Huippuvalmennusta yli maarajojen

Santeri Liliuksen perustama palvelu tarjoaa mahdollisuuden kehittää kamppailutaitojaan verkon välityksellä.

Santeri Lilius paitsi on yrittäjä, myös menestynyt kilpailija jujutsun huipulla sekä valmentaja, jolla on kokemusta ja näkemystä. Kuva: Santeri Lilius

Suomalaisen huippujujiteiro Santeri Liliuksen juuri perustama IMPROVE-konsepti on kunnianhimoinen valmennuspalvelu, joka tähtää ensiluokkaiseen ja yksilölliseen valmennukseen. Konseptin suunnittelu on tapahtunut vuosien varrella, mutta sen ensitahdit soitetaan nyt koronapandemian jyllätessä.

Valmennusta on tällä hetkellä mahdollista saada kahdelta taitavalta aktiivisesti kilpailevalta jujiteirolta. Päätimme selvittää mistä on kyse, joten otimme yhteyden suoraan Santeri Liliukseen, Costa Del Soliin.

Olet perustanut uuden verkkopalvelun, jossa tarjotaan muun muassa jujutsuvalmennusta. Kertoisitko alkuun mistä on kyse?

”IMPROVE on online-sivusto, jonka kautta voi hankkia yksilöllistä valmennusta, video-analyysejä sekä yksityistunteja aktiivikilpailijoilta sekä kokeneilta valmentajilta.”

Miten idea sai alkunsa ja kuinka palvelun lopulliseen muotoon päädyttiin?

”Idea on ollut jo useamman vuoden mielessä. Valmistuin Suomen Urheiluopistosta 2014 liikunnanohjaajaksi ja olen aina pitänyt valmentamisesta- ja varsinkin valmentamisesta kilpailuja varten. Omalla kohdallani olin noin 18-22 vuotiaana tilanteessa, jossa halusin edetä urallani kovaa vauhtia, mutta en oikein löytänyt ketään jolta olisin voinut kysyä vinkkejä ja mielipiteitä systemaattiseen harjoitteluun ja varsinkin, miten tehdä tästä harrastuksesta ammatti. Lähetin itse asiassa sähköpostin juuri noina aikoina Alan ”Finfou” Nascimentolle, jossa kyselin miten kannattaisi tehdä ja miten edetä, mutta valitettavasti vastaus jäi saamatta. 

IMPROVE ei missään nimessä ole vielä valmis, vaan pyrimme parantamaan palveluita koko ajan sekä tuomaan tulevaisuudessa mukaan muun muassa blogin, sekä muita kovan luokan valmentajia (myös muistakin lajeista).”

Mitä eri palveluita kauttanne voi hankkia?

”IMPROVE:n kautta voi hankkia yksilöllistä valmennusta, harjoitteluohjelmia, yksityistunteja sekä virtuaali-tukea, jossa ratkaisemme ongelmia ja vastaamme kysymyksiin.”

Kenelle palvelu on suunnattu?

”IMPROVE on tarkoitettu kaiken tasoisille ja itse asiassa ensimmäinen asiakkaamme olikin nainen, joka halusi aloittaa jujutsun harrastamisen, mutta salit ovat tietysti kiinni pandemian takia. Tein hänelle harjoitusohjelman ja neuvoin miten kasata tyynyistä, pyyhkeistä ja kimonon takista BJJ dummyn ja nyt hän harjoittelee peruspositioita ja käsilukkoja toivottavasti tälläkin hetkellä.”

Sinun lisäksesi IMPROVE:ssa on mukana valmentamassa toinenkin hyvin meritoitunut kilpailija, Ffion Davies. Miten hän lähti mukaan ja mitkä ovat suurimmat eroavaisuutenne asiakkaan näkökulmasta?

”Ffion on tuttu Polariksesta ja hän on myös ollut meidän luona täällä Espanjassa. Ffion teki jo valmiiksi online-valmennuksia  ja hän oli hyvin innostuneena mukana IMPROVE:n perustamisessa. 

Ffion Davies edustaa jujutsun absoluuttista huippua ja tarjoaa yksityisvalmennusta englanniksi. Kuva: Santeri Lilius

Suurimmat erot meidän valmennuksiin tuo pakettien pituus. Ffion tarjoaa online-yksityistunteja sekä videoanalyysejä ja itse tarjoan hieman pitempiä settejä harjoitusohjelmien ja parhaimmissa tapauksissa melkein päivittäisen yhteydenpidon myötä. Myös kieli erottaa meidät, Ffion valmentaa englanniksi ja itse valmennan englannin lisäksi suomeksi ja espanjaksi.”

Millainen urheilija tai harrastaja hyötyy palvelustanne eniten?

”IMPROVE:sta hyötyy takuulla jokainen, joka haluaa kehittyä harjoittelussa, kilpailuissa tai molemmissa.”

Mitä palvelun ostaja voi odottaa saavansa?

”Yksilöllistä valmennusta aktiivisilta huipputason kilpailijoita. ”

Olemme pääosin vapaaottelumedia ja sen vuoksi on syytä kysyä, että voisiko nyt tai tulevaisuudessa joku vapaaottelija hyötyä teidän palvelustanne? 

”Toki! Tulevaisuudessa voi hyvinkin olla, että lisäämme valikoimaamme vapaaotteluvalmentajia, mutta tällä hetkellä vapaaottelusta kiinnostuneet voivat hankkia valmennusta lukkopainiin. Itse olen otellut voitokkaasti muun muassa GrappleFestissä ja Ffion on mustavöiden NoGi maailmanmestari sekä hallitseva Polaris-mestari.”

Mikä ovat palvelunne lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteet ja miten ne aiotaan saavuttaa?

”Lyhyen aikavälin tavoitteet on saada palvelua esille ja tyytyväisiä asiakkaita. Olemme kumpikin jo saaneet muutamia valmennettavia ja ensimmäiset kurssit tulevat päätökseen muutaman viikon kuluttua. Pitkällä aikavälillä haluamme tarjota valmennuksia eri valmentajilta isommalle yleisölle ja toivottavasti IMPROVE:sta tulisi yksi alan johtavista palveluista.”

IMPROVE-sivustoon voit tutustua tarkemmin täältä.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Santeri Lilius

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s