Kvarnström kohtaa Nurmagomedovin

Jerry Kvarnström ottelee tulevana perjantaina Abu Dhabissa ja vastaan asettuu vaaralliselta kalskahtava nimi Nurmagomedov.

UAE Warriors 12 -ilta tarjoaa jännitettävää myös suomalaisfaneille. Kuva: UAE Warriors

Jerry ”AD/HD” Kvarström (15-14-0) lähtee pikakomennuksella Abu Dhabiin ottelemaan UAE Warriors 12 -iltaan. Vastaan turkulaiselle tulee toistaiseksi ammattilaisena voittamaton Usman Nurmagomedov (9-0-0). Usman on UFC:n kevyen sarjan mestari Khabib Nurmagomedovin serkku.

Ennakkotietojen mukaan Usman Nurmagomedovin kulmatiimiin liittyy hänen serkkunsa Khabib Nurmagomedov, joten venäläiseltä ei ainakaan siinä valossa hyvät neuvot lopu kesken. Khabib on ennenkin toiminut Usmanin kulmassa, joten työskentely lienee siltä osin saumatonta. Tosiseikka on, että suomalainen lähtee mittavasta vapaaottelukokemuksestaan huolimatta otteluun suurena altavastaajana todennäköisyyksien valossa.

Usman Nurmagomedovin alasvientipuolustus on hyvää, mutta tämän lisäksi hän on varsin taitava pystyottelija. Itse asiassa suurin osa hänen lopetuksistaan on tullut nimenomaan pystyottelun seurauksena. Edellinen ottelu päättyi lukuisten thai clinchissa annettujen polvipotkujen seurauksena. Kvarnströmin kannalta vahva alasvientipuolustus on ongelmallinen, sillä turkulainen on parhaimmillaan matossa, kuten niin monesti on nähty.

On yleisesti tiedossa, että Usman Nurmagomedovin oletetaan pian liittyvän UFC:n riveihin. Nähtäväksi jää saako suomalainen torpattua dagestanilaisen suunnitelmat, vai onko Nurmagomedovin pystyottelutaidot liian sakeaa myrkkyä Kvarnströmille.

Tavoitimme suomalaissoturin Abu Dhabista alle kaksi vuorokautta ennen ottelua. Tunnelmat ovat hyvät, joskin samalla konkari tiedostaa myös riskit.

1. Mikä on oma kuntosi tällä hetkellä?

”Oma kondis on se, että aloitettiin just treenaamaan tulevaan Puolan matsiin, joka on 19 syyskuuta ja vihdoinkin omassa sarjassa. Kuusi lajitreeniä taitaa nyt olla pohjalla.”


2. Mitä tiedät tulevasta vastustajasta?

”Ottelu oli sovittu alunperin painoluokkaan 73kg, joten ei siitä vastustajasta niin väliä ole. Minähän tulen sille antamaan matsia, ettei hän jää ilman. Tietysti toivon voittoa, mutta siihen tarvitaan ihme ja sehän tässä kiehtookin. Veikkaan, että se on sen kahdeksan kiloa minua isompi perjantaina, joten pitää kysyä, että voidaanko aloittaa ottelu mountista, että ehdin antaa edes pientä myllyä.”

3. Millaista ottelua odotat?

”Ei niitä kannata etukäteen miettiä, koska pitää vaan keskittyä tilanteisiin. Ehkä vähän tylsä vastaus, mutta toivon hienoa ottelua.

4. Miten aiot voittaa ottelun?

”En muista sen kuristuksen nimeä millä voitan, mutta se tehdään sivusidonnasta ja vaatii hiukan vastustajan juksaamista, niin kuin oikeastaan kaikki muutkin tekniikat.”

Abu Dhabin ilta otellaan tulevana perjantaina 31. heinäkuuta ja Kvarnströmin ottelu on ennakkotietojen mukaan kahdeksas, eli illan kolmanneksi viimeinen. Mitä luutavimmin koko kortti on seurattavissa organisaation omilta Youtube-sivuilta.

Puolassa sen sijaan otellaan syyskuun 19. päivä ainakin FSC 3: Agoga Show -niminen ilta, johon Kvarnström luultavasti viittaa vastauksessaan.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UAE Warriors

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s