Makwan Amirkhani teki sen taas

Makwan Amirkhani silppusi skotti Danny Henrystä haggista.

UFC 251 oli suomalaisittain parasta mahdollista viihdettä. Kuva: UFC

Danny Henryn (12-4-0) ja Makwan Amirkhanin (16-4-0) ottelu UFC 251 -illassa tarjosi suomalaisyleisölle mieluista katseltavaa.

Amirkhanin taidot olivat juuri niin vakuuttavat kuin otaksuimme otteluennakossamme. Harjoittelun rajoittuneisuus koronapandemian johdosta ei juurikaan suomalaisottelijan otteissa näkynyt. Taisto alkoi ottelijoiden tunnustellen toisiaan. Alun mittailun jälkeen Amirkhani alkoi painostamaan Henrya ja osui hyppypolvella. Pian tämän jälkeen suomalainen sai alasviennin, hyökkäsi giljotiinikuristuksella ja vaihtoi sen pian tavaramerkkiinsä anakondaan. Henry ei mahtanut mitään suomalaisottelijan kuristukselle ja makasi pian tajuttomana kanveesissa.

Voitto oli Amirkhanille tärkeä monessakin mielessä, sillä edellisottelun hyvästä alusta huolimatta turkulainen joutui taipumaan Shane Burgosin hurjassa lihamyllyssä viime marraskuussa. Vakuuttava voitto Henrystä oli parasta mahdollista lääkettä Amirkhanin urheilijaprofiilille, kun tähtäintä aletaan taas siirtämään kohti painoluokan TOP 15 -ottelijoita.

Amirkhanin saldo UFC:n riveissä on nyt komeasti kuusi voittoa ja kaksi tappiota, joten kapuamista kohti huippua voi jatkaa turvallisin mielin. Mitään painetta organisaation suunnalta ei varmuudella ole tulossa ja omat ottelunsa neuvotteleva Amirkhani on jälleen hyvissä asemissa, kun seuraavaa ottelua aletaan rakentamaan. Ottelu Henrya vastaan oli suomalaiselle kolmas vähän reilun vuoden aikana. Toivottavasti aktiivinen tahti pysyy yllä ja suomalaisfanit saavat jälleen pian kannustaa suosikkiaan rystyset valkoisina.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UFC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s