Otteluennakko: Makwan Amirkhani vs Danny Henry

Makupala Skotlannista – sopivan suolainen, muttei kuitenkaan liian haastava jättääkseen karvasta jälkimakua.

UFC Fight Island tarjoaa todellisen superkattauksen. Mukaan mahtuu myös suomalaisväriä. Kuva: UFC

Makwan Amirkhani (15-4-0) kohtaa UFC 251 -illassa skotlantilaisen Danny Henryn (12-3-0). Ottelun ennakkoasetelma on suomalaisittain suotuisa, sillä turkulainen lähtee kamppailuun selvänä voittajasuosikkina kertoimien valossa.

Molemmat ottelijat saapuvat otteluun tappio niskassaan. Amirkhanin edellinen koitos Shane Burgosia vastaan viime marraskuussa päättyi tekniseen tyrmäystappioon kolmannessa erässä. Skotti puolestaan on otellut viimeksi maaliskussa 2019, jolloin Dan Ige teki hänestä selvää jälkeä alle erässä takakuristuksella.

Molemmat ottelijat ovat 31-vuotiaita, mutta Amirkhani on Henryä selvästi kokeneempi korkealla tasolla. Amirkhanille ottelu on kahdeksas UFC:n riveissä, ja hänen rekordinsa UFC:ssa on 5-2. Henrylle ottelu on neljäs ja tulos on toistaiseksi 2-1.

Henryn nyrkeissä on voimaa, mutta hänen pystyottelutaitonsa eivät ole millään muotoa häikäisevät. Sen sijaan hänen heikkoutensa sopivat mainiosti suomalaisen pelikirjaan. Henryn otteluasento on melko leveä ja hänen vasen jalkansa on kuin tarjottimella Amirkhanille napattavaksi. Jos Amirkhani saa räjähtävillä alasvientiyrityksillä otteen Henryn jalasta, niin se on suurella todennäköisyydellä skotlantilaiselle lopun alkua. Amirkhanin mattotaidot olivat liikaa muun muassa meritoituneelle lukkopainija Chris Fishgoldille viime kesäkuisessa Tukholman illassa. Henryllä vastaavaa puolustusarsenaalia ei ole.

Henryn vaisu liike pystyottelussa yhdistettynä Amirkhanin ulottuvuusetuun ja ylivertaiseen painiosaamiseen tullee ratkaisemaan ottelun suomalaisen hyväksi ellei työtapaturmia ilmene Abu Dhabin aamuyössä.

Oma arvioni on, että Amirkhani voittaa ottelun eikä siihen vaadita täyttä aikaa. Sitten onkin aika ruveta tähyilemään seuraavaa päänahkaa, sillä aiemmista vuosista poiketen ja suomalaisfanien iloksi Amirkhani on pitänyt yllä mukavan aktiivista ottelutahtia.

Otteluilta alkaa sunnuntain puolella Suomen aikaa kello 03.00 ja se on katsottavissa normaaliin tapaan Viaplayn kautta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UFC

Yksi kommentti artikkeliin ”Otteluennakko: Makwan Amirkhani vs Danny Henry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s