumaan tähän. Apua hakemusten täyttämiseen kyllä on saatavilla, jos sitä halutaan pyytää”, vastaa Suomen Vapaaotteluliiton puheenjohtaja Heikki Kaijalainen aiheesta kysyttäessä.

Nyt ei ole saa jäädä tuleen makaamaan, vaan on syytä toimia mikäli meinaa tukea hakea. Tästä löydät suoran linkin Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuille, jonka kautta tuen hakeminen onnistuu.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s