Minna Grusander taistelemaan itärajalle

Minna Grusander nähdään seuraavan kerran häkissä lokakuussa Imatralla.

Grusanderin fysiikkaa on hiottu ottelutauon aikana. Imatralla nähdään uudistunut ottelija. Kuva: Jarno Nurminen

Grusanderin (6-3-0) edellisestä ottelusta on aikaa jo yli puolitoista vuotta. Yleensä hyvin aktiivisesti otteleva Grusander tekee viimein paluun häkkiin lokakuussa, kun hän tähdittää Imatran Carelia XVI-iltaa yhdessä Maiju Suotaman kanssa.

Invicta FC:n sopimusottelijana Grusander on kahdessa edellisessä ottelussaan taistellut Invicta FC:n hiukkassarjan vyöstä, mutta matkustusrajoitusten ollessa voimassa otteleminen Yhdysvalloissa ei ole eurooppalaisille vielä hetkeen kovin todennäköistä. Ottelu Imatralla käydään korsisarjassa, johon Grusander kertoi haastattelussamme viime syyskuussa siirtyvänsä ottelemaan jatkossa. Sopimus Invictan kanssa on edelleen voimassa kuten ennekin, mutta suomalaisen iloksi Shannon Knapp, Invicta FC:n keulahahmo, ymmärtää hankalan tilanteen ja mahdollistaa ottelijoilleen poikkeuksia.

Otimme yhteyttä Grusanderiin ja kyselimme tunnelmat tuoreeltaan heti ottelu-uutisen julkaisun jälkeen.

Mitkä olivat ensimmäiset ajatuksesi, kun sinulle tarjottiin paikka otella Carelia XVI-illassa?

”Ensimmäinen ajatukseni oli, että onpa huikean mahtavaa otella Suomessa! Toki olen ylpeä ja onnellinen Invicta-paikastani, mutta kun koronapandemia iski Jenkkeihin ei ole nyt kovin helppoa tai järkevää lähteä. On aivan mielettömän hienoa, että etsiessämme ottelua vallitsevan tilanteen vuoksi Euroopasta ottelumahdollisuus löytyikin kotimaasta.”

Ottelet normaalisti hyvin aktiivisesti. Nyt kun edellisestä ottelusta on jo yli puolitoista vuotta aikaa, niin välissä on ehtinyt tapahtunut paljon. Mitä eroa on 2018 Invictan mestaruusottelussa olleella Minna Grusanderilla ja lokakuussa 2020 nähtävällä Minna Grusanderilla?

”Aktiivinen ottelutahti on minulle ehdottomasti sopivin, mutta 2019 välivuosi ottelemisesta oli kyllä paikallaan. Ero aikaisempaan on sekä fyysinen että henkinen vahvuus. Marko Rumpunen otti fysiikkapuoleni kehittämisen vastuulleen ja olemme saaneet melkeinpä jonkin sortin ihmeitä aikaiseksi.”

Miten tulet valmistautumaan Imatralla käytävään otteluun?

”Nyt kun koronatilanne on vähän alkanut antaa myöden, niin mikäs sen parempi tilanne olisikaan kuin valmistautua matseihin rinta rinnan Janika Antinmaan kanssa. Meiltä 200km säteellä on saatavissa erinomaista treeniseuraa niin pääkaupunkiseudulta, Lahdesta ja Tampereelta kuin myös omien Finnfighters’ Gymin seurakavereiden joukosta. Aivan mielettömällä innolla pääsen astumaan puolentoista vuoden matsittomuuden jälkeen otteluun valmistavaan kauteen!”

Millaisen vastustajan haluaisit Imatralla kohdata?

”Sellasen matsia edeltävänä päivänä vähän päälle 52 kiloa puntariin naulaavan naisen.

Carelia Fight XVI -tapahtuma otellaan 3. lokakuuta Imatralla. Toistaiseksi vahvistettuja punaisen kulman ottelijoita ovat Minna Grusander, Maiju Suotama sekä Aleksi Savolainen. Suomalaisottelijoiden tulevia vastustajia ei vielä ole julkaistu. Illan näyttämönä toimii Holiday Club Saimaa Arena.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s